19 Nisan 2024

Okul ve Kurumlara Beyaz Bayrak ve Sertifikaları Törenle Verildi

  • PDF

byrak20-11-2013“Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü” kapsamında ilçemizde “Beyaz Bayrak” almaya hak kazanan okullarımızın “Beyaz Bayrak” ve “Beyaz Bayrak Sertifikaları” 14 Kasım 2013 tarihinde Meşebükü İlkokulu-Ortaokulu’nda düzenlenen törenle okul müdürlerine teslim edildi.

 

Törene Fatsa Kaymakamı Sayın Bekir ATMACA, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel AVCI, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hüseyin BİBEROĞLU ve Abdullah ÖZKAN ile okul ve kurum müdürleri katıldı.

 

Törende bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Gürsel AVCI, “Yeterli ve kaliteli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilerek toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacıyla çocuklarımızın eğitildiği okullarımızın temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığı ile işbirliği içerisinde denetlenmesi okul sağlığının iyileştirilmesi hususunda teşvik edilmesi bu konuda gayret gösteren okullarımızın “Beyaz Bayrak” ve “Sertifika” ile ödüllendirilmesi amacı ile 3 Ağustos 2006 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında 4 yıl süreyle Milli Eğitim Kurumlarına bağlı okullarda uygulanacak olan “Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü” imzalanarak Sağlık Bakanlığı’nın koordinasyonluğunda 2006-2007 öğretim yılında başlamıştı. Bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığı arasında 3 Ağustos 20006 yılında başlayan ve 4 yıl geçerliliği olan “Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü”nün 3 Ağustos 2010 tarihinde sona ermesi nedeniyle 10 Kasım 2010 tarihinden itibaren 4 yıl süreyle geçerli olan yeni bir “Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü” başlatılmıştır”

 

Projenin başladığı yıldan bu yana “Beyaz Bayrak” almak için müracaat eden okullarımızdaki denetimler Ordu Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Ordu Milli Eğitim Müdürlüğünce oluşturulan komisyon tarafından yapıldığını söyleyen Müdür AVCI, “Denetimlerde okulların çevresi, bahçesi, temizliği, su deposu, kütüphanesi, spor salonları, kantinleri, tuvalet ve lavaboları denetim formunda belirlenen puanlama sistemine göre değerlendirilerek yapılmakta olup, hak kazanan okullara “Beyaz Bayrak”, “Pirinç Levha” ve “Sertifika Belgesi” verilmektedir. “Beyaz Bayrak” alan okulların bu iki yıllık süre içerisinde denetim yapıldığı zamandaki şartları devam ettirmesi gerekmektedir. Bu kapsamda Beyaz Bayrak ve Sertifika verilen okulların denetim ekipleri tarafından yılda bir kez denetlenerek belge aldığı, şartları taşımayan okulların uygun hale getirilmesi için süre verilerek tekrar denetlenmesi, uygun olmayan okulların bayrak ve sertifikalarının iptal edilmesinin sağlanması gerekmektedir” dedi.

 

Müdür AVCI, “Beyaz Bayrak projesinin uygulamaya başladığı 2006-2007 yılından itibaren ilçemizdeki okullarımızda gayretli çalışmalar başlamış ve her yıl Beyaz Bayrak okullarımızın sayısı artmıştır. 2012-2013 eğitim öğretim yılında bu gün sertifikalarını vereceğimiz 8 okul ve kurum ile birlikte Beyaz Bayrak Sertifikası olan okul ve kurum sayımız 27’ye yükselmiştir. İl genelindeki okul ve kurum sayısı dikkate alındığında Ordu ilinde Beyaz Bayrak Sertifikası en fazla olan ilçe Fatsa’dır. Bu konuda emeği geçen tüm okul ve kurum müdürlerine, öğretmenlerimize, yardımcı personellerimize, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. İlçemizde bu proje kapsamında bayrak ve sertifika alan okullarımıza dikkat çekmek ve Beyaz Bayrağı olmayan okullarımızı teşvik etmek amacıyla düzenlediğimiz törene katılan tüm okul müdürlerimize ayrıca teşekkür ediyor, Beyaz Bayrak ve Sertifika alan okul ve kurum yöneticilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

 

Beyaz Bayrak ve Sertifika Belgesi almaya hak kazanan okul ve kurumlarımızın bayrak ve belgeleri Kaymakamımız Sayın Bekir ATMACA, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Gürsel AVCI ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Hüseyin BİBEROĞLU tarafından okul ve kurumların müdürlerine teslim edildi.

 

Beyaz Bayrak alan okul ve kurumlarımızı tebrik eden Kaymakamımız Sayın Bekir ATMACA, Beyaz Bayrak Sertifikası alan Meşebükü İlkokulu-Ortaokulu’nun sertifikasını okulun duvarına kendisi astı.

 

Meşebükü İlkokulu-Ortaokulu’nda düzenlenen “Beyaz Bayrak” töreni okul müdürlüğünün misafirlere ikramı ile son buldu.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Gürsel AVCI, törenden sonra Meşebükü İlkokulu-Ortaokulu’nda okul ve kurum müdürleri ile bir araya gelerek toplantı yaptı. İki hafta sonra yapılacak olan ortak sınavlar ve sınav günü yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi verdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sınavların güvenli bir şekilde yürütülmesi için komisyon kuracaklarını, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlce Jandarma Komutanlığı ile istişarede bulunarak sınav günü sorun yaşamamak için gerekli olan tüm güvenlik önlemlerini alacaklarını söyledi.

Ayrıca Sayın Valimizin ilimizde başlattığı Bencmarking projesi kapsamında okullarımızdan güzel çalışmalar beklediğini belirten Müdür AVCI, proje kapsamında ilçemizde güzel çalışmalar yapıldığını söyledi. Bu konu da Atatürk İlkokulu’nun yaptığı “Veliler Okuyor, Çocuklarımız Örnek Alıyor” kitap okuma etkinliğinin çok güzel bir çalışma olduğunu belirterek okul müdürüne teşekkür etti. 

Müdür AVCI “2013-2014 eğitim öğretim yılı "Bu Benim Eserim Proje" çalışmalarında koyduğumuz hedefe ulaşabilmemiz için siz okul müdürlerimizden destek bekliyorum. Bu konuda İlçemizde görev yapan Matematik ve Fen ve Teknoloji öğretmenlerimize ve sizlere güvenim tam. Öğretmenlerimizin proje çalışmalarına geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu senede gereken önemi vereceğini ve “Bu Benim Eserim Proje” yarışmasında ye gereken ” dedi.  bayrak20-11-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde