23 Temmuz 2024

Girişimcilik kursları meyvevermeye başladı

  • PDF
işkur Kosgeb ve fagiad işbirliği ile açılan girişimcilik kurslarından belgelerini alanlar işyerlerini açmaya başladı.
FAGİAD başkanı Mehmet Serkan Erdik konuyla ilgili yaptığı açıklamada;” bugüne kadar açmış  olduğumuz kurslardan belgelerini alan kursiyerlerimiz işletmelerini açarak istihdama katkı sağlamaya başladılar. Fagiad olarak biz bugüne kadar fatsa ve çevre ilçelerde bu kursların açılmasına öncülük eden bir sivil toplum kuruluşu olduk tabii burda işkur umuza, kosgebe, fatsa halk eğitime, teşekkür etmeden gecmemem lazım çünkü kurumlar arası diyalog ve iyi niyetin sonucu bu kurslar açılmıştır ve açılmaya devam edecektir. Özellikle Kumru-Korgan ve diğer ilçelerde bu kursları açarak devam zorunluluğu sorununu çözmeye çalıştık ve bugün görüyorum ki insanlar işyerlerini açıyolar bulundukları yerin ticari hayatına ve istihdamına katkıda bulunuyolar bu da bizim ne kadar doğru işler yaptığımızı gösteriyor. STK lar ın görevi bulundukları yerin kültürüne, ekonomisine , sosyal hayatına katkı sağlamak ve devletimizin sağlamış olduğu imkanları muhattablarıyla doğru şekilde buluşturmaktır.
Bizler de elimizden geldiğince bu konularda insanlarımızı doğru bilgilendirip bu imkanlardan nasıl yararlanılacağını alınan hibe ve faizsiz kredinin ne şartlarda verileceğini anlatmaya çalışıyoruz. Özellikle ifade etmeliyim ki bu konularda bir bilgi kirliliği söz konusu o yüzden girişimcilerimizden ricam doğru bilgiyi direkt muhattaplarıyla konuşup öğrensinler. Bu imkanlardan faydalanmak isteyen girişimcilerimize tavsiyem doğru işi ,doğru zamanda ve doğru yerde yapmaları ve sadece burdan gelicek imkanlara güvenmeyip kendilerinin de yeterli öz sermayeye sahip olmaları gerekmektedir.Eğer böyle yaparlarsa ticari hayatlarının daha uzun soluklu olacağı kanaatindeyim”dedi 
Mehmet Serkan Erdik son olarak Ordu ilimizin bu konuda Türkiye ortalamsının çok üstünde kurslardan belge alıp açılan işyeri oranı Türkiye ortalaması %4 iken bu oran Ordu için % 20 ye çıkmaktadır bu oran türkiye ortalamasının çok üstündedir. Bu da bizim doğru yolda olduğumuzu göstermektedir” ifadesini kullandı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde