28 Mart 2024

Kuyumcu Ali Çakmak: “Vatandaş Nasıl Altın Alacak?”

  • PDF

ali cakmakAltındaki hızlık yükseliş dur durak bilmiyor. İlçemiz Çakmaklar Kuyumcu sahibi Ali Çakmak; “yükseliş devam edecek” dedi.

Fiyat yükselişinin beklenen bir durum olduğunu kaydeden Çakmak: “Altında beklenen bir fiyat yükselmesiydi ve bu yükselmenin devam edeceğini düşünüyoruz. Yılsonuna kadar bu yükseliş sürer. Bazı otoriteler 2013 yılında da altın fiyatlarında yükselmenin devam edeceğini söylüyor ama bu konuda şu an bir fikir beyan etmenin erken olacağını düşünüyoruz. Biz sürekli piyasanın içinde olduğumuz için takiplerimiz ve yaptığımız analizler doğrultusunda yükseleceğini düşünüyoruz. Bugünkü şartlarda 24 ayar külçe altın 100,50 TL değerinde. Artık piyasalar sıkıntılı. Kâğıtlara önem verilmiyor. Daha çok emtialar değer buluyor. İran’daki gerginlik, Suriye’nin durumu yani dünyadaki düzen altını çok etkiliyor. Bu sadece bizim değil dünyanın sorunu” dedi.

“Bölgemizin Altını, Fındık”

Fındığın maliyetin altında değer bulmasının vatandaşın alım gücünü çok düşürdüğüne değinen Çakmak: “Altın fiyatı yükselse de düşse de vatandaşın alım gücü artık zayıfladı. Özellikle bölgemizde çok zayıf. Konumuz her ne kadar olmasa da fındığın fiyatının maliyetin bile altında olması insanları zarara sokuyor. Bölgemiz fındığa endeksli bir ekonomiye sahip olduğu için de piyasalar durgun. Fındık bu fiyattayken, üretici ne zaman para kazanıp da altın alacak? Nasıl düğün yapacak? Vatandaş bu fiyata fındık satıp bırakın bir şey satın almayı, daha üzerine para koyup maliyetini karşılamaya çalışıyor. Kısacası bölgemizde her şey fındığa endeksli olduğu için fındık para ediyorsa para var, etmiyorsa herkes sıkıntıda. Konu ne olursa olsun hepsinin fındıkla mutlaka bağlantısı var” şeklinde konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde