25 Nisan 2024

Bencmarking Projesi Kapsamında Başarı Değerlendirme Sınavı Yapıldı

  • PDF

bsar13-11-2013Ordu Valisi Sayın Kenan ÇİFTÇİ’nin İlimizde başlattığı Bencmarking Projesi kapsamında İlçemizdeki tüm ortaokul 8. Sınıf öğrencilerine 07 Kasım – 08 Kasım 2013 tarihlerinde Başarı Değerlendirme Deneme Sınavı yapıldı.

İki gün yapılan sınavların ilk gününde öğrenciler Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden, ikinci gün ise Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil sınavına girecekler.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Gürsel AVCI, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ile Büyükata Ortaokulu’nda sınava giren öğrencileri ziyaret ederek 28 Kasım 2013 -29 Kasım 2013 tarihlerinde yapılacak olan “Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı” hakkında bilgi verdikten sonra okul müdürü ve öğretmenlerden yapılan deneme sınavı ile ilgili bilgi aldı.

Deneme Sınavının yapılmasındaki amaçlarının eğitim kurumlarındaki başarı düzeylerini karşılaştırmak, analizlerini sınıf, şube, okul ve ilçe bazında inceleyerek başarının artırılmasına yönelik önlemler alınmasını sağlamak olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Gürsel AVCI “İlçemizdeki ortaokul öğrencilerinin 2013-2014 Eğitim Öğretim yılındaki başarılarını artırmak, eksikliklerini belirleyerek çözüme ulaştırmak, öğrencilerimizin test tekniğini geliştirmek, öğretmen ve öğrencilerimizin istenilen hedefe ulaşma düzeyinin ölçülmesine katkı sağlamak. soruların nitelikleri, sınav sonrasında alınan raporların içerikleri ile öğrenci merkezli eğitim çerçevesinde tam öğrenmeye yönelik uygulamalara yön vermek ve bu alandaki veri akışını sağlamak, noksan kazanımları tamamlamak, ilçemizin başarı sıralamasını en üst düzeye çıkarmak, ilçede başarının sürekli ve istikrarlı olması için de ortaokul 8. Sınıf öğrencilerinin kendi müfredatlarına uygun sorularla bilgilerini tazelemek ve başarı seviyelerini yukarılara çıkarmak için bu deneme sınavını yapıyoruz” diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Gürsel AVCI, Başarı Değerlendirme Deneme Sınavının Fatsa Ticaret Borsası ve Eğitime Destek Derneği’nin katkılarıyla düzenlendiğini ifade ederek, “Bu sınavı öğrencilerimizden ve ailelerinden hiçbir ücret almadan tamamen Fatsa Ticaret Borsası ve Eğitime Destek Derneği’nin katkılarıyla yaptık. Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali FEYZİ ve Yönetim Kurulu Üyelerine, Eğitime Destek Derneği Başkanı Murat TOPALOĞLU’na ilçemizin eğitimine verdikleri destek için teşekkür ediyorum” dedi.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavına az bir zaman kaldığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Gürsel AVCI, “28 -29 Kasım 2013 tarihlerinde ilçemizde sınava girecek öğrencilere başarılar diliyorum” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde