29 Mart 2024

Dolunay Koleji’nde Erken Mesai

  • PDF

dolunay25-9-2013Dolunay Koleji Müdürü Orhan IRMAK; 2013-2014 eğitim öğretim yılı hazırlıklarına 13 Ağustos Salı günü itibariyle başladıklarını söyledi. Atalarımız erken kalkan yol alır demişler. Biz Dolunay Koleji olarak, geçen eğitim öğretim dönemi sonunda öğrencilerimize 2 haftalık SBS kursu ve 3 haftalık Kuran-ı Kerim kursu düzenlemiştik. Aynı zamanda yaz okulu yapmış ve yabancı öğretmen eşliğinde İngilizcelerini geliştirmelerine imkân tanımıştık.

 

Okulumuz   SBS  başarısı ile Fatsa ve Ordu’nun en  başarılı okullarından biridir. Günümüzde  güven çok önemli. Bu nedenle velilerimiz ilk önce güvenebilecekleri bir okul aramaktadır. Biz eğitimdeki 13 yıllık geçmişimizle ve bağlı bulunduğumuz Dünyanın farklı yerlerinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Türk Okullarının eğitim mantığı ile velilerimize bu güveni sunuyoruz.

Okulumuzda gerek eğitim-öğretim alanındaki başarılı çalışmalarımız, gerekse sosyal ve kültürel faaliyetlerimiz her yıl artarak devam etmektedir. Okulumuz açıldığı yıldan itibaren merkezi olarak gerçekleştirilen SBS türü bütün sınavlarda ilçe 1.si ve ilde de ilk 3 içerisinde olmuştur. İlçemizin ilk 3 derecesi de okulumuzdan çıkmıştır.  Bu bizim için önemli fakat daha da önemsediğimiz durum bütün öğrencilerimizin istedikleri tercihlere yerleşmesidir. Okulumuz son 4 yıl itibariyle bütün öğrencilerini tercihlerine yerleştirerek bu konuda kırılması zor bir rekora imza atmıştır. Biz bunlarla ilçemiz adına gurur duyuyoruz. Bunun yanında bizim okullarımızın dünya genelinde ortaya çıkan en önemli farkı ‘’Değerler Eğitimi’’dir. Biz bilgi ve başarının yanında manevi duygularla donanmış büyüğünü küçüğünü bilen, vatanını milletini seven ahlaki değerlerle mücehhez bir gençlik yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu konuda gecesini gündüzüne katmış, kendisini öğrencilerine adamış fedakâr bir eğitim kadrosuna sahibiz.

İngilizce eğitiminin önemine de değinen IRMAK, “Okulumuzda İngilizce eğitimine bu yıl çok daha fazla eğileceğiz.’’ Anasınıfından itibaren İngilizce eğitimine başladıklarını belirterek bu yıl İngilizce ders saatlerini artıracaklarını ve özellikle 5. ve 6. Sınıflarda hazırlık sınıfına benzer bir uygulama yapacaklarını belirtti.

Öğretmen ataması konusuna da değinen IRMAK; ‘’Biz öğretmenlerimizi üniversitede okurken seçiyoruz ve üç, dört yıllık staj çalışmalarından sonra okullarımıza kabul ediyoruz. Bu nedenle alanının en iyi öğretmenlerine sahibiz.

Bu güzelliklerin devamı adına öğretmenlerimizle birlikte 13 Ağustos Salı günü itibariyle yeni dönem hazırlıklarına başladık. Öğretmenlerimiz üç hafta boyunca faklı seminerler alarak kendilerini geliştirecekler. Daha sonra okulda ortak akıl toplantıları ve öğrenci rehberlik faaliyetleriyle çalışmalarımıza devam ederek yeni dönemde daha güzel başarılara hep beraber imza atacağız.dlunay25-9-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde