23 Temmuz 2024

“MUHTAR, KÖYLÜNÜN, MAHALLENİN HAKKINI SAVUNAN AVUKATIDIR”

  • PDF
19 Ekim Muhtarlar günü nedeniyle 15 Temmuz Özgürlük Meydanında Atatürk Anıtına Çelenk koyma töreni düzenlendi. Törene Kaymakam Mehmet Yapıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Selamettin Bayçelebi, Belediye Başkanı Muharrem Aktepe, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve resmi daire amirleri ve muhtarlar katıldı.
Program Fatsa Muhtarlar Derneği Başkanı Naci Kızılkaya tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı ve ardından bir dakikalık saygı duruşu yapıldı ve İstikal Marşı okundu.
“MUHTAR, KÖYLÜNÜN, MAHALLENİN HAKKINI SAVUNAN AVUKATIDIR”
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Naci Kızılkaya, muhtarın demokrasimizin en önemli kılcal damarı, temel taşı olduğunu belirterek, “Muhtar, karın kapattığı yoldur. Muhtar, köylünün, mahallenin halkını savunan avukatıdır. Muhtar, devletle vatandaş arasında köprüdür. Muhtarlar altlarında makam aracı bulunmayan, ama demokrasinin en önemli unsurları olmaları nedeniyle de birer görünmeyen kahramandır. Muhtar sözlüklerde köy ve mahallenin yasalarla belirlenen işlerini yürütmek için o köy ve mahallede oturan kişilerin seçtiği kimseler diye tanımlanır. Kısacası muhtar, bu toplumu oluşturan renklerin köy ve mahalle yönetimlerinin başıdır. Tüm muhtar arkadaşlarımız Cumhuriyet değerlerimizin en alt bölümündeki temsilcileri olarak mahalle ve sokaklarındaki insanların huzur ve güven içinde olması için çaba sarf etmektedir. 
Fatsa Muhtarlar Derneği bünyesinde önceliklerine göre doğrudan çözüme ulaştırmak adına elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalışıyoruz. 
Fatsa Muhtarlar Derneği kendi adına değil temsil ettikleri mahalle sakinleri adına yetkili makamlarınıza taşıdıkları sorunların çözümüne olan katkılarınızdan dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Bizler dernek olarak muhtarlık camiasına nasıl faydalı olabiliriz sorusundan yola çıkarak çalışmalar yapıyoruz. mahalledeki sorunları görev alanlarına göre yetkili kurumlara bildiriyoruz. Bu gün ülkemizde 18.292 köy ve 31.937   olmak üzere 50.229 muhtar görev yapmaktadır. Bu günü bizlere “Muhtarlar Günü” olarak ilan eden başta sayın Cumhurbaşkanımıza, hü-kümetimize, gazi meclisimize, İçişleri Bakanlığımıza ve genelgenin yayınlanmasında büyük hizmet veren Türkiye Muhtarlar Konfederasyonumuza teşekkür-lerimizi sunuyor, bu duygu ve düşüncelerle bu müessesede görev yapmış arkadaşlarımızı sevgiyle anıyorum. 
Ayrıca bu gün aramızda olmayan, bu müesseye hizmet etmiş ebediyete göç eden muhtarlarımızı da rahmet ve minnetle anıyorum ve tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar gününü kutluyor başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde