16 Haziran 2024

BÜYÜKŞEHİR ÜRETİCİYE GÜVEN VERİYOR

  • PDF
Ordu Büyükşehir Belediyesinin tarım ve hayvancılıkta uyguladığı “alım garantisi” üreticiye güven veriyor. Büyükşehrin tarım alanında sağladığı bu güven ile farklı alanlarda yeni üretim sahaları oluşuyor.
 
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in 2019 yılında göreve gelmesi ile ‘Kendi Kendine Yeten Şehir’ sloganıyla başlattığı tarımsal destekler hız kesmeden sürüyor. Desteklerin yanı sıra üretilen her değere sahip çıkan Büyükşehir Belediyesinin “alım garantisi” üreticilere hem güven veriyor hem de yeni alanlarda üretime teşvik ediyor.
 
‘ALIM GARANTİSİ’ ÜRETMEYE TEŞVİK ETTİ
 
Hayvancılığın temel geçim kaynağı olduğu Mesudiye ilçesi Üçyol mahallesinde ikamet eden Celalettin Yalman, kendi sermayesi ile 2 bin kaz civcivi alarak yetiştirmeye başladı. Yalman’ı bu sektöre iten en önemli teşvik ise Ordu Büyükşehir Belediyesinin ‘alım garantisi’ sözü oldu.
 
ÇİFTÇİ YALMAN: “BÜYÜKŞEHRİN VERDİĞİ GÜVEN İLE BU İŞİ SEVEREK YAPIYORUZ”
 
Kendi kurduğu tesiste kaz yetiştiriciliğini sürdüren Yalman, Büyükşehrin kendilerine güven verdiğini söyledi. Gelecek yıllarda kaz sayısını arttırmak istediklerini aktaran Yalman, “Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in son yıllarda tarım ve hayvancılığa verdiği destekleri herkes biliyor. Ben de kaz üretimi ile ilgili birkaç yıldır araştırma yapıyordum. Fakat en önemli sorun pazar sorunu oluyordu. 
Bunun üzerine Büyükşehir Belediyemizin bize ‘alım garantisi’ sözü vermesi bize güven verdi ve biz de bu işe başladık. Şu anda 2 bin baş civciv ile bu işe girdik. İnşallah bu yıl bir başlangıç oldu. Gelecek yıl bu rakamı 5 bine çıkarmak istiyoruz. Büyükşehir Belediyemizin verdiği güvenle zevkle bu işi yapıyoruz” dedi.
 
“ÜRETİCİ KAZI İSTEDİĞİ FİYATA İSTEDİĞİNE SATACAK, EĞER SATAMAZSA BÜYÜKŞEHİR 
ALACAK”
 
Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanı Ethem Gözkonan, Yalman’ın yeni üreticilere örnek olmasını istediklerini belirtti.
 
Alım garantisinin üretici için önemli bir güvence olduğunu aktaran Gözkonan, şöyle konuştu:
 
“Büyükşehir Belediyemizin kurduğu kanatlı kesimhanesinde kaz kesimi ve alımı ile ilgili sağlayacağımız alım garantisi doğrultusunda üreticimiz kaz yetiştiriciliğine kendi imkanları ile yatırım yaptı. Biz de bu
 
süreçte her zaman yanında olmayı sürdürüyoruz. Kendisinin yeni üreticilere örnek olmasını istiyoruz. Bu kazların yetiştiği sonbahar döneminde kazların satış fiyatının 1500-2000 TL arasında olmasını tahmin ediyoruz. Kazlarda otlatma imkânı da var. Bu durum maliyetleri de düşürecek. Bir diğer husus da bizimle bir anlaşması yok. Üreticimiz istediği yere satabilir, eğer satamazsa biz alım garantisi veriyoruz. Dolayısıyla bu durum üreticilerimize önemli bir güven veriyor.”
 
1 KAZDAN 4-5 ÇEŞİT GELİR SAĞLANIYOR
 
Kaz yetiştiriciliğinde üreticiler kuluçkalık yumurta, civciv, etlik kaz ve kaz tüyü satışıyla büyük oranda gelir elde ediyor. Kaz eti, kaz ciğeri yemek sektöründe oldukça tutulurken, kaz tüyü tekstil endüstrisinde kullanılan değerli bir ürün olarak ön plana çıkıyor.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde