23 Temmuz 2024

BAŞKAN TEKİNTAŞ: “FATSA’NIN İHTİYAÇLARINA KULAK VERECEĞİZ”

  • PDF

Gazetemiz sahibi Yavuz Selim Eser ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Sümeyra Özcüre Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş’ı makamında ziyaret ederek özel bir röportaj gerçekleştirdi.

Başkan Tekintaş’a yeni görevinde başarılar dileyen Yavuz Selim Eser, Fatsa’da devam eden projelerin işleyişi hakkında da bilgi aldı.
Fatsa Cumhuriyet Meydanı, Fatsa Bisiklet ve Koşu yolu, Fatsa Huzur evi Projesi, Doğalgaz çalışmaları, Fatsa Galericiler sitesi projesi ve diğer projeler ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Tekintaş, 2019 – 2024 planlamasıyla yeni bir vizyon oluşturacaklarını ifade etti.
Yapımı devam eden projelerin çalışmalarının süreceğini söyleyen OBB Başkanı Engin Tekintaş, kaynak oluşturmanın da önemli olduğunun altını çizdi. 
 
“MEYDAN PROJESİNİ HIZLANDIRACAĞIZ”
Fatsa bizim için en önemli ilçelerimizden bir tanesidir diyen Başkan Tekintaş, yapımı devam eden Fatsa Cumhuriyet Meydanı projesi ile ilgili şu açıklamaları yaptı; “ Fatsa ilçesi konumu, ticari büyüklüğü ve Organize Sanayi Bölgesi itibarıyla fayda sağladığımız ilçelerimizin başında geliyor. Fatsa’da başlayan ve devam eden projelerimiz var. Şu an itibariyle Cumhuriyet Meydanı projemizde bir takım sıkıntılar var. Proje yavaş ilerliyor. Kamulaştırma, uzlaşma çalışmalarıyla gerçek-leşmişti. 
Orada kamulaştırmada sorun yaşadığımız tek bir bina mevcuttur. Uzlaşma henüz sağlanamadı ve görüşmelerimiz devam edecek. Bu sorun projenin işleyişini yavaşlatıyor. Karşılıklı olarak her iki taraftan da anlayış bekliyoruz. Bunu sağlayabilirsek Meydan Projesini hızlandıracağız. Önce yer altına sonra da yer üstüne olmak kaydıyla oradaki esnafında rahatsızlık yaşadığı süreci doğru yönetmeye gayret göstereceğiz.  Bu hafta itibariyle de çalışmalarımıza başlıyoruz” dedi. 
“O PROJEMİZ 
DURMAKSIZIN DEVAM EDECEK” 
Koşu ve bisiklet yolu projemizin altyapı çalışması Kasım ayı gibi tamamlanacaktır diyen Başkan Tekintaş; “Sahilde de bir söküm çalışması gerçekleştiriyoruz. Hem koşu hem de bisiklet yolu projemiz var. Akıllı bisiklet uygulamasının gerçek-leştirileceği alan orasıdır. Yaklaşık 1 km yi aşan bir bölümünü faaliyete alacağız. O projemiz durmaksızın devam edecek. Fatsa açısından bu iki proje oldukça önemli projelerdir. Ekim ve Kasım ayı içerisinde bisiklet ve koşu yolu projesinin alt yapısı bitmiş hale getirmemiz lazım” dedi. 
 
“AKSAKLIĞA MEYDAN VERMEMEYE GAYRET EDİYORUZ” 
Başkan Tekintaş; “Fatsa ölçeğinde şu anda doğalgaz yaygınlaştırılmaya çalı-şılıyor. 
Biraz daha sistemi doğru yönetip, hızlandıracağız. Aksaklığa meydan vermemeye gayret ediyoruz. Ama şu gerçeği göz ardı etmemek lazım. Türkiye, son 6 aydır büyük bir ekonomik krizin içine çekilmeye çalışılıyor.  Tabi bunu Cumhurbaşkanımız olsun, Hazine ve Maliye Bakanımız olsun ilgili bakanlıklarla birlikte yönetmeye devam ediyorlar. Doğrudan etkilenenler ise vatandaşlar ve bizim gibi yatırım yapan kuruluşlardır. Bizde çok büyük sıkıntılara meydan vermemesi için bu sistemi yönetmeye devam ediyoruz. Elimizdeki imkanlarla ve yeni kaynaklarla neler yapabiliriz diye bakacağız”
“HUZUR EVİ KISA SÜRE İÇERİSİNDE 
AÇILACAK”
Huzur evi projesi ile ilgili sorumuzu yanıtlayan Başkan Tekintaş, projenin kısa süre içerisinde tamamlanacağını ifade etti; “Huzur evi projesi Fatsa Eski Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan döneminde başlamış bir ilçe Belediyesi projesiydi.  Kısmen süreç devam etti ve sonuçta da yönetilebilir bir duruma gelmesi için Büyükşehir Belediyesine devredildi. Biz de Büyükşehir olarak ihaleden sonraki süreci yönetiyoruz. Aşağı yukarı 3, 4 ay içerisinde işlem tamamlanmış olur ama biz burayı kendimiz işletmeyi düşünmüyoruz. Aile Sosyal Politikalar Bakanlığına devredeceğiz. Bu şekilde daha tasarruflu ve kaliteli bir hizmet sunacağız. Altınordu’da bir tane, Ünye Tekkiraz’da bir tane ve Fatsa’daki huzur evi de açılınca 3 adet huzur evi ihtiyaca cevap verecektir. Fatsa’da ki açılınca Altınordu’da bulunan Huzur evi yıkılarak yeniden yapılacak. Süreçte bir sıkıntı yok ama ekonomik kaygılarla da biraz ağır ilerlediğini görüyoruz. Hızlandıracağız ve teslimini gerçekleştireceğiz. 
Önümüzdeki yaz döneminde projeyi tamamlayıp ilgilisine teslim edebiliriz. Güzel bir uygulama ve ben projeyi başlatan Hüseyin Anlayan ve şimdiki belediye başkanı Muharrem Aktepe’ye teşekkür ediyorum” dedi. 
“GALERİCİLER SİTESİ BİR İHTİYAÇTIR”
Hem Ünye’ye hem Fatsa’ya galericiler sitesini yapmak zorundayız diyen Başkan Tekintaş; “ Küçük ilçelerde bu eksiklik çok fazla fark edilmiyor.  Ama üç ilçeye çok fazla trafik yükü getiriyor ve görüntü kirliliği oluşturuyor. Bunları bir alana toplamamız lazım. İçerisinde expertiz, oto yıkama, alt bakım, sosyal tesisler dahil yeni bir yapılandırma yapmamız lazım. Bunu yaparken de enerjimizi tüketmememiz gerekir. Başlayıp da tamamlayamamak problem doğurur. Biz burada hazırlıkları yapmışız, ekonomik krizden dolayı biraz beklemeye alınmış. İnşallah bu projemizi de hayata geçireceğiz” dedi. 
 
“2019 – 2024 
VİZYONU OLUŞTURACAĞIZ” 
Tekintaş; “Bizim Belediyeleri doğrudan devletten gelen desteklerle yönetme sisteminden uzaklaşmamız lazım. Yani Belediyeler olarak kendi kaynağımızla üretim yapabilmemiz lazım. Belediye bizim hayatımızda var, bizden hiç bir şey istemesin ama sürekli hizmet etsin anlayışını değiştirmemiz gerekiyor. Reklamından, çöp vergisine kadar ödeyenle hiç bir şey ödemeyen vatandaşı hem hukuken hem de vicdanen birbirinden ayırmamız gerekiyor.  Bu güne kadar olanlar var, bunu daha etkin kullanmamız lazım. Bu süreçten sonra seçimlere kadar ihaleli bir dönem yaşamayabiliriz. Bu günkü ihalenizi Aralık ayında sonuçlandırabilirsiniz. Biliyorsunuz 15 Aralık ile 15 Mart arası çalışılamaz günlerdir. Bu günlerde imza attığınızda 3 aylık zaman dilimi süreden düşüyor. Bu bağlamda da müteahhit ile problem yaşıyorsunuz. Hangi ilçede ne yapacağımızı şimdiden plana ve projeye dönüştüreceğiz. Var olan yatırımlara devam edip, bitirimi hızlandıracağız. Son olarak ta hangi bütçe ile bu işi yapacağımızı 2019 – 2024 vizyonuna göre ortaya koyacağız. Bizim artık 1 yıllık bir plan yapalım seneye bakarız demememiz lazım. Biz 5 yıllık bir plan yapacağız. Bu çerçevede de 2019 – 2024 vizyonu oluşturacağız. Bunu bir kitapçığa dönüştüreceğiz ve bunun belediyenin anayasası olmasını istiyoruz.” Dedi. 
 
“EZBERE BİLDİĞİMİZ BİR ŞEHRİ BİRLİKTE YÖNETMENİN HAZZINI YAŞAYACAĞIZ”
Başkan Tekintaş sözlerine şu ifadelerle son verdi; “Cumartesi Pazar günlerimizi de burada geçiriyoruz. Gece saat 12’ye kadar da mesai yapıyoruz. 
Bunun bir nedeni de milletin hizmet saatinden fedakarlık yapmamak kaydıyla teşekkür ziyaretlerini tamamlamaya gayret gösteriyoruz. Haftanın 3 gününü ilçelerde 4 gününü burada geçirmek kaydıyla bir plan hazırladık. 
Talepleri ve ziyaretleri alacağız. Hayır dileklerinde bulunanlara bir kez daha sizlerin aracılığıyla teşekkürlerimi sunuyorum. Bu süreci ilçelere giderek yerinde değerlendirmelerle tamamlamamız lazım. Bu hafta 6 adet ilçeyi gezeceğiz. Ezbere bildiğimiz bir şehri birlikte yönetmenin hazzını yaşayacağız”. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde