16 Haziran 2024

TURİSTLERİN EN BÜYÜK YARDIMCILARI ONLAR

  • PDF
 Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in 3 ay değil 12 ay Ordu sloganı ile başlattığı turizm hamlesi kapsamında oluşturulan Çevre ve Turizm Zabıta ekibi kentte görev yapmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulan ekip, kente gelen yerli ve yabancı turistlere 7/24 hizmet veriyor.
 12 kişiden oluşan ve tamamının yabancı dil bildiği Çevre ve Turizm Zabıta ekibi kente gelen turistlere iletişim, gastronomi, halkla ilişkiler, kent tarihi, turist rehberliği ve turizm destinasyon noktaları hakkında bilgilendirmede bulunuyor.
 
İNGİLİZCE-JAPONCA VE ARAPCA BİLİYORLAR
 
Başkan Hilmi Güler’in talimatları ile geçtiğimiz yıllarda yapısı yenilenen ve bünyesinde barındıkları tamamının İngilizce – Arapça ve Japonca bildiği personeller özellikle yaz aylarında Ordu’nun dört bir noktasında görev yapacaklar.  Altınordu ilçesinde Boztepe ve sahil şeridi başta olmak üzere Perşembe Yason Burnu, Aybastı Perşembe Yaylası ve Kabadüz Çaybaşı’nda görev yapan ekip buraları ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere bulundukları yer ile ilgili bilgiler verecekler.
 
7/24 SAHADA AKTİF OLARAK ÇALIŞIYORLAR
 
 7/24 saat sahada dönüşümlü görev yapacak olan ekipler, 4 motor ve 2 bisiklet ile sürekli sahayı tarayacaklar. Turizm bölgelerinde kurulan turizm ofislerinde belirli günlerde de görev yapan ekipler ayrıca denetimlerde gerçekleştirebilecekler. Öte yandan vatandaşlar Alo Zabıta 153 ihbar hattından istek ve taleplerde bulunabilirler.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde