26 Nisan 2024

Benchmarking projesi kapsamında "Mesleğim ve Kariyerim" ve "Üniversitem Hedefim, Dopdolu Geleceğim" Konulu Panel Düzenlendi

  • PDF

pnl22-1-2014Benchmarking projesi kapsamında Fatsa Anadolu Sağlık Meslek Lisesi tarafından "Mesleğim ve Kariyerim" ve "Üniversitem Hedefim, Dopdolu Geleceğim" konulu panel düzenlendi.

Fatsa Belediyesi Kültür Sarayında gerçekleşen konferansa İlçe Kaymakamı Sayın Bekir Atmaca, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Nevzat Türkkan, Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Yücetepe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Özkan, okul ve kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


Panelde bir konuşma yapan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Okul Müdürü Hasan Fehmi Durmaz, "Projemizin amacı, okulumuz Fatsa Anadolu Sağlık Meslek Lisesinden mezun olacak ve sağlık çalışanları ordusuna katılacak olan öğrencilerimize, üniversite eğitimi konusunda farkındalık yaratmak, daha donanımlı, daha kültürlü, sosyal ve kültürel açıdan, tam olarak kendini geliştirmiş, sağlık çalışanları yetiştirmektir”

Okul Müdürü Fehmi Durmaz, “ Yüksek öğretim kişiye, çeşitli olaylar arasındaki gerçekleri, bağlantıları ve ilkeleri görmek ve anlamak becerisini kazandırır. Aynî zamanda kişide yeni ilgi alanlarının gelişmesine yardım ederek, hayatı daha zevkli ve ilginç kılar. Eğitim, hayatın inceliklerini görmeyi sağlar. Hayatın zevki çeşitliliğindedir. Yüksek öğretim kişiye, farklı ilgilere, becerilere, görüş ve inançlara sahip insanlarla bir araya gelme imkânı verir. Böylece insanın kendi ufkunu genişletmesi, yeni sentez ve yorumlara gitmesi mümkün olur. Üniversite eğitimi sırasında tam olarak kişiliği oturmuş, kültürel açıdan kendini geliştirmiş, meslekî açıdan çağın şartlarına uygun donanıma sahip kişilerin, ülkemizi daha ileriye götürecekleri de tartışılmaz bir gerçektir. Bu amaçlar doğrultusunda, 2011 yılında mezun ettiğimiz 58 öğrencinin 21(%37) ini, 2012 yılında mezun ettiğimiz 72 öğrencinin 38 (%53)ini, 2013 yılında ise 78 öğrencimizin 49(%63) unu üniversiteye yerleştirdik.2014 yılındaki hedefimiz ise bu ve benzeri etkinliklerle beraber mezun olacak olan 84 öğrencimizin tamamını üniversite için yüreklendirmek ve üniversiteye yerleştirmektir" şeklinde konuştu.

Okul Müdürü Fehmi Durmaz, "Bugünkü konuşmacılarımız bizim için ayrı bir değer taşıyorlar. Konuklarımızın hepsi sağlık meslek lisesi mezunu olup her biri alanında kendini ispatlamış, kariyer sahibi kişilerdir. Arkadaşlarımız sağlık meslek liselerinin iftihar kaynağı olurken. Öğrencilerimiz için de iyi birer örnek teşkil etmektedirler " diyerek konuşmasını bitirdi.


Mesleğim ve Kariyerim" ve "Üniversitem Hedefim, Dopdolu Geleceğim" adlı konferansın moderatörlüğünü Samsun 19 Mayıs Üniversitesi öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Cem Gençoğlu yaparken Samsun Canik İlçesi Mal Müdürü Zafer Şimşek, Ordu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Malî Hizmetler Başkanı Erol Öztürk, Ordu Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdiresi Elif Atlı, Ordu Devlet Hastanesi Hasta Hizmetleri ve Sağlık Otelciliği Müdürü Recai Temel, Fatsa Devlet Hastanesi Malî İşler Müdürü Mustafa Gültekin, Ordu Devlet Hastanesi Malî İşler Müdür Yardımcısı Cengiz Bayraktar, Ordu Devlet Hastanesi Malî İşler Müdür Yardımcısı Hakan Erdoğmuş, Ordu Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Malî İşler Müdür Yardımcısı Yılmaz Tepe konuşmacı olarak katıldı.

Programın sonunda panele katılan konuşmacılara okul müdürlüğü tarafından yaptırılan plaketleri protokol tarafından verildi.panl22-1-2014

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde