23 Temmuz 2024

“YAPILACAK İLK SEÇİMDE %20’NİN ÜZERİNDE OY ALACAĞIZ”

  • PDF
Fatsa’daki siyasi parti başkanlarıyla yaptığımız gündem özel röportajlarının bu haftaki konuğu İyi Parti Fatsa İlçe Başkanı Burak Eroğlu oldu.
Gazetemizin sorularını yanıtlayan Başkan Burak Eroğlu teşkilat çalışmaları, 2019 seçimleri, Fatsa’daki belediye hizmetleri ve ilçemizin sorunlarına değindi.
Yeni kurulan bir parti olmalarına rağmen çok güzel tepkiler aldıklarını ifade eden Başkan Eroğlu, seçimlere yönelik baraj kaygısı taşımadıklarını, hatta yapılacak seçimlerde %20 üzerinde oy oranıyla sandıkta büyük bir karşılık bulacaklarını belirtti.
Ülkeyi içinde bulunduğu durumdan aydınlık günlere çıkaracak olan partinin İYİ Parti olacağının altını çizen Burak Eroğlu, “Her kesimden insanı, her görüşten insanı çatısı altında buluşturabilecek bir potansiyele sahibiz. Kadrolarımız yeni ama oldukça güçlü. İktidar yolunda onurla ve gururla korkmadan yürüyoruz” dedi.
Sümeyra ÖZCÜRE: Oluşumunuzu yeni tamamlamış bir siyasi partisiniz? Teşkilatlanmanız tamamlandı. Çalışmalarınız nasıl ilerliyor? 
İyi Parti Fatsa İlçe Başkanı Burak Eroğlu; “Parti çalışmaları güzel bir şekilde devam ediyor. Belirli aralıklarla geziler düzenliyoruz. Allah izin verirse İyi Parti olarak güçlü bir şekilde geliyoruz.  Her zaman sokakta seçmenle, hemşerilerimizle temas halinde olmaya gayret gösteriyoruz. Bu kesinlikle seçim çalışması olarak algılanmasın. Bizler her zaman seçim öncesi ve sonrası milletimizin yanında olacağız, sorunlarına çare arayacağız. Yalnızca seçime kısa bir süre kala sokaklara inen, vatandaşın derdini soran bir parti olmayacağız. Kim ne zaman bizi yanında görmek isterse, düğününde, cenazesinde, iş yeri açılışında iyi ve kötü her anında destekçisi olacağız” dedi. 
Sümeyra ÖZCÜRE: Yerel seçimlere yönelik hedefleriniz nelerdir?  
İyi Parti Fatsa İlçe Başkanı Burak Eroğlu; “Yerel seçimlerde Fatsa Belediye Başkanlığını alacağız. Bunun için yönetim kurulumuzla birlikte çalışmaları başlattık. Bazı aracılar vasıtasıyla bir takım teklifler aldık. Bu teklifler Belediye Başkan Adaylığı ve Belediye Meclis Üyeliği ile ilgilidir. Fakat her ikisini de belirlemek için henüz erken olduğunu düşünüyoruz. İstişarelerde bulunarak hem partimiz hem de Fatsa için en doğru kararı vererek adayımızı ortaya çıkaracağız. Adayımız her kesimden karşılık bulabilecek, Fatsa’nın sorunlarını bilen, bu sorunları aşabilecek kapasiteye sahip bir isim olacaktır. Bu konuda Fatsalı hemşerilerimizin içi rahat olsun”. 
Sümeyra ÖZCÜRE: İyi Parti  seçim ittifaklarında yer alır mı?  İttifaka ılımlı bakan bir parti misiniz?
İyi Parti Fatsa İlçe Başkanı Burak Eroğlu; “Seçimlere tek başına ya da ittifak yaparak girecek olsak ta bunun karar mercii genel merkezindir. Genel merkezler anlaşırsa ittifak tabi ki yapılabilir. Genel merkezimiz eğer seçimlere tek başımıza gireceğimizi ifade ederse biz de bu şekilde çalışmaları yürüteceğiz. İki partinin ittifak yaptığı bir tablo var önümüzde. Başka ittifaklar tabi ki yapılabilir. Ben şahsım adına ılımlı bakıyorum. Rakibiniz iki kolla çalışıyorsa bizler de iki kolla çalışabilirsiniz. Ama başta da belirttiğim gibi bunun karar merci genel merkezlerdir. Bu işe Ankara karar verir biz uygularız” dedi. 
Sümeyra ÖZCÜRE: Peki sizce AK Parti ve MHP ittifakı seçimin seyrini etkiler mi?
İyi Parti Fatsa İlçe Başkanı Burak Eroğlu; “AKP ve MHP ittifakının yerelde ve genelde seçim sandığını etkilemeyeceğini düşünüyorum. Öncelikle yerelde ittifak yapmayacaklarını açıkla-mışlardı. Siyaseten bu tür birleşimlerin getirisi olduğu kadar götürüsü de vardır. İki partinin temsilcilerinin geçmişteki beyanlarını hatırlayarak birçok kırgınlıklar doğmuş olabileceğini düşünü-yorum. Yani genel de de pek bir etkisi olmayacaktır. 
Sümeyra ÖZCÜRE: İyi Parti olarak ilk seçim deneyimini yaşaya-caksınız? Baraj kaygınız var mı? Sizce çalışmalarınızın karşılığı sandığa nasıl yansıyacak?
İyi Parti Fatsa İlçe Başkanı Burak Eroğlu; “Bizim kesinlikle baraj kaygımız yok. Öyle olduğunu düşünenler tabloya doğru bir pencereden bakamıyorlar ya da art niyetli konuşuyorlar. Çünkü kendi barajımız kurulduğumuz günkü oy oranıdır. O da yüzde yirmi oy oranıdır. Partimizin kuruluş gününde Genel Başkanımız Meral Akşener oy oranımızın yapılan anketlerin neticesinde yüzde on dokuz seviyelerinde olduğunu açıklamıştı. O zaman hiçbir teşkilatımız yoktu. Şimdi 78 ilde teşkilatlanmamızı tamam-ladık. İl başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, yöneticilerimiz, üst kurul delegelerimiz üyelerimiz her şeyimiz tamam. Kuruluş oranındaki yüze 19’luk oy oranımız daha yukarı seviyelere ulaşmıştır. İlk seçimde güzel bir netice alarak, bu sınavı layıkıyla geçeceğimizi düşünüyorum. Baraj problemi var diyenler için sürpriz olabilir ama bu başarı bizim için sürpriz olmayacak. Ben sokaklardaki insanlarla sıkı diyaloglar kuran bir insanım. Biz şu anda iktidar partisi değiliz. Sokaktaki insan bize şirin görünmez, çıkar ve menfaatler için bize yaklaşmaya çalışmaz. Ama inanın çok güzel tepkiler alıyorum. Bu olumlu tepkileri, sıcak kucaklamaları karşılıksız ve gönülden alıyoruz. İnsanlar bizden bir umut bekliyorlar. Güçlü olmamızı ve iktidara gelmemizi istiyorlar. Bu temaslar neticesinde de sandıktan iyi bir netice alacağımızı düşünüyorum. İnsanlar şu anda sokakta AK Parti’ye oy vermeyeceklerini söyleyemiyorlar. Bir korku imparatorluğu var. İnsanlar korkuyorlar ve ifade özgürlüğü, düşünce özgürlüğü ayaklar altında”. 
Sümeyra ÖZCÜRE: İyi Parti Fatsa İlçe Başkanı olarak ilçemizdeki Belediye hizmetlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?
İyi Parti Fatsa İlçe Başkanı Burak Eroğlu; Fatsa’daki belediye hizmetlerinden sokaktaki birçok vatandaş gibi bizler de memnun değiliz. Kültür Sarayımız faydalı bir yatırımdır. Ancak üç kez tadilata girdi, son tadilatta halen daha devam ediyor. Çamlık yapılalı 12 yıl oldu, şimdi yıkılacak yeniden yapılacak. Vatandaş kendini o binanın sahibi yerine koysun. Siz olsanız, yeni yaptırdığınız bir binayı yıkıp ta yeniden bir maliyetle baştan yapar mısınız? İyi olanı da söylemek lazım, kötü olanı da söylemek lazım. Hali hazırda devam eden altyapı çalışmaları çok uzun sürdü. Her taraf eşildi, hiçbir taraf yapılmıyor. Çalışmalar koordineli bir şekilde ilerlemiyor. Aynı yere iki defa asfalt döküyorsanız, aynı yere iki defa alt yapı çalışması yapıyorsanız bu plansızlıktır, müsrifliktir. Buna tabi ki karşı çıkacağız.  Bundan önce bizim festivallerimiz ve şenliklerimiz vardı. Çınar Festivali, Cip şenlikleri ikisi de elimizden gitti. İkisi de ortak kültür unsurlarımızdı. Ünye bu tür etkinliklere devam ediyor. Özellikle Ramazan eğlenceleriyle göz dolduruyorlar. Bizim aklımız kalıyor, gönlümüz kalıyor. Neden biz bu tür sosyal faaliyetlere imza atamıyoruz? Meydan yapılıyor. Saat kulesi yapılalı üç dört yıl oldu, söküldü çöpe gitti. Sazcılar suyu şadırvanı heba olacak, gidecek. Sazcılar suyu bile bizim bir kent kültürümüzdü. AK Parti yönetimi göreve başladığı ilk dönemde sazcılar suyunda sağlığa zararlı maddeler var diyerek, suyun üretimini durdurmuşlardı. Peki, sazcılar suyu bizim sağlığımıza zararlı ise şadırvana neden sazcılar suyu verildi? Sazcılar suyu şadırvandan içilebiliyor ise sazcılar suyu fabrikası neden kapatıldı. Ben bunun cevabını merak ediyorum. Sazcılar suyu bizim ortak bir markamızdı. Ben okul dolayısıyla, askerlik dolayısıyla ömrümün yarısını gurbette geçirdim. Sazcılar zor bulunan, otobüslerde rica minnet istenen bir markaydı. Bizim Fatsa hasretimizi giderirdi. Çok yazık ettiler. Bu kültür unsurlarımızın kaybedilmesinin önüne Kent Konseyi geçerdi. Eğer bir kent konseyimiz olsaydı değerlerimize sahip çıkılırdı. Sizin gazetenizde bu konuda büyük çaba harcadı. Kent konseyimiz kurulsun dedi. Ama Fatsa Belediyesi bu konuda inat etti. Son ortak akıl toplantısında Belediye Başkanımızdan özellikle bu konuyla ilgilenmesini istedim. Ama cevap alamadık. Ben bu duruma üzülüyorum. Ordu’da kent konseyi var. Yönetiminde bir tane Fatsalı temsilci yok. Bu bizim için bir eksikliktir” dedi. 
Sümeyra ÖZCÜRE: Peki Fatsa’nın öncelikli ihtiyaçları nelerdir?
İyi Parti Fatsa İlçe Başkanı Burak Eroğlu; “Fatsa’nın genel sorunlarını ele alacaksak eğer, son dönemlerde şehir içindeki çalışmalardan dolayı esnafımız büyük bir ekonomik sıkıntı içerisine düştü. Bu çalışmalar alışveriş ve satışları olumsuz etkiledi. Şükürler olsun organize sanayi bölgesi büyüyor. Bu iyi bir adımdır. İnşallah ekonomik olarak bir katkı sağlayacaktır. Ekonomi her şeyin önünde gelir. Geçtiğimiz günlerde Fatsa Devlet Hastanesine atanan yeni başhekimizi ziyaret ettik. Orada vatandaşlarla da istişarelerde bulunduk. Sanırım hastanemizde bir doktor açığımız var. Fatsalılar tedavileri için Ordu ya da Ünye ye gitme durumundalar. Bunun önüne geçmemiz gerekiyor. Öte yandan Fatsa’da ciddi anlamda bir trafik problemi yaşanmaktadır. Diğer önemli bir husus Dolunay Kavşağı’dır. Bu konuyla özellikle ilgilenilmesi gerektiği düşüncesindeyim. Orada tek bir can kaybı daha verecek durumda değiliz. 2 yıl önce Dolunay kavşağında genç bir kızımızı kaybettik. O zaman yol kapattık eylem yaptık ve bize bir söz verildi. Kavşak problemi 8 ay  içinde çözülecek denildi. Ama üzerinden 2 yıl geçti. Galericiler sitesi şart. Galericiler sahil yolunu tamamen kaplamış durumda. Ama galericiler de haklı. Eğer proje tamamlansa oraya geçecekler ve herk es işine gücüne bakacak. Aynı şekilde kapalı Pazar yerini, pazarcı esnafımız dört gözle bekliyor. Daha hangisini sayayım? Fatsa’nın beklediği o kadar çok proje var ki? Hepsi, müjde aşamasında, proje aşamasında tıkandı kaldı. Bizler beklemekten, istemekten yorulduk. Artık Fatsa için hizmetlerin hızlanması gerekiyor. Yeterince vakit kaybettiğimizi düşünüyorum. 
Sümeyra ÖZCÜRE: Son olarak Fatsalılara bir mesajınız var mı?
İyi Parti Fatsa İlçe Başkanı Burak Eroğlu; Memleketimizde yaşayan bayanlara seslenmek istiyorum. 
Her şeyi bir tarafa bırakıp artık bir kadın Cumhurbaşkanı istiyorlar mı istemiyorlar mı kendilerine sormak istiyorum? Eğer bunu kalpten istiyorlarsa partimize destek vermelerini istiyorum. 
Aynı zamanda ülkenin içinde bulunduğu bu zorlu tablonun farkında olan, kalbinde vatan millet sevgisini barındıran herkes bizlere destek olsun. Aydınlık günlere her birlikte ulaşalım. Türkiye bizimle iyi olsun, diyor tüm hemşerilerimi en kalbi duygularımla selamlıyorum.  
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde