29 Mart 2024

65 Metrekarelik Dev Tesis! ‘Fındık Küpü’ Raflardaki Yerini Alıyor

  • PDF

findik kupuuu

Çamaş’ta yaşayan gıda mühendisi Muhammet Yıldırım (30), kendi girişimleriyle ürettiği kakaolu fındık ezmesini ilçemizdeki yerel marketlerde stand kurarak tanıtıyor. Ambalajındaki kaliteli görüntü lezzetine de yansıtılmış olan ‘Fındık Küpü’ kakaolu fındık ezmesi sızma zeytinyağı katkısıyla daha bir lezzetli hale gelmiş.

‘Fatsa’dan alın, paranız Fatsa’da kalsın’ diyerek ilçemizde hizmet veren en başta yerel marketlerimizi raflarını ‘Fındık Küpü’ ile doldurmaya davet ediyoruz. Çünkü bölgemi,zin üretime ve tanıtıma çok ihtiyacı var. bölgemizden bir ürününün çıkıp ülkemizin iç pazarındaki yerini alması için tanıtım ve destek şart.

“İşte Fındık Küpü’nün hikayesi”

Gıda mühendisi olduğunu ve bu işe ev hanımı eşiyle birlikte giriştiğini ifade eden Yıldırım: “Ben Gıda Mühendisi’yim, eşim ev hanımı. Uzun zaman Ordu’da çeşitli fındık entegre fabrikalarında çalışarak kendimi geliştirdim. Birçok araştırma yaptım. Kakaolu fındık ezmesi üretimini aşama aşama öğrendim. Sektörün her kademesinde görev alarak en ince ayrıntısına kadar öğrendim.

“Üretime Başladık”

Fındığın merkezinde yaşarken bu ürünü dışarıdan almak beni üzdü. Bu kadar imkanımız varken biz neden üretemiyoruz dedim ve eşimle birlikte yola koyulduk. Küçük bir yerde başladık ve şu an tamamen üretime başlamış vaziyetteyiz.

“Aylık 2000 Adet Üretiyoruz”

Çamaş’ta 65 m2 kapalı alanda eşimle birlikte üretim yapıyoruz. Aylık 2000 adetle piyasaya giriyoruz. Henüz 1 haftadır piyasadayız. Hedefimiz böuyle başlayıp yurtdışına ihraç etmek. Tabiki bunun için uzun zaman gerekiyor. Önce bölgesel tanıtım yapmayı hedefliyoruz.

“Sızma Zeytinyağı Üretiyoruz”

Bizim diğer kakaolu fındık ezmelerinden farkımız var. öncelikle %25 oranında fındık kullanıyoruz. Tüm kakaolu fındık ezmeleri zeytinyağı içerir. Ancak biz tamamen doğal olması açısından sızma zeytinyağı kullanarak üretime başladık. Henüz 1 haftadır piyasadayız ve umutluyuz. Bizim insanlarımız yerel ürününe sahip çıkacaktır. Bu konuda tüm vatandaşlardan destek bekliyoruz” diye konuştu.

findik kupu

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde