23 Temmuz 2024

CANBAZ: “FATSA’NIN, FATSALI’NIN ORTAK ADAYI OLMAKTAN ONUR DUYUYORUM”

  • PDF
NEDEN FATSA BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NA ADAY OLDUNUZ?
31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Fatsa Belediye Başkanlığına aday oldum. Çünkü maalesef Fatsa’mız iyi yönetilmedi. Bırakın yerinde saymayı daha gerilere götürüldü. Bu nedenle;
* Daha yaşanabilir bir Fatsa inşa etmek için,
* Çocuklarımız ve Gençlerimize daha iyi bir Fatsa bırakmak için,
* Bu şehir için Emek verip alın teri dökmek için,
* Bu şehre olan vefa borcumu ödemek için aday oldum.
* Yıllarca her köyünü, her mahallesini, her sokağını, her kaldırımını, bildiğim; yaşlısı, çocuğu, kadını, erkeği, Türk'ü, Gürcüsü, Sünni'si, Alevi'si demeden dertlerini bildiğim Fatsa’mızın sorunlarına çözümler üretmek ve bu kentin geleceğini şekillendirerek hak ettiği yere taşımak için adayım.
ÖNCELİKLERİNİZ NELER OLACAK?
* Fatsa’mızın yarınlarına, halkımızın dertlerine derman olabilmek için geliyoruz.
* Örnek projelerimizle hayvancılığı ve tarımı güçlendirmeye, suna-cağımız imkanlarla sanayimizi büyütmeye …
* Çiftçimiz emeğinin hakkını alsın diye, esnafımız kepenklerini açık tutsun diye, sanayicimiz yatırımlarını yapabilsin diye…
* Halkından aldığını yandaşa peşkeş çekmeyip aksine büyütüp çoğaltıp halkına geri sunan, halkını dinleyip gerçek sorunların çözümlerine odaklanan, akla ve bilime önem veren bakış açısı ile kentimizi geliştirmeye…
* “Ben yaptım oldu” dayatması yerine, bu şehri halkın katılımı hep birlikte yönetmek için…
 
* Her işi uzmanına bırakan, tek elden değil ortak akılla yönetilen, karlılığı değil verimliliği esas alan bakış açısı ile belediyecilikte öncü olmaya…
* Kayıran değil destekleyen, sömüren değil üreten, yetkiyi tek elde toplayan değil paylaşan, çıkarcı değil halkçı tavrımızla örnek olmaya…* Fatsa’da Bir Cumhuriyet Hikayesi Yazmaya Geliyoruz.
 
BU KENTİ NASIL YÖNETECEĞİZ?
* İlk ve en önemli İlkemiz kesinlikle KATILIMCILIK olacak
1. Yapacağımız her çalışmada kentin tüm kesimlerinin katıldığı ortak aklı hakim kılacağız. Mahalle muhtarlarımızın tecrübeleri, katkıları çok önemli. Her çalışmamızda fikirlerini alıp onlarla birlikte çalışacağız.
2. Bildiğiniz gibi Belediye Meclis üyelerimiz var. O arkadaşlarımız oturumdam oturuma belediyeye gidip Koltukta oturmayacak, halka iç içe olacaklar.
3. Halkın ve şehrin genelini ilgilendiren konularda gerektiğinde halka başvurup Halk oylaması yoluna gideceğiz.
* İkinci ilkemiz HALKÇI BELEDİYE VE HALKÇI BAŞKAN olacak. Kentlinin faydasına olmayan hiçbir çalışmayı yapmayacağız. Amacımız kamu yararı olacak. Halka her biriminin kapısı ardına kadar açık bir Belediye ve Halkın 24 saat ulaşabileceği, Halkla iç içe yaşayan bir Belediye Başkanı Olacağım.
* Bir diğer ilkemiz GÜLER YÜZLÜ BELEDİYECİLİK olacak. Güler yüzlü belediyeciliği hakim kılacağız. Çözüm odaklı yaklaşımı belediyemizin her kurumuna yayacağız. Bunun için gerektiğinde danışmanlık hizmeti alacağız ve personelimizi eğiteceğiz. Belediyeciliğin hükmetme yeri değil Hizmet yeri olduğu bilincini hakim kılacağız.
* VERİMLİLİK en temel ilkelerimizden biri olacak ve kullanılan bütçenin aslında kentlinin bütçesi olduğunu aklımızdan çıkarmayacağız. Her kuruşunda maksimum faydayı gözeteceğiz.
* ÜRETKEN olacağız. Seçmenden oy almak için göz boyayan projeler yerine öncelikle Sosyal, Ekonomik ve kültürel değer üreteceğiz. İnsanımızı olduğu gibi çevremizi, Doğayı ve hayvanlarımızı koruyacağız.
* Halka dokunan bir bakış açısıyla SOSYAL BELEDİYECİLİK anlayışını hakim kılıp, Kentlinin yaşam standartlarını yükseltecek çalışmalar yapacağız. Belediyede karşılaştığınız bütün bürokratik engellerle, kırtasiyeciliği ortadan kaldırarak pratik çözüm yöntemleri geliştireceğiz.
* Ve en önemlisi de ŞEFFAF BELEDİYECİLİK anlayışı. Hesabını veremeyeceğimiz tek kuruş olmayacak. Kapımız ve hesap defterlerimiz hep açık olacak.
FATSA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN ADAY VE ADAY ADAYLARI İÇİN NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?
 
Bildiğim kadarıyla MHP ve BBP adayları açıklandı. Diğer partilerden ise aday adayları mevcut olup henüz kesin adaylar açıklanmış durumda değil. Ancak bu durumun bizim için hiçbir önemi yok. Çünkü biz adaya göre değil Fatsa’nın ihtiyaçları ile bunların çözüm yolları ve kentimize katabileceğimiz artı değerleri esas alarak projelerimizi hazırladık. Ve çalışmalarımızı bu güne kadar bu yönde yürüttük ve yürütmeye devam ediyoruz. Fatsalıdan 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak seçimler için talebimiz şudur:
* Bu kente katkı yapmak için hizmete talip olanlardan kimin bu katkıyı yapabileceğine inanı-yorsanız,
* Kimin sizleri Türk,Gürcü,Alevi,Sünni diye ve daha da önemlisi bizden olanlar olmayanlar diye ayırmayacağına inanıyorsanız,
* Kimin kapısının ve telefonlarının 24 saat sizlere açık olacağına ve sizin içinizde yaşayıp dertlerine ortak olacağına, Halkçı Belediye Kurup Halkçı bir Belediye Başkanı olacağına inanıyorsanız,
* Kendisine Fatsa’nın ve Fatsalının emanet ettiği maddi ve manevi değerlere kimin daha iyi sahip çıkacağına, sizlerden aldığı bu değerleri yandaşa peşkeş çekmeyip çoğaltarak tekrar size, yani Halka hizmet olarak vereceğine,
* Ve son olarak Kimin Çalmayacağına ve çaldırmayacağına inanı-yorsanız ona oy ve destek veriniz.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde