28 Mart 2024

Sami Yücel Eğitim Uygulama okulu etkinlik düzenledi

  • PDF

mh11-12-20133 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, çocukları topluma daha iyi tanıtmak, güzel bir kaynaştırma oluşturmak ve çocukların diğer okullar, diğer insanlar ile de kaynaşmasını ve kendilerini ispatlamasını sağlamak amacıyla Fatsa Kültür Sarayı’nda Sami Yücel Eğitim Uygulama okulu tarafından etkinlik düzenledi. Etkinliğe Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Yücetepe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı, Okul Müdürleri, engelli öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli polisler tarafından engellilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Daha sonra engelli öğrencilerin dans gösterileri ile etkinlik devam etti. Dans gösterileri salondakiler tarafından  büyük alkış aldı.

Sami Yücel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri, aileleri ve öğretmenleri ile birlikte okulda aldıkları eğitim etkisini programa katılan misafirlere göstermek için okul tarafından verilen malzemelerle hünerlerini göstermeye çalıştılar. Etkinliğin sonunda birbirinden güzel eserler ortaya çıkaran öğrencilere madalya töreni düzenlendi. Öğrencilerin madalyaları Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Yücetepe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı ve okul müdürleri tarafından verildi.

Etkinlik sonrası okul öğretmeni Büşra Uysal Becioğlu yaptığı açıklamada, farkındalık oluşturmak için projenin amacı çocukları topluma daha iyi tanıtmak, güzel bir kaynaştırma oluşturmak ve çocukların diğer okullar ile de kaynaşmasını, diğer insanlar ile de kaynaşmasını kendilerini ispatlamasını sağlamaktır.bu gün buda çok güzel başardığımızı düşünüyorum. Yapılan etkinliklerden çok mutlu oldular hepsine çok teşekkür ederim dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı’da “ben bu vatandaşlarımıza engelli, özürlü demek istemiyorum, bunlar özel insanlar, ayrı bir önemleri var. Diğer okullarımıza yılda 2 kez gidebiliyorsam, bu okullarımıza dört beş kez gidiyorum. Bunlar benim için özel insanlar olduğu için özel ilgi alanım var. okullara gittiğim zaman müdür amca hoş geldiniz diyorlar ailesi ile birlikte hepsini tanıyorum. okul veli toplantılarında bizzat kendim katılıyorum. Bu okullarımıza özel önem veriyorum. Geçen yıl Kızılay başkanımıza okulumuzu teklif ettik sağ olsun baştan sona donattı kendilerine teşekkür ediyorum”dedi.

Avcı, “bu insanlarımız hiç olmazsa dünya engelliler gününde hatırlanmalı. Bizim içinde, Türkiye içinde, dünya içinde çok önemli. Gerçekten özel insanlar bunlar. Ben bunları ziyaret ettiğimde empati yapıyorum. Bu gün onların başına yarın bizlerin başında. Onları görünce kendime şükrediyorum. Bu konuda ilçemizde iki okul ile üç rehabilitasyon merkezimiz var. Bunlarda özveri ile çalışıyorlar kendilerine teşekkür ediyorum”dedi.

Etkinlik sonunda öğretmenler tarafından söylenen türküler eşliğinde öğrenciler ve veliler birlikte coştular.muh11-12-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde