23 Temmuz 2024

Doğanın Canlanması ile Birlikte Sanat Dünyası da Hareketlendi

  • PDF
Ordu Şairler Yazarlar ve Sanat Severler Birliği Kültür Derneği (ORŞAYAB) nin Royal Otel’de düzenlemiş olduğu yemekli toplantıya ilçemizden, sözün ve müziğin ustalarından; Şair Bestekar Avni Kaysal, Şair Yazar Rüstem Gürler, Araştırmacı Yazar Celal Çukurlu, Bestekar Sanatçı Yüksel Kaytaz davet edildiler.Toplantıya ayrıca Av. Vural Soytekin ile Anıl Ahmet Gürler’de konuk olarak katıldılar.
Kaytaz, Çukurlu, Gürler, Kaysal daha sonraki gün de Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda Edebiyat ve Kültür faaliyetleri programına doğrultusunda Edebiyat Öğretmeni Nihal Ece Ergün ve öğrencilerinin toplantılarına davet edildiler.
ORŞAYAB’IN TOPLANTISI
Toplantının açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Servet Yerli Fatsa’nın sanat dünyasındaki yerine ve konumuna vurgu yaparak konuşmasına başladı.Yerli derneğin önemi ve faaliyetleri hakkında bilgi verdikten sonra eski başkan Av. Teyfik Karabulut’a plaket taktim etti.Karabulut’ta herkesi kucaklayıcı sanat içerikli bir konuşma yaptıktan sonra yeni başkan ve yönetimine başarı dilek ve temenlisinde bulundu.
TOPLANTIDA 
FATSALILAR
Fatsalılar toplantıda beğeni toplayıp sık sık alkışlandılar.Avni Kaysal ile Yüksel Kaytraz ikilisi her zaman olduğu gibi muhteşemdiler. Daha çok söz ve besteleri kendilerine ait olan eserleri seslendirdiler.Rüstem Gürler şair ve yazarın önemine değindikten sonra bir şiirini okudu. Celal Çukurlu ise bir öneride bulunup kısa bir konuşma yaptı. Konuk Av. Vurak Soytekin, meslektaşı Av. Teyfik Karabulut’a iltifat edici konuşmasını “Bir yerde sanat varsa orada hala umut vardır.” Cümlesi ile noktaladı.
ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kültür ve Edebiyat Kulübü öğrencilerinin etkinlikleri okulun toplantı salonunda start aldı. Edebiyat Öğretmeni Nihal Ece Ergün Okul Müdürü Ömer Yahşi’nin daha önceden programlanmış bir toplantı için Ordu’da bulunduğunu, toplantıya katılama-dığından dolayı üzüntüsünü konuklara bildirip tekrardan kendilerine hoş geldiniz dedikten sonra; toplantı “Fatsa Tarihinden Sayfalar” adlı belgeselden yararlanılarak hazırlanan slayt gösterisi ile başladı.Daha sonra sunucu öğrenci Furkan Uygun; Kültür ve Edebiyat Kulübü öğrencilerinden Turgut Reis Yıldırım’ı Anons etti. Yıldırım Avni Kaysal’ın “Sitemkarım” adlı şiirini okuduktan sonra Avni Kaysal sahneye davet edildi. Şair ve şiir üzerine öğrencilere bilgi veren Kaysal öğrencilerinin sorularını cevapladı.
Ardından; Eray Öztürk Rüstem Gürler’in “Özlem” adlı şiirini okudu. Sahneye davet edilen Rüstem Gürler’in her zaman olduğu gibi engin kültürü bilge kişiliği dikkatlerden kaçmadı. Gürler; şiirin dans ve müzik ile ilk yola çıkışını, Homeros’un şiir tanımını, Turgut Uyar’ın şiir üzerine tanımlarını, şiirin bağımsızlığını, müzikle, resimle, felsefeyle, güzel sanatlarla olan ilişkileri hakkında doyurucu bir konuşma yaptıktan sonra öğrencilerin sorularını cevaplayıp sahneden ayrıldı. Sahneye Bestekar Müzisyen Yüksel Kaytaz anons edildi. Yüksel bey her zamanki inceliği ile kısa bir konuşma yaptı. 
Yüksel bey sahneden ayrıldıktan sonra, Emre Şimşek, Celal Çukurlu’nun “Kalemim Yetmezki” adlı şiirini okudu. Sahneye davet edilen Çukurlu, İlmen tanımak la, yakınen tanımanın önemine dikkat çekip, edebir bir örnekle konuşmasını tamamladı. Her dört konuğun gerek şiirleri, gerekse konuşmaları öğrenci ve öğretmenlerden bol bol alkış aldı.
MİNİ KONSER
Daha sonra sahneye davet edilen Avni Kaysal ile Yüksel Kaytaz söz ve besteleri kendilerine ait olan eserleri seslendirdiler. Program yaklaşık iki saat kadar sürdü. Öğretmen ve öğrenciler konuklarına birer buket çiçek taktim ettiler. Sahneden uğurladılar. Konukları Müdür Bey’in makam odasına davet Müdür Yardımcıları Ahmet Çetin, Emel Ancaza, Edebiyat Öğretmenleri Nazım Aslan, Bahaeddin Tepecik ile Psikolojik Danışman Zeynep Ortaç kahve ikram edip okul çıkışına kadar uğurladılar.
Son Güncelleme: Çarşamba, 18 Nisan 2018 07:22

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde