23 Temmuz 2024

MHP’DEN YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ YETERSİZLİĞİ TEPKİSİ

  • PDF
Fatsa Milliyetçi Hareket Partisi Fatsa Devlet Hastanesi ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.
Yapılan açıklamada Fatsa Devlet Hastanesinin yoğun bakım ünitesinin yetersizliğine değinildi. 
İlçe Başkanı Murat Kaçak konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Çevresinde bulunan ilçelerinde yükünü taşıyan Fatsa Devlet Hastanesi Ordu ilinin en yoğun Hastanelerinden biri olmasına rağmen yoğun bakım ünitesindeki yatak sayısının azlığı donanım ve personel eksikliği nedeniyle hastalar yollarda ölüm kalım savaşı veriyor. 
 
Fiziki yapısı ile bölgeye rahatlıkla hizmet edebilecek kapasitede olan Fatsa Devlet Hastanesi ne yazık ki, teçhizat ve personel yetersizliği nedeniyle talepleri karşılayamıyor. Bir türlü çözülemeyen yoğun bakım yatak sayısının azlığı nedeniyle çevre illerdeki hastanelere sevk edilen hastalar çoğu kez yolda hayatını kaybediyor. Son bir haftada sevk edilen hastalardan 5’inin hayatını kaybettiği belirtiliyor” dedi. 
Konunun hassasiyeti ve vatandaşlardan gelen yoğun şikâyetler üzerine bir açıklama yapan MHP Fatsa İlçe Başkanı Murat Kaçak, “Hastane binasını yapıp işte yaptım demek yetmiyor. Teknik donanım ve personel anlamında da gereğinin yapılması gerekiyor “ dedi.
Kaçak; “Fatsa devlet Hastanemiz kapasite ve fiziki şartları itibari ile bölgenin ihtiyacını karşılayacak kapasitededir. Ne yazık ki, yöneticilerimizin ilgisizliği nedeniyle gerekli teknik ekipman ve personel sorununu bir türlü çözememiştir. İnsanlarımız yoğun bakımda yer bulamadığı için, Sivas, Çorum, Tokat yollarında göz göre göre hayatlarını kaybetmektedir. 
Bu duruma her şeyden önce bu memlekette yaşayan bir insan olarak şahsımı rahatsız etmektedir. 
Bu eksiklikleri gidermek çok mu zor? Hastanemizin fiziki imkânları müsaitken, yeni yoğun bakım üniteleri ilave etmek için neden bir çaba sarf edilmiyor? Personel anlamında yetersiz olan hastanemiz için kimse neden talepte bulunmuyor? Fatsa’mızda bu konularla ilgilenmesi gereken merciler bu yaşananları görmüyor mu? Diye sordu.
Hasta yakınlarından son zamanlarda yoğun telefonlar ve şikâyetler aldığını belirten başkan Kaçak, yetkili mercilerin beceriksizliği yüzünden göz göre göre insanlarımızın hayatlarını kaybetmesine müsaade edemeyiz diyerek konunun bizzat takipçisi olacağını belirtti.
Kaçak sözlerine şöyle devam etti; Bu hayati bir konudur, ertelemeye, beklemeye mahal yoktur. İsteyeceğiz, olmadı bir daha isteyeceğiz. 
Kapıdan kovulduk pencereden gireceğiz gene isteyeceğiz. Bu hizmet bizim için elzemdir ve bir an önce çözülmesi gerekmektedir” dedi. 
HABER MERKEZİ
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde