23 Temmuz 2024

“FINDIĞIN BİLİNMEYEN SORUNU YOKTUR ÇÖZÜLMEYEN SORUNU VARDIR”

  • PDF
Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi fındık mahsulü ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu.
Fındık ile ilgili hükümetin bilmediği sorun yok, çözmediği sorun var vurgusunu yapan Başkan Ali Feyzi, “Hükümet bölgemiz için fındığa, ülkemiz için de yüksek faize çözüm bulmalıdır” dedi.
Başkan Ali Feyzi açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü; “ Muhalefet partililer fındığın sorunlarını araştırma önergesi verdiler. Hükümet de kendi milletvekilleriyle bu önergeyi reddetti. Hükümet aslında doğru yaptı. Bu konuda doğruyu doğru, eğriyi eğri söyleyeceğiz. Neden? Çünkü fındığın bilinmeyen bir sorunu yoktur. 15 yıldır iktidarda olup, 15 yıldır bir sorun varda bilinmiyorsa bu daha büyük bir kabahattir. Hükümetimizin fındık ile ilgili bilmediği bir sorunu yoktur, çözmediği bir sorunu vardır. Fındık kanayan bir yaradır. Karadeniz bölgesi gittikçe fakirleşmektedir. Zaten ülkedeki krizden, yüksek faizden, doların yüzde elli civarında prim yapmasından sıkıntıya giren, kepenk kapatan esnafımızın üstüne üstelik birde fındığın yüzde seksenin dolarla alınıp satılmasına rağmen hala 12 lira seviyelerinden işlem görmesi üreticimizi yormuştur. Fındık yabancı firmalara resmen teslim edilmiştir” dedi. 
 
“HÜKÜMET DUR DEMEZSE, VATANDAŞ DUR DİYECEK”
Artık bu kanayan yaraya hükümetimizin dur demesi lazım diyen Başkan Ali Feyzi; “ Çünkü millet gerçekten kararlı. Onlar dur demezse, bu sefer millet reisi sevmesine rağmen mecburen dur demek zorunda kalabilir. Fındık üretici kadar esnafı da etkiliyor. Çünkü insanların ellerinde fındık var, tüccarın elinde fındık var. Bu fındıkları hakkettiği değerle satıp, bu paranın da piyasaya girmesi lazım. Bu paralar piyasaya girerse, inşaat sektörü hareketlenecek, gıda sektörü, hizmet sektörü, tüm sektörler olumlu etkilenecektir. Siyasiler bu çözümü Ankara’da aramalılar. TMO Fındığı ben 3 dolardan alıyorum diyecek ki, yurt dışındaki firmalara gereken ders verilsin. Bunlar bizim üreticilerimizi köle yapmayı kafalarına koymuşlar. Fındıkta tekelleşmenin önüne geçilmelidir. Bu sorun 10 yıl da araştırılsa aynı kapıya çıkacaktır. Önemli olan çözüme kavuşturulmasıdır. Sorun belli, çözümü araştırılsın. Hükümetten beklentimiz acil bir şekilde faizler düşürülmelidir. Bu faiz düşmediği sürece ülkemizde düzgün esnaf ta kalamaz. Hükümet ülke için faize, bölge için fındığa çözüm yolu bulmalıdır” dedi. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde