23 Temmuz 2024

COŞKUN “FATSA İÇİN HER ZAMAN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYARIZ”

  • PDF
Fatsa’mızın önemli iş adamlarından Muammer Coşkun’u iş yerinde ziyaret ederek bir sohbet gerçekleştirdik. Fatsa gündemine ilişkin çeşitli açıklamalarda bulunan Muammer Coşkun siyaset, iş dünyası ve bölge ekonomisine dair görüşlerini beyan etti. 
1996 yılından bu yana gıda toptancılığı, inşaat sektörü, fındık alım satımı ve market gibi birçok farklı sektörde aile şirketi olarak ticari faaliyetlerimizi sürdürüyoruz diyen muammer Coşkun; “ Yaklaşık yirmi altı kişiye istihdam sağlıyoruz. Bizim için en büyük gurur budur. Fatsa ticari açıdan güçlü bir ilçedir. Fatsa Organize Sanayi bölgemiz de ilçemiz adına gurur ve onur kaynağıdır. İnşallah Organize Sanayi Bölgemiz daha da büyüyerek çok sayıda kişiye istihdam kapısı olacak” dedi. 
 
“BENCE BU BİRLİK VE BERABERLİĞİ GÖSTERMEMİZ GEREKİYOR”
İçinde bulunduğu gida sektörüne ilişkin de açıklamalarda bulunan Muammer Coşkun, yerel işletmelere destek verilmesi gerektiğinin de altını çizdi; “Gıda ile ilgili bir çok şey değişti. Özellikle algılar değişti. Ordu’nun Doğuşçay ve Ordu Patos Bölge Dispritörlüğünü yapıyorum. Ordu il ve ilçeleriyle tamamına hizmet veriyoruz. Toplam bin altıyüz noktamız var. cirolarımız her yıl artarak devam ediyor fakat artan aşırı maliyetlerimiz var. Bunun içinde en büyük akaryakıt ve personel giderlerindeki artışlardır. Akabinde bölgemizde yazın bir doluluk oranı yaşanıyor. Yaz aylarında işlerimiz çok açık olurken, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart aylarında ancak maliyetleri karşılayabiliyorsunuz. Özellikle bu son dönemlerde ulusal marketler çok arttı ve bu bizi çok sekteye uğratıyor. Vatandaşlarımızın yerel marketlere her manada destek olması gerekiyor. Şu anda mahalle marketlerimiz tamamen unuttum bakkallarına döndü. Bu gün evimizin anahtarını, çocuğumuzu bile mahalle marketlerine emanet edebiliyorken, ulusal marketlere bırakamazsınız. Bence bu birlik ve beraberliği göstermemiz gerekiyor” dedi. 
 
“FINDIK FİYATLARI  GÜZEL SEVİYELERDE”
Fındık fiyatları şu anda gzüel seviyelerde ilerliyor diyen Muammer Coşkun; “Şu anda fındık sezonundayız. Fındık bu sene önceki yıla göre az miktarda. TMO fındıkla ilgili bir fiyat açıklamadı biliyorsunuz. Bu konuda tepkiler de var. Fındık fiyatları şua n için bence güzel seviyelerde, belki birkaç aya 15 liraya da yükselebilir. TMO 13 lira gibi bir fiyat açıklasaydı, piyasanın önünü kesmiş olacaktı. TMO’nun şu anda geçen yıldan elinde 100 bin ton fındık var. Bunu elinde tutması bile şu anda fındıkla ilgili fiyatın artacağının göstergesidir. Devletimizin bir fındık politikası üretmesi gerekmektedir. Yurt dışında kahvemiz para etsin diye satılmıyor yakılıyorsa, bizim ülkemizde tabi ki fındık yakılmasın ama çocukluğumuzda yapıldığı gibi gerekirse devlet fındığımızı çocuklara dağıtsın ama fiyat düzgün bir seviyeden satılsın” dedi. 
 
“İNŞAAT SEKTÖRÜ FATSA’DA ÇOK GELİŞMİŞ BİR SEKTÖR”
Muammer Coşkun; “Son on yıla bakacak olursak bu kadar büyüyen bir ilçe yok. İnşaat sektörü maliyetlerin aşırı artmasından ötürü bu sıralar bir kriz döneminden geçiyor. Maliyetler artıyor ancak daire fiyatlarında bir artış gözlemlenmiyor. Banka faizlerinde de yükselmeler alıcıyı durdurma noktasına geldi. Şu anda inşaat şirketleri çıkış olarak kendileri taksitlendirme yapacaklar. Durum artık buna gidecek. Çünkü bu oranlardaki faizleri vatandaşların ödeme şansı olmaz. Bu sektörde artık gücü olanlar ayakta kalacak. Gücü olmayanlar bu işi bırakacaklar. Bu kriz ortamının kolay atlatılacağını sanmıyorum. Önümüzde bir kış sezonu var. Biliyorsunuz bizim bölgemizde en çok durgunluk bulunan aylar kış sezonlarıdır. Allah kimsenin ticaretine zeval vermesin” dedi. 
 
“BAŞKA FATSA YOK”
Fatsamıza koyulan bir taş bizleri mutlu eder diyen Coşkun; “ Emin olun başka bir şehre gidiyoruz, Fatsa sınırlarına girince evimize girmiş gibi oluyoruz. Fatsamızı büyütmek için hep birlikte çalışacağız. Siyasetende Fatsamız adına çevremizin de desteğiyle aktif rol oynadım. Siyaseten de şunu söyleyebilirim ki sizi bir makama başkalarının lanse etmesi lazım. O yüzden siyaset nasip işidir. Fatsa Belediye Başkanlığı için Aday Adayı olabilirim. Ben İstanbul’daki dernekler, hemşerilerimiz, buradaki dostlarımızla yaptığımız istişareler sonucu Milletvekili Aday Adayı oldum. Temayül ile ilgili hiçbir sorunumuz olmadı. Eğer hemşerilerimizin şahsım adına bir beklentisi olursa Fatsa için hiçbir sorumluluktan kaçınmam, elimi taşın altına koyarım” diyerek açıklamalarına son verdi. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde