14 Mayıs 2024

ORDU’LU, FATSA’LI, HATİPLİ’Lİ DAHA DOĞRUSU HALKIMIZLA DALGA GEÇMEYİN BEYLER!

  • PDF

    mustafa5-6-2013 Türkiye ve yerel gündemimiz de bir çözüm süreçi, barış süreci, seçim süreci aldı başını gidiyor. Akıllı insanlarımız geldi akıllanamadık. Biz Ordu’lu ve Fatsa’lıları akıllı gördüler ki anlatacak bir şey bulamadılar. Otuz yıllık ülke meselemizi otuz dakikada kapalı kapılar ardında, yemek masalarında, çamlıklarda kafalarına uygun adamlarına kendilerince anlattılar gittiler.

     Onlar yetmedi arkasından on akıllı milletvekilini ak parti, ilimiz ve ilçelerimize, beldelerimize akillenmemız için gönderdi. Fatsa Belediye Başkanının büyük şehiri anlatma turları demek ki yetersiz görüldü. Bölgemizi tanımayan misafir vekiller neyse. Kendi seçtiğimiz vekillerimiz ve yerel seçilmişleri anlamak ne mümkün.

       Bölgemize yatırımcı getirememiş iken, sanki bölgemiz yatırımcıya doymuş gibi, bölge sanayicilerimizi ve yatırımcılarımızı doğu ve güneydoğuya davet eden vekil bizde.

       Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Kurtuluş Savaşımızın olmadığını, çözüm süreci zaman zarfının Türkiye’nin altın yılları olarak bahsedileceğini, seçim bölgesi Fatsa’nın çevre yoluna acil ihtiyacının olmadığını açıklayan vekil bizde. Her halde sahil yolunda ölümlü kazaların daha çok olması gerekiyor. Ordu’da 72 belediyeden 54 belediye başkanlığının kendi partisinden olduğu halde, ilçesine ve beldesine hizmet edemeyen belediye başkanlarını unutup; merkezi bütçeden kat kat fazla pay alacağız. Bu paralar devletin hazinesine göz dikenlerin cebine değil, halkımıza hizmet olarak dönecek diyen vekilimiz bizde. Bu paralara göz dikiliyor ise, bu göz diken 54 belediye başkanı sizde, 18 belediye başkanı ise muhalefette.

       Kendi yöremizden olan fakat İstanbul’dan vekil olan hemşerimiz de bunlara uyup 1984 ile 1993 yılları arasında kurulan 16 büyükşehir belediyesini unutup, Ak Parti iktidarından önce 3 büyükşehir belediyesi olduğunu söyleyip büyük şehrin faydalarından bahsetmekte olan hem şehrimiz olan vekil bizde. Eğer büyük şehir bu kadar faydalı olduğuna inanıyor iseniz neden on yıllık iktidarınız döneminizde bu kadar beklediniz. İktidarınızdan önce olan 16 büyük şehir adedini geçemediniz.

     Hatipli Beldesi ziyaretinde Hatipli’ye ne söz verdik ise yaptık diyen fakat Hatipli’de on yıllık iktidarları döneminde bir çakılı çivileri olmayan, içtiğimiz suyun, geçtiğimiz yolun asfaltının bile MHP döneminde geldiğini unutup, bunlar ne yaptı diyebilen eski vekil oda bizde.

     Matematik hesabında bir artı bir leri şaşıran ilçe başkanı oda bizde. Herhalde 2009 yerel seçim sonuçlarını toplamadı. Partisinin aldığı oy 11350, muhalefet partilerinin aldığı oyun ise 15550 olduğunu unutup, toplama hesabındaki becerisi. Ayrıca 2004 yerel seçimlerinden sonra devraldıkları Fatsa Belediyesinin altı trilyon borcunun on yılda nasıl altmış trilyona ulaşmadaki ekonomi ve matematik becerileri olan da bizde.

     Beldelerde büyük şehri anlatarak, yöre halkına gözünüz aydın artık iki belediye başkanınız oldu diyerek halkımızı bilinçlendiren belediye başkanı da bizde. Hizmeti bir belediye başkanınız yapmazsa diğer belediye başkanınız yapar. Sanki var olan belediye başkanlarının büyük şehir olmadan önce hizmet yapmaları elinden alınıyor idi. Bunlar hizmeti sanırım büyük şehir olmaya sakladılar.

         Bunlar kesin halkımızla dalga geçiyorlar.

                                                                                                             Mustafa ÇÖRTÜK

                                                                                                     M.H.P. Yönetim Kurulu Üyesi

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde