23 Temmuz 2024

“RÜZGAR BİZDEN YANA ESİYOR”

  • PDF
Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Adayı  Dr. Mustafa Adıgüzel, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.
CHP Ordu Milletvekili Adayı Adıgüzel 24 Haziran seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “ Parti olarak seçimlere iyi hazırlandık. Görüldüğü üzere Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Muharrem İnce de çok güzel bir çıkış yakaladı. Rüzgar bizden yana esiyor. 7 Haziran’da nasıl içi dolu bir seçim bildirgesi yaptıysak, nasıl partileri arkamızdan sürüklediysek, şimdi de aynı şekilde peşimizden sürüklüyoruz. 
 
Seçim bildirgemizin altı dolu. Sadece belirli kesimlerin hakkını gözeten değil, bütün toplum kesimlerini kucaklayan, her kesime refah vaat eden ekonomik göstergelerde iyileşme vaat eden bir yönetim projemiz var. Örneğin emekliler için daha önce vaat ettiğimiz dini bayramlardaki birer maaş ikramiye yine var. Ve bunlar kesilmiş, kırpılmış şekilde değil, tam maaş ikramiye şeklinde olacak” dedi.
 
“Gençlerimizi topluma ve ekonomiye kazandıracağız” 
Mustafa Adıgüzel; “Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili sorunları çözeceğiz. En düşük emekli maaşı 1500 lira olacak. Emeklilerin sağlık hizmetlerinden yararlanması noktasında bütün fark ücretlerini kaldıracağız. Asgari ücret 2 bin 200 lira olacak. Çalışan hayatına yönelik istihdam sorununu çözeceğiz. Yaklaşık 4 milyon 200 kişiye istihdam alanı açacağız. İl bir yılda 180 bin öğretmen ataması yapacağız. 250 bin sağlık personeli ataması yapacağız. Köylere veteriner ve Ziraat Mühendisi atamaları yapacağız. Okullara temizlik ve güvenlik açısından 80 bin  kadro ataması planladık. İstihdamda 4 milyon civarında bir iş alanından bahsediyoruz. Biz her zaman belirtiyoruz ki, bizim nüfusumuz genç nüfus ama bunu bir türlü kullanamıyoruz. Biz gençlerimizi topluma ve ekonomiye kazandıracağız” dedi. 
“Adaleti ülkemizde yeniden sağlayacağız” 
Adıgüzel: “Kadınlara ilişkin bir çok  projemiz var. Ev hanımlarına ek bir geliri yoksa 1000 lira maaş bağlanacak. Aile maaşı kadının hesabına yatacak. Yeşil karttaki uygulamayı gençlerde genç kart olarak hayata geçireceğiz. 15 – 28 yaş arası işsiz gençlere ve öğrencilerin tamamına genç kart vereceğiz. Bu kart ile bir çok hizmetten ücretsiz ve indirimli faydalanabilecekler. Örneğin ücretsiz internet kotası olacak. Ulaşımda ücretsiz faydalanabileceği alanlar olacak. Genç kart sahipleri Ötv’siz telefon alabilecek. Üniversitelerde Kredi Yurtlar Kurumunda ücretlendirmeleri yüzde elli azaltacağız. Yurt sorununu bir yıl içerisinde çözeceğiz. Kredilerin geri ödemesinde faiz olayı ortadan kalkacak. Bursu iş hayatına atılana kadar sürdüreceğiz. Genç girişimcilere sıfır faizli kredi desteklerimiz olacak. Basının önünü açacağız. Basında özgürlüğü sağlayacağız. Tüketim ekonomisinden kurtulup üretim ekonomisine geçeceğiz. Bunun gibi daha bir çok projemizi hayata geçireceğiz. Fındığa taban fiyat vereceğiz ve taban fiyat 15 tl olacak. Fiskobirliği yetkin kılacağız. Bir fındık kanunu hazırladık. Üreticimizin hakkını sonuna kadar savunacağız. Adaleti ülkemizde yeniden sağlayacağız” dedi. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde