23 Temmuz 2024

“AKLIMIZDA MİLLETİMİZ, GÖNLÜMÜZDE TÜRKİYE VAR

  • PDF
Başbakan Binali Yıldırım Ordu Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi önünde Ordu Valisi Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, milletvekilleri ve milletvekili adayları tarafından karşılanan Başbakan Yıldırım, tören mangasını selamladıktan sonra 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki kalabalığa hitap etti. 
“15 TEMMUZ’DA ORDU MEYDANLARDAYDI”
Başbakan Binali Yıldırım,“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sizlere selamını getirdim. Bizlere olan güveninizi boşa çıkarmadık. Milletimizin hakkı ve hukukunu koruduk, korumaya da devam ediyoruz. Türk milletinin emanetini darbecilere teslim etmedik. 15 Temmuz’da Ordu ilimiz de meydanlardaydı. Ordunun içindeki asker kılığına girmiş alçaklar, demokrasiyi yıkmak ve milletin adamını öldürmek isterken, sivil vatandaşlarımızın üzerine ateş ederken sizler meydanlara indiniz, alçaklara hak ettikleri cevabı verdiniz. Ay yıldızlı bayrağımızı indirtmediniz, ezanlarımızı dindirtmediniz. Allah sizden razı olsun. Vesayet odaklarına karşı dimdik durarak siyasetin onurunu kurtardınız. Her türlü kirli oyunu ve her çeşit karanlık hesabı altüst ettiniz” dedi.
“16 YILDA TÜRKİYE 3,5 KAT BÜYÜDÜ”
16 yılda Türkiye’nin tam 3,5 kat büyüdüğünü söyleyen Başbakan Yıldırım, “Ordu dâhil her ilimize üniversite getirdik. İhracatta rekor üstüne rekor kırdık. Türkiye'nin itibarını daha yükseklere çıkardık. Dünyanın en büyük projelerinin 6 tanesini yapan ülkemiz ile gurur duyalım. Teröre ağır darbe vurduk. Bütün bu başarılar sizlerin verdiği destekle oldu" diye konuştu.
“19 EYLÜL STADYUMU MİLLET BAHÇESİ OLACAK”
Ordu’da 40 yıllık hayal olan Ordu Giresun Havalimanının deniz üzerine inşa edildiğini belirten Başbakan Binali Yıldırım, “Havaalanımıza yıllık 1 milyon 200 bin yolcu iniyor. Bu havaalanını yapacağız dediğimizde bizimle alay ettiler. AK Parti söz verdi mi yapar ve yapamayacağı hiçbir sözü vermez. Bizim diğerlerinden farkımız bu. Ordu'muza yakışır, güzel bir stadyum inşa ediyoruz. Mevcut stadyumu da yıkıyor ve yerine millet bahçesi yapıyoruz. 29 aile sağlığı merkezi açtık. Karadeniz-Akdeniz yolunun çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Ordu Akkuş üzerinden Akdeniz'e kadar bir otoyol inşa ediyoruz. Bu yolla Ordu, İç Anadolu’nun ve Akdeniz'in açılan kapısı olacak. Daima halka hizmetin Hakk’a hizmet olduğuna inanmış bir partiyiz. Bu yola baş koymuşuz. Biz vatandaşımızın yüzünün gülmesi için siyaset yapıyoruz. Aklımızda milletimiz ve gönlümüzde Türkiye var” ifadelerini kullandı.
Başbakan Yıldırım konuşmasının ardından AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ve Milletvekili Oktay Çanak milletvekili adaylarını platforma davet ederek gövde gösterisi yaptı.
Mitingin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ı makamında ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım, günün anısına duygu ve düşüncelerini ifade ederek Şeref Defteri’ni imzaladı. Başbakan Yıldırım, daha sonra iftar programına katılmak üzere kara yoluyla Ünye ilçesine gitti.
ÜNYE İFTARI BAŞBAKAN YILDIRIM’IN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİ
Ordu Büyükşehir Belediyesinin Ünye ilçesindeki iftar programı Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirildi. 
 
BAŞKAN YILMAZ, “BAŞBAKANIMIZIN HİMAYELERİNDE 10 BİN KİŞİYE İFTAR TERTİP ETTİK”
İftar öncesi bir konuşma yapan Başkan Enver Yılmaz, Büyükşehir Belediyesinin Ünye ilçesinde 5. kez iftar programı düzenlediklerini ifade ederek, “Bugün burada 10 binin üzerindeki hemşehrimizle Saygıdeğer Başbakanımızın himayelerinde çok güzel bir iftar programı tertip ettik. Sayın Başbakanımıza Ordulular adına teşekkür ediyorum. 
Cumhurbaşkanımızdan, Hükümetimizden, Başba-kanımız ve Bakanlarımızdan sonuna kadar memnunuz. Bize Ordu için ne talep ediyorsunuz denildiği takdirde söyleyeceğimiz esaslı bir iş kalmadı. Ordu’muz Türkiye’de kişi başına en fazla yatırım yapılan illerden biri oldu. O gurur Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızındır. Her zaman olduğu gibi Ünye ilçemizden Cumhur-başkanımıza 24 Haziran’daki seçimlerde de sonuna kadar destek bekliyorum” şeklinde konuştu.
BAŞBAKAN YILDIRIM, “BİZLERİ BİR ARAYA GETİREN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Ramazan ayında tutulan oruçların ve yapılan ibadetlerin Allah katında kabul edilmesini dileyen Başbakan Yıldırım, "Bizleri bu iftar sofrasında buluşturan Rabb'ime hamd ediyorum. Bu bereketli sofrayı kurarak bizleri bir araya getiren Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçen bütün arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
“ÜRETİCİMİZİN HAKKINI SONUNA KADAR KORUYACAĞIZ”
Fındığa gereken önemin verileceğini söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, "Biz milletin verdiği yetkiyi heba etmeyiz. Türkiye'nin menfaati neyi gerektiriyorsa tereddüt etmeden yaparız. AK Parti söz verdi mi yapar. Fındığa 'Onu bunu vereceğim' deyip ortadan kaybolmak olmaz. Biz 16 yıldır buradayız. Dünya fındık üretiminin yüzde 75'inden fazlasını sağlayan Türkiye'dir. Onun da 3'te biri Ordu ilimizde üretiliyor. Fındığa gereken önem elbette verilecek. Gerekirse Toprak Mahsulleri Ofisini görevlendireceğiz ve fındık alımını da gerçekleştireceğiz. Üreticimi-zin hakkı ve hukukunu sonuna kadar koruyacağız" diye konuştu.
Başbakan Yıldırım, 12 seçimden zaferle çıkan Ünye'nin milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan ile "Durmak yol yola devam" diyeceğine inandığını sözlerine ekledi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde