14 Mayıs 2024

CHP’den çevre yolu ile ilgili açıklama “ÇEVRE YOLU BÜYÜK İHTİYAÇTIR”

  • PDF

Ordu AK Parti İl Milletvekili Sayın İhsan ŞENER, milletvekili seçimlerinde ben Fatsa’ nın milletvekiliyim diyerek Fatsa’ lılardan oy almıştı. Ama görülüyorki verdiği demeçlerde Fatsa’ nın ihtiyacı olan çevre yoluna karşı çıkıyor.

Sayın İhsan ŞENER, sürekli büyük şehrin nimetlerinden bahsediyor. Önce bu söylemi düzeltelim ; Büyükşehir başka Bütünşehir başka. Ordu Büyükşehir değil Bütünşehir oldu. Bütünşehir olmakla neler kaybettik önce bunun hesabını yapalım. Bütünşehir olmadan Ordu’ muz 3000 seçilmiş kişiyle idare ediliyordu. Şimdi bu sayı 500’ e inmiştir. İl Genel Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Özel idareler Bütünşehirde yoklar. Büyükşehirde örneğin; 1 olan vergi Bütünşehirde iki katına çıkmıştır. Köyde samanlık yapsan bunun vergisini ve iznini almak zorundasın. Bahçede kuyu kazıp su çıkarsan onu da parayla satın alacaksın.

Bütünşehirde Muhtarların hiçbir yetkisi olmayacak. Eskiden muhtar köylerde gerçekten tek yetkiliydi. Köyün ihtiyaçları muhtardan istenirdi, muhtarın nikah kıyma, senet yazma gibi yetkileri vardı. Bütünşehirde bu olanakların hepsi muhtarların elinden alınmış oldu.

Sayın İhsan ŞENER, kaynakların daha çok olacağından bahsediyor ama Ordu İlimizden hiç haberi yokmuş buranın coğrafya yapısı diğer Büyükşehirlerin coğrafyasına benzemez, Belde belediyelerinin kapatılmasıyla bu bölgelere nasıl hizmet gidecek önce onu anlatsın bizde ikna olalım.

Fatsa çevre yolu etüd projesi 1993 yılında SHP-DYP koalisyon ortaklığında ilgili bakanlığın teknik elemanlarınca etüd proje çalışmaları yapılmış uygulama aşamasına gelmişti. Şimdi yaklaşık 20 yıl önce ihtiyaç duyulan çevre yoluna bugün ihtiyaç değil diyen zihniyetin Fatsa için olumlu şeyler düşünebileceğini beklemenin ne kadar doğru olabileceğini Fatsa’ lıların takdirine sunuyorum. Ünye bir kaç aya kadar çevre yolunu ulaşıma açarak trafiğin büyük bir oranda rahatlamasını sağlayacaktır. Karadeniz otoyolunun yapımı esnasında Ünye sahilini bozdurmamış yine o günkü siyasi güçler ağır basarak Ünye’ nin doğal yapısını korumuşlardır. Fatsa’ nın siyasileri ise sahilimizi yapay bir şekilde doldurarak doğal güzelliklerimizi yok etmişlerdir. Bütün bu kayıplara rağmen halen çevre yolunu acil bir ihtiyaç olarak görmeyen zihniyet acaba Fatsa için acil yatırım olarak neyi düşünmektedir. Büyük bir çoğunlukla iktidar olanlar elle tutulur hiç bir yatırımın sahipleri değillerdir. Bizce çevre yolu çok acil bir ihtiyaçtır en kısa zamanda bölgemiz milletvekillerince kalınan yerden çalışmalara başlatılması gerekmektedir.  

Yine İlçemizi ilgilendiren trafik sorunu can yakmaya başlamıştır. Yapılan son uygulamalarda sanayiden başlayarak Bolaman çıkışına kadar 50 km hız tahdidiyle trafik daha da çok sıkışıyor ve bölgemizden geçen büyük tırlar yavaş işleyen trafikte çok büyük tehlikeleri beraberinde getiriyor. Biz hız kontrolüne karşı değiliz, ancak 50 km süratle yol almanın imkanı yok. İlçemizdeki sürücülerin büyük bir kısmı bu hız tahdidinin 70 km olmasından yana hem fikirler. Bu durumun ciddiyetle incelenerek yetkililerce hız tahdidinin bir an evvel 70 km’ ye çıkarılmasını bekliyor bu düşüncelerle tüm Fatsa halkına saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde