23 Temmuz 2024

“FATSA’NIN BİRİNCİ GÜNDEM MADDESİ FATSA OSB OLMALIDIR”

  • PDF
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, Fatsa’nın kalkınmasının ve gelişmesinin yolunun Fatsa Organize Sanayi Bölgesinden geçtiğini ifade etti.
Fatsa olarak kenetlenmeli ve tek bir ağızdan birincil olarak Organize Sanayi Bölgesinin büyütülmesini istememiz gerektiğini söyleyen Başkan Tayfun Karataş, Fatsa OSB’de 12 bin istihdamı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş’ı ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulunduk. Ziyarette Fatsa OSB ile ilgilide açıklamalarda bulunan Karataş, kısa bir süre öncesinde gerçekleşen FATSO seçimlerine de değindi. Karataş; “Üçüncü defa bu göreve getirildik. Bunun iki sebebi var. Birincisi doğru bir ekip olduğumuzu düşünü-yorum, ikincisi de üyelerimizin teveccühüdür. Tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu teveccüh sorumluluğumuzu daha da artırıyor. Bizlerde sorumluluğumuzun farkın-dayız. Daha da fazla çalışarak, bölgemizin sorunlarını daha fazla gündeme taşıyarak ve çözüme kavuşturulması hususunda çaba sarf ederek yolumuza devam edeceğiz. İstihdamın artması adına çalışmalarımız devam edecek. Odamız 7 tane ilçenin bağlı olduğu bir odadır. Tüm ilçelerimizin sorunlarını biliyoruz. Bulunduğumuz toplan-tılarda bu sorunları gerekli mercilere iletiyoruz. Bunun en net örneği Organize Sanayi Bölgesidir. Bizden önce sanayi siyesini ilçemize kazandıran, emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi. 
OSB İLE BİR ÇOK SORUN ÇÖZÜLECEK
Fatsa’ya OSB’yi kazandırarak ilçemize çok büyük bir hizmeti kazandırmışlardır diyen Başkan Karataş; “ Bizler de bu hizmeti daha iyi noktalara taşımak için gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız. 400’den devraldığımız istihdamı 4000 rakamlarına ulaştırdık. Bugün bakıldığında ilçemize her ay 10 milyon civarında para girişi sağlayan bir sanayi bölgesine sahibiz. 56 tane ülkeye ihracat yapan bir pozisyona geldik. Hedefimiz daha da büyümek. Ordu ilinin en güzel organize sanayi bölgesine sahibiz. Sağ olsun hükümetimiz büyümemiz için 12 milyon lira ödenek gönderdi. Kamulaştırma için yaklaşık 70 milyon liraya daha ihtiyacımız var. Bunu da ısrarlı bir şekilde istiyoruz. Büyümeyle birlikte bu memleketin göç sorununu, işsizlik ve kalkınma sorununu ortadan kaldırmış oluyoruz. Hedefimiz 500 dönümlük bu alanı 1500 dönüme çıkarmak. Bununla birlikte de 12 bin istihdam sağlamayı amaç edindik.  Yatırımcı gelmesiyle ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Çok fazla talep alıyoruz. Fatsa’nın en önemli konusu Organize Sanayi Bölgesi olmalıdır. Yollar önemli, hastaneler önemli diğer tüm kamu yatırımları önemlidir. Ama en önemlisi insanların cebinde parası yoksa diğer tüm yatırımlar askıda kalır. Ordu’ya şu an bir yatırımcı geldiği takdirde bir metrekare bile alanı yoktur. Bu da Ordu’nun bir ayıbıdır. Bizim birçok yatırımı askıya alıp kamulaştırma için Fatsa Organize Sanayi Bölgesine para aktarımı yapmamız lazım. Fatsa olarak hepimiz birlik olup ilk sırada organize sanayi bölgemizi dile getireceğiz. Birinci gündem maddemiz bu olmalı. Ordu olarak yatırım kazanmak için birlik ve beraberliği sağlamamız gerekiyor. Ordu’nun her anlamda siyasi parti gözetmeksizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var” dedi. Hbr: Sümeyra Özcüre
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde