14 Mayıs 2024

Örencik Köyüne Su Arıtma Tesisi Kuruldu

  • PDF
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image /home/fatsayenihaber/public_html/images/stories/örencik5-6-2013.JPG

örencik5-6-2013Muhsin YILMAZ

İl Genel Sekreteri Selami Aydın, Su ve Kanalizasyon Hizmetleri Müdürü Mustafa Özkan ile birlikte Örencik köyüne gelerek su arıtma tesisini incelediler. İl Genel Sekreteri Selami Aydın, Su ve Kanalizasyon Hizmetleri Müdürü Mustafa Özkan’a AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Ekrem Koçan ve Yaşar Ateşli’de eşlik ettiler. Arıtma tesisinin projesini gerçekleştiren mühendisler ise İl Genel Sekreteri Selami Aydın’a tesis hakkında bilgiler verdiler.

İl Genel Sekreteri Selami Aydın burada yaptığı açıklamada Örencik köyünün toplu bir köy olduğunu beldeleri anımsattığını belirterek, “Kurum olarak bu çerçevede buraya 2 bin 180 metre, 200 milimetre çabında Koriga boru döşemiz. 313 metre 150 milimetre çapında boru döşemişiz. 68 adet baca koymuşuz. Günlük kapasitesi 100 metreküp/Gün kapasiteli ortalama 500 kişilik atık su arıtma tesisi. Bu köyün ihtiyacını fazlasıyla görebilecek kapasitede ayrıca 80 metreküp hacimli dengemele ünitesi kurmuşuz. Bunların toplam maliteyi 155 bin 574 lira” dedi.

“Köyle Kent Arasında Yaşam Standardı Aynı Olmalı”
Bu çağda köyle kent arasında yaşam standardını eşitlemek gerektiğini ifade eden Aydın, “Bugün köyden kente göç dursun istiyorsak köyde yaşayan vatandaşlarımızın kanalizasyon sorunlarının giderilmiş olması, yeterince içme suyuna kavuşmuş olması, evindeki elektrikli ev aletlerini rahatça kullanabiliyor olması gerekmektedir. Bir şekilde yolları öyle veya yapılmış ama kanalizasyon içme suyu bunların çok iyi standartlarda getirilmesi son 4-5 yıllık çalışmalar. Bu anlamda imkanlar ölçüsünde Ordu’nun her bir tarafına yetişmeye çalışıyoruz. Ben bu çalışmaların yapımında başta kurum personelimiz olmak üzere İl Genel Meclis Üyelerimiz Ekrem Koçan ve Yaşar Ateşli’ye teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Örenci Köyü Muhtarı Mevlüt Ayparçası ise, “Köyüm ve şahsım adına yapılan hizmetler adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde