23 Temmuz 2024

YÜREKLİ, ORDU BASINIYLA VEDALAŞTI

  • PDF
Ordu basını, Denizli'ye tayini çıkan Basın İlan Kurumu Ordu Şube Müdürü Murat Yürekli için organize edilen veda kahvaltısında bir araya geldi.
Karlıbel Atlıhan Otel'de düzenlenen veda kahvaltısına Basın İlan Kurumu Ordu Şube Müdürü Murat Yürekli, Karadeniz Gazeteciler Konfederasyonu Başkanı ve 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz, Ordu Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Şahin Sevinç, Altınordu, Fatsa ve Ünye'deki yerel gazete mensupları ve ajans muhabirleri katıldı.
 
"İyi bir dönem geçirdik"
İlk konuşmayı yapan Erdoğan Erişen, Basın İlan Kurumu Ordu Şube Müdürü Murat Yürekli sayesinde yerel basının güçlendiğini belirterek; "Basın İlan Kurumu İl Müdürümüz Murat Yürekli arkadaşımızın tayini vesilesiyle bir araya geldik. Her ne kadar tayin bizi üzse de, burada bizim bir araya gelmemiz açısından bir vesile oldu. Hepimiz adına kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz. Biz Ordu’da iyi bir dönem geçirdik kendisiyle hem yerel basının genel manada güçlenmesi, kaçak ilanların geri dönüşü konusunda hem iyi bir çalışma sergiledi, hem de bizlerin arasında kurum ile köprü oldu. Kendisine hem üzüldük ama iyi bir yerde yeni görevini başarılı bir şekilde sürdüreceğine olan inancımızla her zaman inanıyoruz ve yanındayız. Kendisine yeni görevinde hepimiz adına başarılar diliyoruz." dedi.
 
"Ordu dinamik bir şehir"
Murat Yürekli ise 'Ordu’ya geldikten sonra çok harika bir camia ile karşılaştım' diyerek, şunları kaydetti; "İlçeleriyle merkeziyle, medya açısından dinamik bir şehir. Bana kalırsa Anadolu medyasının yerel gazetecilik anlayışı noktasında ciddi anlamda mihmandarlık özelliğine sahip bir şehir. Basın İlan Kurumu Müdürü olarak burada bütün arkadaşlarla iletişim trafiğimizi üst seviyede tutma gayretinde olduk. Empatiye dayalı bir yönetim tarzımızı oluşturduk ve arkadaşlarımızın özellikle süreç içerisinde mevzuata uyması gereken konular noktasında sürekli kendileriyle istişarelerde bulunduk. Sadece Ordu merkez değil, Ünye, Fatsa ve Aybastı gibi ilçelerimizde gazetelerimizde bulunuyor. Bu gazetelerimizin yetkilileriyle sürekli temas halindeydik ama beni en çok mutlu eden; Gazetelerimizin kurduğumuz iletişim köprüsünde hiçbir zaman bizi yalnız bırakmaması oldu.
 
"Ordulu refleksi ile hareket edeceğim"
19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanımız aynı zamanda kurumumuzun paydaşı olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyon Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Erişen, süreç içerisinde medyanın gelişmesi açısından her zaman sunduğumuz tekliflere sıcak baktı. Yaklaşımları her zaman bizleri mutlu etti. Gazete sahiplerimiz, gazete yetkililerimiz her zaman yapacağımız bir çalışmada, her zaman yanımızda oldular. 
Birkaç ay sonra burada 3 yılım doluyor ve kendimi Ordulu gibi hissediyorum. Çünkü bütün arkadaşlarla her şeyden önemlisi dokumuz çok iyi uyuştu ve gittikten sonrada bir Ordu’lu refleksi ile hareket edeceğimi bilmenizi istiyorum."
"Dayanışma artarak devam edecek"
Ünye Ordu İletişim Derneği Başkanı Şakir Gürel, Ordu basınındaki dayanışmanın arttığına dikkat çekerek; "Son dönemde Ünye’de ve Ordu’daki medya dernekleri ile beraber Ünye, Fatsa Ordu medyası Avrupa Birliği projesi uyguluyoruz. Bu projeyi uygularken de gerek Ordu’dan gerek Fatsa’dan gerek Ünye’den meslektaşlarımızla güzel bir dayanışma sergiliyoruz. Bu dayanışmanın bundan sonra artarak, devam edeceğine inanıyorum. Bu dayanışmanın gerçek-leşmesinde Sayın Erdoğan başkanımız ve Sayın Murat Yürekli Müdürümün de ciddi katkıları var. Bu vesile ile teşekkür ediyorum."
 
"Olumlu bir süreçti"
İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz ise; "Murat Müdürümüze atanmış olduğu yeni görevinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum ve başarılar diliyorum. 2012 yılına kadar eski ilan mevzuatı ile ilgili işlemler Valiliğimiz tarafından yürütülmekteydi. 2012 yılında Ordu’ya basın ilan kuruluşu ve açılışı vesilesiyle birlikte Çetin Oranlı müdürümüz o zaman atanmıştı. Onunla da güzel bir çalışma sürecimiz oldu. Daha sonra yaklaşık 3 yıl önce Murat Yürekli Müdürümüzle Şube müdürlüğüne atandığında gerçekten iş birliği ve koordinasyon güzel bir diyalog içerisinde güzel bir çalışma sürecimiz oldu. Kendisi de yapıcı, olumlu yaklaşımları Ordu’da ki birçok özellikle resmi ilan ve mevzuatı açısından, uygulanması açısından olan sorunların ve sıkıntıların çözülmesi, giderilmesi konusunda ciddi gayretleri, emekleri oldu." şeklinde konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde