23 Temmuz 2024

YÜZYILIN ERMİŞLERİ

  • PDF
Tevfik AKMUSLU (Yaşam Koçu)
Her yüzyılda din yenileyicileri gelir dünyaya. Bunların çoğu kendini bilmez ve tanımaz, tanıyanlarda asla ermişim demez.
Tasavvufda öğreti üç şekilde yapılır.
1-ilmel yakın: Kitap okuyarak veya dersler dinleyerek yapılan öğreti. Bu%15 faydalı olur.
2-aynel yakın: Buda görerek yapılan öğreti sinema, tiyatro,gösteriler ile. Buda %45 tesir eder.
3-Hakkel yakın: bu ise bizzat yaşatılarak yapılan öğretidir. Bu ise %90 tesirlidir. Hatta bunun için atasözü bile vardır;bir musibet bin nasihatten yeğdir. Diye
Bizler okumayan araştırmayan toplumlar olduğumuz için bizim önümüze ne koyuyorlarsa onu yiyoruz.
Eski öğretiler dünya nüfusu az olduğu için köyün ileri gelenleri toplayıp anlatıyordu. Veya daha büyük şehirlerde tiyatro ile şehir halkına bilgiler görsel olarak ulaştırıyordu.
Ama artık zaman değişti, şimdi halkı sanal yetiştiriyor ve öğretiyor. Ve toplumlar görerek eğitiliyor ve ne gösterilirse ona inanan bir toplum var. Bunun en büyük tesirleri çocuklarımızda artık. Onlar bilgisayar veya tabletin başından kalkmıyorlar artık neden mi çünkü hamileyken hep TV izlediniz:(
Çocuklarımızı üç şey eğitiyor. Televizyon ,internet, ve cep telefonu.
Bunları elinden alırsanız çocuğunuz intihar eder.
Acaba tehlikenin farkındamısınız.
YÜZYILIN ERMİŞLERİ-2
Sürekli ilerleyen bir dünyada gerileyen diyemeiyecegim ama duran bekleyen bir toplum yarattık. Neyi bekliyoruz. Bir kurtarıcı falan mı. Her şeyi sana gizledim diyen bir yaratıcı var. Ama biz hala birisi gelsin bizi mutlu etsin birisi aydınlatsın birisi bana araba ev alsın diyen bir toplum içinde yaşamaya nefes almaya çalışıyoruz en çok da çocuklarımız boğuluyor. Onları anlayan kimse yok.
Yeni yüzyılın ermişleri şarkılarla filmlerle bizi uyandırmaya çalışıyor. Ama biz onları duymuyoruz. (onların gözleri kör kulakları mühürlüdür.) işte sizin duymadığınız yüzyılın ermişleri
1-NİL KARAİBRAHİMGİL (gençlerin yüzyıldaki ermişi sözleri hep onların mutlu huzurlu başarılı olmaları için yazılmış ve eskilerin ilahisi niteliginde.)
2- NAZAN ÖNCEL ( orta yaş gurubuna öğütler veren, insanın içini ferahlatan bu güne kadar kaçırdığımız zamanları fark ettiren en önemli ermiş.),
3- CANDAN ERÇETİN ( birçok şarkisi tasavvuf kokan her parçasında bize sevgiyi ölümü şarkılarla anlatan her yaşa hitap eden ermiş)
4-MUSTAFA CECELİ ( eski ilahileri yeni yorumlarıyla gençlerimize sevdiren yeni yüzyıl ermişlerinden.)
Yukarıda yazdığım şarkılar ile bize nasihatler ve dersler veren ermişler birde dünyada ve Türkiye de görsel yolla bizleri eğiten ermişler var .
1-JİM CARREY ( her şey den önce belgeselini izleyin nasıl bir derviş olduğunu görürtsünüz.)
2-KEANU REEVES ( yaptığı tüm filmler bizi bize anlattığı filmler. Sanki gizli bir el onu kullanıyor ve bize aydınlanma yolunu gösteriyor.)
3-ROBİN WİLLİAMS (Allah rahmet eylesin. O insanlığın aydınlanması için uğraşan insanlardan birisidir. Her filmi bizim bir yönümüzü göstermeye çalışmıştır.
4-ŞENER ŞEN ( ülkemizin en önemli ermişlerinden birisidir. Toplumun uyanması ve aydınlanması için hemde nasreddin hoca gibi güldürerek uğraşan en önemli yüzyılın ermişidir.)
En on söz olarak bu sanatçılar gibi nice sanatçı insanları buraya sığdıramadım
Hepsinin de dünya insanlarının aydınlanmasına olan katkılarından dolayı teşekkür ederim.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde