23 Temmuz 2024

Vali Yavuz, Çalışan Gazeteciler Günü’nde Basın Mensuplarıyla

  • PDF
Gazetecilere sosyal ve ekonomik haklar sağlayan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 tarihinde kabul edilmesiyle birlikte 58 yıldan buyana kutlanmakta olan “Çalışan Gazeteciler Günü”, Ordu’da da düzenlenen etkinlikle kutlandı.
“Demokratik toplumlarda olmazsa olmaz hususlardan bir tanesi açıklık, şeffaflık, katılımcılık, fikir ve düşünceleri açıklama özgürlüğüdür”
Demokratik toplumlarda olmazsa olmaz hususlardan bir tanesinin açıklık, şeffaflık, katılımcılık, fikir ve düşünceleri açıklama özgürlüğü olduğuna dikkat çeken Vali Yavuz, basın ve düşünce özgürlüğüne değindi.
Öteden bu yana düşünce özgürlüğünün tartışıldığını hatırlatan Vali Seddar Yavuz, “Eğer düşünüyorsak, konuşa-mıyorsak, açıklayamıyorsak bu bir özgürlük değildir. Dolayısıyla düşüncelere açıklama özgürlüğünden bahsetmemiz gerekir. Dolayısıyla insana dair, hayata dair hep bir merak vardır. Bu merakı giderenler de elbette sizlersiniz. Merak ettiğimiz hususların doğru ve tarafsız bir şekilde kamuoyuyla paylaşılması öteden bu yana en önemli hususlardan bir tanesi olmuştur. O nedenle sizleri tebrik ediyor ve kutluyorum” diye konuştu.
“2017-2018 yılını çok iyi bir seviyede kapattık”
Konuşmasının deva-mında Ordu’da yürütülen çalışma ve hizmetlere de değinen Vali Seddar Yavuz, turizm alanında 2017-2018 yılını çok iyi bir seviyede kapatıldığı bilgisini verdi.
Vali Yavuz, Ordu’da özellikle yabancı turist sayısında 2018’de % 64’lük bir artışla,  yaklaşık 111 bin yabancı turist ağırlandığının altını çizerek, geçen yıla göre koyulan hedefin oldukça da üstünde olduğunu söyledi.
Yerli turist sayısında yine geçen yıla göre % 16’lık bir artış yaşandığına vurgu yapan Vali Yavuz şunları söyledi: “Evet, 1 milyon hedefine yaklaştık ama ulaşamadık. Ümit ediyorum bu 1 milyon hedefine en kısa zamanda ulaşıp geçeceğimizi ümit ediyorum. Rakamımız yaklaşık 850 bin rakamına ulaştık. Dolayısıyla oldukça iyi bir rakam olduğunu özellikle söylemek istiyorum. Bunda günü birlik ziyaretlerin olmadığını bir kez daha altını çizmek istiyorum. Sadece konaklama rakamlarıdır bu rakamlar. Dolayısıyla günü birlik rakamlarla bu rakamların çok daha üstte olduğunu ifade etmek istiyorum.”
“Uyuşturucuyla mücadelede oldukça başarılı sonuçlar elde ettik”
Uyuşturucuyla mücadele konusunda hassasiyetlerinin her geçen gün arttığını söyleyen Vali Yavuz sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu konu ile ilgili bugüne kadar oldukça başarılı sonuçlar elde ettiğimizi söylemek istiyorum. 2016 yılında 708 operasyon, 950 şüpheli ve 149 şahıs tutuklanırken bu 2017 yılında toplam 973 şüpheli ve 131 kişi tutuklanmış ve 2018 yılı itibariyle baktığımız zaman 505 operasyon ve 705 şüpheli hakkında işlem yapılmış ve 64 kişi de tutuklanmıştır. Özellikle etkin mücadele sayesinde elde edilen uyuşturucu miktarı da her geçen gün artmış ve piyasaya sürülmeden engelle-nebilmiştir. ”
“ÖNEM Projesine herkesten destek bekliyorum”
Vali Yavuz, ÖNEM Projesine basın, şehrin önde gelen kanaat önderleri, eğitimlileri her kim varsa herkesten destek beklediklerinin altını çizerek, projenin önemine değindi.
Projenin amacının, parçalanmış aile çocukları, şiddete maruz kalmış veya herhangi bir şekilde cezaevinde bulunan aile çocukları, evinde madde bağımlısı olanlar, ekonomik yoksulluk içinde bulunanlar dahil olmak üzere, okulların rehberlik servisleri tarafından Valiliğe bildirilen çocuklar ile birebir ilgilenme ve şefkat gösterme olduğuna dikkat çeken Vali Yavuz sözlerini şöyle tamamladı: “Geçen yıl uygulamaya koyduğumuz bu projede 13 bin 848 gencimize ve çocuğumuza ulaştık çok şükür. Bununla beraber 15 alt başlık projemiz var yani faaliyet alanımız var. Çocuk ve gençlerimizin hangi faaliyetten faydalanacağına uzmanlar karar veriyor. Kimisini sosyal ve kültürel faaliyetlere, kimisini sportif faaliyetlere, kimisini daha çok drama şiir gibi alanlara, kimini gezi ve sosyal faaliyetler alanına, kimisine de yaşam koçluğu gibi hamilik dediğimiz adını hamilik koyduğumuz yaşam koçluğu projesi olarak nitelendirdiğimiz çalışmalar. Bu senede bu şu anda devam ediyor, 4.531 öğrenciye ulaşılmış durumda. Ve 2588 hamimiz var şu anda. Hamilikten de kastımız biz sadece insanlardan ekonomik bir destek beklemiyoruz. İnsanlardan sevgi ve şefkat göstermesini ve gencimize doğru bir örnek olmasını bekliyoruz. Dolayısıyla sohbet etmesini onunla yarım saat, bir saat zaman geçirmesini ve ona doğru örnek olmasını arzu ediyor ve bekliyoruz. Şu ana kadar 2.588 hamimiz oldu. Bu 2.588 hamimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Benimde eşimin de aldığı çocuklar var. Dolayısıyla bu alanla meşgul olmak isteyen arkadaşlarımızı da bu alan davet ediyoruz. Ve bir çocuğunda bir gencinde elinden siz tutun diyoruz.”
“Kapımız, gönlümüz hepinize açık”
Vali Seddar Yavuz konuşmasının sonunda basın mensuplarına seslenerek sözlerini şöyle tamamladı: “Kapımızın gönlümüzün hepinize açık olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. 2019 yılını canı gönülden kutluyorum. Birlikte inşallah güzel günlerde mutlu ve huzurlu günlerde sizlerle buluşmayı arzu ediyoruz. Yapmış olduğumuz hizmetler vesilesiyle göstermiş olduğunuz katkıya, bu şehrin marka değeri sunduğunuz katkıya ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizim bu şehirde daha çok birlik beraberliğe daha çok kardeşliğe, daha çok birlikte bir iş başarmaya ihtiyacımız var. Ve bunu mutlaka başarmalıyız. Bu şehri yönetenlerin daha çok nezakete daha çok zarafete ihtiyacı var. İnanın ki bu sokak bizden daha çok nezaketli ve zarafetli. O yüzden bu sokağa bizimde bir cevap vermemiz gerekir. Ben ordu kadar nezaketi ve zarafeti yüksek bir şehir çok az gördüm. Bunu çok samimiyetimle söylüyorum. Eğer bir eksiklik varsa bu bizdedir. Bizde bu eksikliği gidermeliyiz.”
 
Yaşanan sorunlara rağmen yerel dinamiklerin, yerel basını destekleme konusunda duyarlılık gösterdiğini belirten Erişen şunları söyledi: “Burada yerel dinamiklerin yerel basını destekleme konusunda gösterdiği duyarlılığı bir kere kabul edip teşekkür etmek gerekiyor.
10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte Vali Seddar Yavuz, gazetecileri fotoğraflayarak anı ölümsüzleştirdi. Etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde