19 Nisan 2024

Fırsatlar Kurumu FATSO 6. Tekstil Kursu Faaliyette

  • PDF

tekstil 640x425
Daha önce tekstil fabrikalarına istihdam sağlamak amacıyla 5 adet dikiş nakış kursu açan Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası(FATSO), 6. kursu da faaliyete geçirdi.
Fatsa Hükümet Konağı altından Kaymakamlık tarafından tahsis edilen yerde faaliyette olan kursun 6.sında 50 kişi yer alıyor. Kursiyerleri müracaat eden 180 kişi arasından seçtiklerini belirten FATSO Başkanı Tayfun Karataş, şu ana kadar 125 kişiyi mesleki eğitim kursu sayesinde iş sahibi yaptıklarını söyledi. Karataş, “Bugün itibariyle eğitime başladık. Eğitim bittikten sonra 2012’nin sonu itibariyle iş sahibi olacaklar. 2013 yılının hemen başında yani yeni yıla işle girecekler. Buna da vesile olmaktan çok mutlu oluyoruz” dedi.
Kursta bir açıklama yapan kurs öğretmenlerinden Aslıhan Temiz, kursiyerlerin belgelerini almalarıyla yetişmiş bir eleman olabileceklerini belirterek, “Bu yıl 6.sını düzenlediğimiz makine dikiş operatörlüğü kursumuzda 50 tane kursiyerimiz şu an eğitime başladı. Kursiyerlerimiz henüz başlangıç aşamasında. Makine ile ilgili yeterliliğe sahip değiller. Ancak kurs bitiminde tamamen 2. seviye düz dikiş makine operatörü olarak yetişecekler” diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde