23 Temmuz 2024

“CAMİ BİNASI İÇİNDE GENÇLERE SPOR ALANLARI OLUŞTURABİLİRİZ”

  • PDF
Gazetemiz sahibi Yavuz Selim Eser Fatsa İlçe Müftüsü Hamza Bayram’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Ziyaret esnasında gerçekleşen sohbette, çalışmaları hakkında bilgi veren Fatsa İlçe Müftüsü Hamza Bayram, göreve gelmeden önceki zaman zarfında planlanan,  devam eden çalışmaları yürüteceğini ve  beklentiler doğrultusunda da yeni çalışmalar planlayacaklarını ifade etti. 
“HER ALANDA VATANDAŞLARIMIZIN 
YANINDAYIZ”
15 Eylül tarihinde Fatsa’da göreve başladığını söyleyen Fatsa Müftüsü Hamza Bayram; “ Fatsa’da çok güzel işler yapıldığını gördüm. Fatsa ilçesinde din hizmeti güzel bir sisteme oturtulmuş. Bizlerde ilk etapta çevreyi ve personeli tanımak, Fatsa’mızdaki vatandaşlarımızın ihtiyacı nedir diye araştırmak gibi hususları ele aldık. Bizim hem cami içi hem de cami dışı hizmetlerimiz mevcuttur. Biz İlçe Müftülüğü olarak okullarda, yurtlarda, sokaklarda vatandaşlarımızın bizlere ihtiyaç duyduğu her alanda yer alıyoruz. Öncelikle ihtiyaçları tespit edeceğiz. İnsanların ihtiyaçlarını giderirsek başarılı oluruz. Dini konularda vatandaşlarımızı aydınlatmak zorundayız. Yine bilindiği üzere müftülüklerde nikah kıymaya da başladık. Sosyal alanda da faaliyetler yapmaya çalışıyoruz. Devam eden çalışmaları yürüteceğiz, beklentiler doğrultusunda da yeni çalışmalara başlayacağız” dedi. 
“GENÇLERE ÖNEM 
VERİYORUZ”
Gençlere yönelikte ciddi çalışmalar yürüteceklerini ifade eden Fatsa Müftüsü Hamza Bayram, gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak adına yeni planlamalar yapacaklarını sözlerine ekledi; “Bizim öncelikle gençlerimizi kendi başına bırakmamamız gerekiyor. Bu camide olur, cami dışında olur ama gençleri bir araya toplamamız gerekiyor. Gençler için diğer kurumlarla koordineli bir şekilde çalışmalıyız. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak hepimizin bir görevidir. Gençleri spora yönlendirebiliriz. Örneğin uygun bir cami binasının zemin katında gençlerin spor yapabileceği bir alan oluşturabiliriz. Bunun ile ilgili de araştırmalar yapacağız” dedi. 
“DİNİ DOĞRU BİR ŞEKİLDE ANLATACAĞIZ”
Fatsa Müftüsü Hamza Bayram; “Din hayatın her alanında var. Din görevlileri, çocuğunun doğumunda, düğününde, çarşıda pazarda, cenazesinde her alanda vatandaşın yanındadır. Vatandaşlara dini doğru bir şekilde anlatacağız ve hurafelerden kurtaracağız. İnsanlar dini kendi çıkar ve menfaatleri için kullananları gördü. Diyanete olan güven son yıllarda daha da arttı. Örneğin bu yılki kurban kampanyamızda rekor kırıldı. 145 ülkede bu kurbanlar dağıtıldı. İnşallah bizde Fatsa’mızda güzel hizmetler yaparak başarılı olacağız” dedi. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde