14 Mayıs 2024

MEF-DER Proje Ekibi Yurt Dışından Döndü

  • PDF

fem-5-6-2013Fatsa Mefkure Öğretmenler Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin 2012 Teklif Çağrısı döneminde yapmış olduğu ve Haziran 2012 yılında kabul edilen “Mesleki Eğitimde Ölçme ve Değerlendirmenin Avrupa Boyutunda İncelenmesi” adlı proje kapsamında Almanya ve Avusturya ‘da incelemelerde bulunan ve buradaki proje ortağı okulları ziyaret eden proje ekibi yurt dışından döndü.

Proje Koordinatörü ve Dernek Başkan Yardımcısı Levent Aydın “ Fatsa Mefkure Öğretmenler Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği , Fatsa Halk Eğitim Merkezi ve Fatsa Anadolu Sağlık Meslek Lisesi yönetici ve meslek ders öğretmenlerinden oluşan toplam 16 katılımcı 19/05/2013 ile 26/05/2013 tarihleri arasında Almanya’nın Ludwigslust ve Avusturya´nın Götzis şehrinde incelemelerde bulundular” dedi.

Proje ekibinde bulunan ve Almanya’nın Ludwigslust kentine yapılan hareketliliğe katılan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Celal Acar; Almanya’daki eğitim kurumlarında ve gündelik hayattaki tertip ve düzenin en üst seviyeye ulaştığını belirtti.

Almanya ekibinde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Asım Çöller; yurtdışında bulunan Türk Vatandaşlarımızın kendilerine ait kapalı yaşam alanlarında bulunmalarından dolayı halen entegre olma konusunda sıkıntılar yaşadığını söyledi.

Avusturya´nın Götzis şehrindeki hareketliliğe katılan Dernek Üyesi ve Büyükata İlköğretim Okulu öğretmeni İlhan Fidan “Ev sahibi kurumlardaki ölçme ve değerlendirme metotlarındaki yenilikçi uygulamalar hakkında bilgi aldıklarını” söyledi.

Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Selim Uğurlu; Avusturya’daki mesleki eğitimin pratiğe dönük uygulamalar ile güçlendirildiği ve istihdam eksenli olduğunu belirtti.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde