07 Mayıs 2024

Fatsaspor’dan Bir Yıldız Daha

  • PDF

 

spor8-5-20132009 yılından bu yana Sayın Hayrünnisa GÜL Hanımefendinin himayelerinde, İl Millî Eğitim Müdürlüklerinin iş birliğinde yürütülen “81 İlden 81 Yıldız Eğitim Projesi” bu yıl sonuçlandı. Ordu İlinin Yıldızı 2012 yılında olduğu gibi 2013 yılında da Fatsaspor Kulübünün sporcusu oldu. 2012 yılının yıldızı Atletizm branşından Kübra KARCI olurken 2013 yılının yıldızı da taekwondo branşından Songül AYDUVAN oldu.

Bu proje ile 81 ilden orta öğretim kurumları 9, 10,11, sınıf öğrencileri arasından spor veya bilim alanında başarıya sahip, spor alanında bölgesel ve ulusal dereceleri olup derslerinde de başarılı olan, derslerinde çok başarılı olup bir spor dalında il düzeyinde birinciliği bulunan öğrenciler arasından seçilen 81 yıldız “2013 Yıldızları Tanıtım Programına” katılarak Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah GÜL ve eşi Sayın Hayrünnisa Gül Hanımefendi ile tanışma imkânı bularak, proje kapsamında yürütülecek etkinliklere katılacaklar.

Eğitime katkı konusunda toplumsal bilinçlendirmeyi arttırmak; bu konuda bireysel ve kurumsal açıdan topluma örnek olmak; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının önemine vurgu yaparak sağlıklı nesiller yetiştirmenin temel şartlarından biri olan spora dikkat çekmek, anne-baba ve tüm ilgililerin desteğiyle gençleri spora teşvik etmek projenin başlıca hedefleri arasındadır.

Ordu İlinin Yıldızını Songül AYDUVAN’ı kısaca tanıyalım. 1997 –Gürgentepe doğumlu olan Songül altıncı sınıfta Taekwondo ya başladı. 2009 yılına Fatsa Necati Çetinkaya İlköğretim Okulunun Taekwondo kız takımının il birincisi olan takımda yer aldı. Yıldızlar da bir çok birincilikler aldıktan sonra gençlerde de hep il birincisi oldu.Bir çok Türkiye Şampiyonasında Ordu İlini Temsil etti. Taekwondo Siyak Kuşak 1. DAN dir.

Taekwondo antrenörlüğünü Fatsaspor Kulübü Taekwondo sorumlusu Halil Bekyürek ve Adem Hacıfettahoğlu yapmaktadır. Halil Bekyürek Songül’ü şu şekilde anlatır.” Her zaman üst düzey bir sporcudur. Her antrenör Songül gibi bir sporcusunun olmasını ister. Kesinlikle maçtan kopmaz ve hangi antrenör arkasına çıksa onun dediklerini harfiyen uygular. Kişiliğine oturmuştur. Takımın kaptanı gibidir. Kulübün tüm sporcuları Songül ‘ü örnek alır. Ona saygı duyar.2012 yılında da bu projeye yine adaydı ama olmadı nasip bu yılaymış. Spor alanında çok başarılı olacağını daha taekwondo ya yeni başladığında belliydi. Antrenmanlarda farklılığını hemen belli ediyordu. Öğrencimizin daha yaşı küçük bundan dolayı daha bir çok başarıya imza atacağına eminim. Bence bu projeyi beklide en çok hak eden sporcu Songül olduğunu düşünüyorum. Spor yaşamını yanında aynı zamanda derslerini de aksatmamaya çalışır. Ders başarısı da zaten bu projeye seçilmesinde önemli bir etken. Bu proje sporcusu olupta olimpiyatlarda derece almış sporcularımız var. Bunların en başında Londra 2012 olimpiyatlarında Taekwondo branşında gümüş madalya kazanan Nur TATAR da bu proje Van ilinin temsilcisiydi “ dedi.

Yine öğrencimizin bir diğer hocası Taekwondo Antrenörü Adem HACIFETTAHOĞLU Songül’ün çok yetenekli bir sporcu olduğunu ve şampiyon sporcularda olması gereken tüm özelliklerin bulunduğunu belirtmektedir. Çok çalışıyor ve emeğinin karşılığını alıyor. Tüm Ordu camiası Songül’ü tanır ve o maça çıkmadan önce öbür sporcular farklı kilolarda mücadele etmek ister.

Fatsaspor Taekwondo sorumlusu ve taekwondo antrenörü Halil BEKYÜREK bu başarının bir tesadüf olmadı bir ekip çalışması ile geldiği ve ekipte olan Fatsa Kaymakamız Bekir ATMACA’ ya , Fatsa Belediye Başkanına Hüseyin ANLAYAN’a, ,Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel AVCI ‘ya, Fatsaspor Kulübü Başkanı Halit KOVANCI’ya Fatsa Halk Eğitim Müdürü Celal ACAR’ a , Fatsa Kız Meslek Lisesi Müdürü Abdulah Özkan’a , Fatsa KıZ Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Orhan VERGİLİ’ye teşekkür ederiz.spor-8-5-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde