25 Temmuz 2024

“ORDU TÜRKİYE’DE KENDİNİ HİSSETTİREN BİR İL OLACAK”

  • PDF
Ordu turizminin tüm yönleriyle ele alındığı Turizm Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Seddar Yavuz başkanlığında yapıldı. Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen koordinasyon toplantısına Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Vali Yardımcıları Mehmet Erhan Türker, Ekrem Ballı, Bayram Gale ve Ahmet Arık, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Ordu Otelciler ve Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Ali Aydın, turizm sektörüne yönelik sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve turizm sektör temsilcileri katıldı.
VALİ YAVUZ, “ORDU’DA TURİZMİN GEÇ GELİŞMESİ ASLINDA BİR ŞANS”
Ordu turizminin tüm yönleriyle ele alındığı toplantıda bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, Antalya Kemer’de de görev yaptığını hatırlatarak,  “Turizmin bir nebze de olsa bir aktörü olarak içinde bulunduk dolayısıyla Türk turizminin içinde bulunduğu sorunları, karşılaştığı tuzakları ve çözüm önerilerini biliyoruz. Karadeniz’in eşsiz güzelliğine sahip olan, mavi ile yeşilin kucaklaştığı ve denize paralel dağların bir inci gibi sıralandığı böylesine güzel coğrafyada daha fazla turist ağırlayabiliriz. Ordu’da turizmin geç gelişmekte olmasını, diğer bölgelerde yapılmış yanlışları tekrar etmemek bakımından önemli görüyor ve bir şans olarak değerlendiriyorum. Bu hususta sizlerin de görüş ve düşüncelerinizi almak istiyorum” diye konuştu.
 “HEMŞEHRİLERİMİZİN TURİZM KONUSUNDA BİLİNÇLİ OLMASI VE BİLİNÇLENDİRİLMESİ ÖNEM TAŞIYOR”
Turizmin sadece tur operatörü, otel ve lokantadan ibaret olmadığını söyleyen Vali Seddar Yavuz, “Bütün hemşehrilerimizin turizm konusunda bilinçlendirilmesi ve bilinçli olması son derece önemli” şeklinde konuştu.
BAŞKAN YILMAZ, “2018 YILI İTİBARIYLA ORDU, TÜRKİYE’DE KENDİNİ HİSSETTİREN BİR İL OLACAK”
Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz yaptığı konuşmada, ”Turizmde şehrimizin tanıtımına ilişkin böyle bir toplantının düzenlenmesinden dolayı Sayın Vali’mize teşekkür ediyorum. Ordu’muza gelecek turistlerin ilimizden memnun olarak ayrılması son derece önemli. Plan ve proje dâhilinde mevcut altyapı eksikliklerimizi tamamlamaya çalışıyoruz. 2018 yılı itibarıyla Ordu ilimiz, hem ulusal rakamları zorlayan hem de havalimanı ve bölgemizin sunduğu avantajlarıyla birlikte Türkiye’de kendini hissettiren bir il olacaktır” dedi.
Konuşmaların ardından, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak tarafından Ordu’nun turizm potansiyelini ve turizmdeki genel durumunu yansıtan bir sunum yapıldı.
 Uğur Toparlak Ordu’nun doğal güzellikleri, tarihi mekânları, mesire alanları, kültürel değerleri, gastronomisi, eko turizm faaliyetleri, yapılan festival ve şenlikleri, konaklama tesisleri ve turizm istatistikleri konularında toplantıya katılanlara yönelik detaylı bilgilendirmede bulundu.
Gerçekleştirilen sunu-mun ardından, toplantıya katılan turizm sektör temsilcileri, Ordu ilindeki turizmin geliştirilmesi yönündeki görüş, düşünce ve önerilerini dile getirdi.
Anlatılan konularla ilgili genel bir değerlendirme yapan Vali Seddar Yavuz,  turizmde geleceği parlak Ordu’yu ziyarete gelen turistlerle iletişim kurulabilmesi için turistik işletmelerde çalışanların özellikle Arapça ve İngilizce dil öğrenmesi için Ordu Üniversitesi ile işbirliği hâlinde kursların açılabileceğini, turizm sektörünün kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması için İŞKUR vasıtasıyla meslek edindirme kurslarının düzenlenebileceğini, ilin tanıtımı için sosyal medyanın etkin bir şekilde kullanılabileceğini, turizm yatırımları ve hizmetleri konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığından azami düzeyde istifade edilmesi gerektiğini, Ordu’nun modern bir kent müzesine kavuşturulmasının ihtiyaç olduğunu, Ordu iline gelen turistlerin memnun ve mutlu ayrılması gerektiğini ve bunun için de istişare ve işbirliği içinde çalışmalar yapılmasının önemli olduğunu dile getirdi.
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde