23 Temmuz 2024

HÜSEYİN ANLAYAN “YENİ BİR HEYECANLA BU GÖREVE TALİBİM”

  • PDF
 Ak Parti Ordu Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Anlayan gazetemizi ziyaret etti.
Ziyareti esnasında 24 Haziran seçimleri ve milletvekilliği aday adaylığına ilişkin sorularımızı yanıtlayan Hüseyin Anlayan, “Yeni bir heyecan ve şevkle, sıfırdan siyasete başlıyormuşçasına, tecrübelerime güvenerekten bu göreve talip oldum” dedi.
 3 dönemdir sürdür-düğünüz Belediye Başkanlığı görevinden istifa ederek AK Parti Ordu Milletvekilliği için müracaat ettiniz. Süreç nasıl ilerliyor?
Hüseyin Anlayan; “Fatsa Belediye Başkanlığından istifa ederek Ak Parti Ordu Milletvekili Aday Adayı oldum. Bu vesile ile de partimizin teşkilatlarıyla bir araya geldik. Genel merkezimizde mülakatımızı gerçek-leştirdik. Bu süreçte temayül yoklamaları ve mülakatlar çok önemli. Adayların sadece parti teşkilatlarındaki karşılıkları değil kamuoyu neslindeki karşılıkları da çok önemli. En üst düzeyde bölgemizi temsil edecek olması manasında temayüllere önem veriliyor. Her aday adayımız birbirinden değerlidir. Ben bu vesile ile aday adaylarımıza başarılar diliyorum. 67 adat aday adayı arkadaşımız başvuruda bulundu. Ordumuzu en iyi tanıyan, temsil kabiliyeti en iyi olan isimler aday olarak gösterilecek. Her kim olursa olsun hem partimiz için hem de bölgemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Her şey kadir kısmet ama bizlerde kaderimizi nasibimizle buluşturmak için gayret gösteriyoruz” dedi. 
Belediye başkanlığı yaptığınız bu üç dönemi “çıraklık, kalfalık ve ustalık dönemi” olarak lanse ettiniz. Göreve geldiğiniz takdirde milletvekilliği göre-vinizi nasıl adlan-dıracaksınız?
Hüseyin Anlayan; “15 senelik bir belediye Başkanlık sürecini tamamladım. Çıraklık, kalfalık ve ustalık dönemi olarak adlandırdığım partimizin bir söylemiydi. Biz bu söylenilenleri kendimizle yerelde buluşturmaya çalıştık. Bu yeni bir heyecan. Belediye başkanlığından farklı olarak siyasetin önemli bir kademesidir.
17 senedir aktif siyaset yapan bir isim olarak bu heyecanı bu günde bünyenizde bulunduruyor musunuz? Yani siyasi bir yorgun-luğunuz var mı? 
Hüseyin Anlayan; “Milletvekilliği görevi benim için yeni bir heyecan, yeni bir yol haritasıdır. Tecrübemi de üzerine koyarak bölgeme faydalı olabileceğimi düşünüyo-rum. 15 yıllık Belediye Başkanlığı görevimden ayrılarak milletvekilliğine aday adayı olmak benim için sıfırdan başlayan yeni bir heyecandır. Bana görev verildiği taktirde Fatsa ve Ordu’yu en iyi şekilde temsil edeceğim. İlk günkü şevki içimde barındırıyorum”
Göreve geldiğiniz taktirde beklentiyi karşılayacak, vatan-daşlarla sıcak temaslar kurabilecek  ve sorun-ları çözüme kavuştura-bilecek bir isim misiniz?
Hüseyin Anlayan; “17 senedir siyasetin içinde olan biri olarak Ordu genelinde beklentiyi karşılayacak temaslarda bulunabilecek tecrübeye sahibim ve bölgeyi iyi tanıyorum. Taleplerin ve beklentilerin de neler olduğunun bilincindeyim. Çözüm yollarını da biliyorum. Yerel de de herkes ile güzel temaslar kuracağımı çok net ifade ediyorum. Köyünde kentinde iş yerinde herkes ile kucaklaşan bir insanım. Zaten Fatsa’da yaşıyorum ve Allah izin verirse yine Fatsa’da yaşamaya devam edeceğim” dedi. 
Temayüllerde ve gezilerinizde uzun yıllar Be-lediye Başkanlığı yapmanın avantajını yaşadınız mı? 
Aday adaylığınıza ilişkin nasıl tepkiler aldınız? 
Hüseyin Anlayan; “Bütün teşkilatlarımız aday adaylarını en güzel şekilde karşılıyorlar. Bütün teşkilatlarımız en güzel şekilde ev sahipliği yaptılar. Onlara da teşekkürlerimi sunuyorum. Ben 17 senedir bu kardeşlerimle birlikte siyaset yaptığım için bizim buluşmamız çok daha sıcak oldu. Bunun avantajını yaşadığımı söyleyebilirim. Çünkü zaten siyaset yaptığım dönemlerde güzel ilişkiler kurduk. Sokaktaki vatandaştan da aynı olumlu tepkileri aldım. O sıcak kucaklamayı ve içten gülümsemeyi hissettim. Umuyorum ki geçmişte olduğu gibi bu kez de aynı desteklerini gösterecekler. Aynı hayırlı duaları üzerimden esirgemeyecekler.
Bizler de çıkmış olduğunuz bu yolda başarı temennilerinde bulunuyoruz. 
Son olarak Fatsa halkına bir mesajınız var mı?
Fatsa’da ilk defa üç dönem peş peşe siyaset yapan bir kardeşiniz olarak bu gün çok şükür başımız yere eğilmeden görevimizi bırakıyoruz. Ebetteki eksik yaptıklarımız vardır. Birileri tarafından yanlış yaptıklarımız vardır. Biz doğru olduğuna inandığımız şeyleri yaptık. Söz verip yaptığımız şeyler var. Bunlar bizi gururlandırıyor. Söz verip bitiremediğimiz ama devam eden çalışmalar var. Söz verip yapamadığımız ama söz vermeyip yaptıklarımız da var. Ama her zaman şehir hizmete aşık ve muhtaç. Bu bitmeyecek. O yüzden ben yâda bir başkası ben işleri bitirdim diyemez. Hamdolsun birilerinin dua ettiği bir takım hizmetlere imza attığımızı düşünüyorum. İnşallah o birilerinin duası da bizleri kurtarır diye temenni ediyorum. Bu sezonda da yatırımların ciddi anlamda toparlanacağını ve insanların güzel bir şehre kavuşacağına inanıyorum. İnşallah yeni bir heyecanla milletvekili olarak hizmet etmeye devam ederim. Olmazsa da yine bu şehirde yaşamaya devam edeceğim. 
Partimle beraber siyasetimi yapmaya devam edeceğim. 2004 yılından bu yana kadar belediye Başkanlığı gösterilmemde ve seçilmemde vesile olan destekte bulunan herkese teşekkür ediyorum. Bu sürecin tüm Fatsalılara ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.  Haber: Sümeyra Özcüre 
 
Son Güncelleme: Çarşamba, 16 Mayıs 2018 08:29

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde