06 Mayıs 2024

Fatsa Ticaret Borsası Başkan Adayı Murat Yalçın: “Çevre ilçeleri Fatsa Ticaret Borsası’na bağlamanın yollarını arayacağız.”

  • PDF

murat8-5-201312 Mayıs 2013 Pazar günü yapılacak olan Fatsa Ticaret Borsası Başkanlığı seçiminde aday olan Murat Yalçın gazetemize yaptığı özel açıklamasında “Çevre ilçeleri Fatsa Ticaret Borsası’na bağlamanın yollarını arayacağız.”dedi.

Seçimde aday olması için arkadaşlarının ısrar ettiğini, aklından hiç de böyle bir şey geçmediğini ama böyle toplumsal ve sosyal makamlara sahip çıkılması gerektiğini düşündüğünü dile getiren Yalçın; “ 28 yıllık aktif ticaret hayatımda hiçbir müşterimle çelişkiye düşmedim. Mağazamda yüksek sesle konuşmak gibi bir alışkanlığım bile yoktur. Babadan aldığımız ticari ve ahlaki çizgimizi herkes bilir. Grubumuzdaki her arkadaşım kendisini Fatsa’ya ticari olarak kanıtlamış, reklama ihtiyacı olmayan kişilerdir. Hepsi kariyerlerinin en üst düzeyinde meslektaşlarımdır.Biz Fatsa için bir şeyler yapmak için yola çıktık. Fatsa çok hızlı büyüyor. Bizim borsamız da bu hıza ayak uydurmalı ve borsamızı büyütmenin yollarını aramalıyız.”dedi.

“Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz” deyişinin de kendisini doğruladığını ifade eden Murat Yalçın Yönetime geldiklerinde gerçekleştirmeyi düşündükleri projeleri şöyle sıraladı:

-“ Bu zamana kadar hep süregelen; ‘küçük olsun benim olsun’ anlayışını yıkacağız. Çevre ilçelerimizi Fatsa borsasına bağlamanın yollarını arayacağız.

-Bir anket teşkilatı kuracağız. Biz bir sivil toplum örgütüyüz. Toplumumuzda yani sosyal çevremizde neler olup bitiyor, talepler nedir, değişiklikler nedir, örf adetler ne yönde hareket ediyor. Bunları önce bizim tespit etmemiz gerekiyor. Çünkü devlete makamları önce bizim gibi kurumlardan bilgi istemektedir.

-Borsanın asli görevi kısaca; ürün fiyatı tespiti ve bu fiyatı ilgililere bildirmek, alınıp-satılan malın tescil işlemlerini yapıp, anlaşmazlık anında işe resmiyet kazandırmaktır. Ürün fiyatı tespitinde biz sadece iç piyasaları değil artık dış piyasaları da takip etmeyi düşünüyoruz.

-Borsamızı tamamen demokratik bir şekilde, yönetim kurulumuz ve meclisimizle birlikte yöneteceğiz. ‘Ben başkanım, ben ne dersem o olur.’ şeklindeki anlayış kesinlikle bizim yönetimimizde olmayacaktır.

Bir de şunu söylemek istiyorum: İnşallah biz seçimi kazanırsak borsamızda birlik ve beraberliği sağlayıp bir dahaki secime tek liste halinde gitmek istiyoruz. Tabi ki benim başkanlığımda değil. Çünkü ben arkadaşlarıma bir dönem için aday olacağımı söyledim ve bir dönem için adayım. Fatsa ve bizim için hayırlısı neyse o olsun.”

Bu yıl rekolte geçen yılın çok altında gerçekleşecek

“Fındık hakkında da bir şeyler söylemek gerekirse; son dönemlerde fiyatlar bir miktar artış gösterdi. Bunun iki nedeni olacağını düşünüyorum.

Birincisi; daldaki fındığın durumu, geçen yılki rekoltenin çok altında gerçekleşeceğini gösteriyor.

İkincisi; 2012 mahsulü yani mevcut fındığın bu yılın ihtiyacını karşılamayacağı.

Bunları daha iyi analiz etmek için biraz erken. Haziran ayının 20 veya 25’inde dalın durumu daha net ortaya çıkacaktır.

Fakat bu fındık nerede? Üretici yani köylümüzün elinde bir şey kalmadı. Manav yani tüccarda da çok fazla bir şey yok. Geriye tek ihracatçımız kalıyor. Onlar da eldeki fındığın kontratlı yanı satılmış , yükleme zamanını beklemekte olduğunu söylüyorlar.

Fiyatlar bu periyotta yani 4.50 – 4.65 aralığında sezonu kapatır diye tahmin ediyorum. Tabi ki daldaki fındığın kuraktan ve dondan etkilenmediğini düşünerek bu tahminleri yapıyoruz. “murat-8-5-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde