06 Mayıs 2024

Aslancami Ortaokulu “Bu Benim Eserim” Türkiye Finali’ nde Birinci Oldu.

  • PDF

aslancami15-5-2013Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu ( TÜBİTAK ) işbirliği ile gerçekleştirilen “Bu Benim Eserim” Proje Yarışmasının Ankara’ da düzenlenen Türkiye Finali’nde Aslancami Ortaokulu “Pamuk Kozasından Medefe” projesi ile birinci oldu.

Ülkemizin ihtiyaç duyduğu geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek, yetenekli çocuklarımıza sahip çıkmak, bilimsel amaçlı yarışma ve benzeri etkinlikleri artırarak yaygınlaştırmak amacıyla sekizincisi düzenlenen Matematik ve Fen Bilimleri Proje Çalışması Ankara Final Sergisi Ankara Altınpark ANFA Fuar Salonunda, Ödül Töreni ise Milli Eğitim Şura Salonunda yapılmıştır.

2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında, Bu Benim Eserim Proje çalışması kapsamında 78.887 proje başvurusundan seçilen 100 proje Ankara Final Sergisine gelmeye hak kazanmıştır.

07-08 Mayıs 2013 tarihleri arasında Ankara Altınpark ANFA Fuar Salonunda sergilenen projeler, TÜBİTAK Merkez Bilim Kurulu tarafından değerlendirilerek ilk 50 ve ikinci 50 biçiminde gruplandırılmıştır.

Ankara Sergisi’nin açılışını yapan Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık Aslancami Ortaokulu’nun proje standını ziyaret ederek Aslancami Ortaokulu müdürü İbrahim ÇOBAN, danışman öğretmen Şükran Anas ve öğrenci Sibel Ayduvan ile sohbet ederek başarılar diledikten sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kimya alanında Aslancami Ortaokulu’ ndan danışman öğretmenliğini Şükran ANAS, öğrenci Sibel AYDUVAN’ ın hazırladığı “Pamuk Kozasından Medefe” projesi ile Türkiye’ de “En İyi İlk 50 Proje” arasına girerek birinci oldu.

09 Mayıs 2013 tarihinde ise Millî Eğitim Şura Salonu’nda Bakan Yardımcısı Sayın Orhan Erdem, Müsteşar Yardımcısı Sayın Zübeyir Yılmaz, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Dairesi Başkanı Sayın Yrd. Doç. Dr. Murat Özoğlu, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Sayın Nurettin Konaklı, Temel Eğitim Genel Müdürü Sayın Funda Kocabıyık ve Milli Eğitim Bakanlığı personelinin katılımıyla ödül töreni düzenlenmiştir. 100 proje arasından ilk 50 içinde yer alan proje sahibi öğrencilere 32 GB’lık Tablet Bilgisayar, ikinci 50 içinde yer alan proje sahibi öğrencilere 16 GB’lık Tablet Bilgisayar, danışman öğretmenlerine ise Dijital Fotoğraf Çerçevesi verilmiştir.

Bu Benim Eserim Türkiye Finali’ nde “Pamuk Kozasından Medefe” projeleri ile birincilik elde eden Aslancami Ortaokulu danışman öğretmeni Şükran Anas ile öğrenci Sibel Ayduvan’ ı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.


    Burç Okulları öğrencilerinden Oğuzhan Tok ve Enes Arı'nın, danışman öğretmenleri Özgür Tokat nezaretinde hazırladıkları Üçgenler için teknik bir inceleme (kenar-kenar ilişkisi) adlı projeleri ile Mahmut Ayan adlı öğrencinin danışman öğretmen Emrah Türkmen nezaretinde hazırladığı ''Açı içindeki kareler'' adlı çalışması kendi alanlarında birinci oldu.

    Özel Burç Çukurova İlk ve Ortaokulu Müdürü İlhami Kara, su yıl, 81 ilden 78 bin 887 projenin katıldığı yarışmada binlerce eseri geride bırakan öğrencilerini kutladı. Kara, bu büyük başarıyı okullarına kazandıran danışman öğretmenler ile büyük bir özveri ile çalışan öğrencilerini kutladı. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde