23 Temmuz 2024

“FINDIK SİYASİ BİR MALZEME HALİNE GETİRİLMEMELİDİR”

  • PDF
Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi gazetemizi ziyaret ederek fındık mahsülüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 
Sosyal medya hesapları üzerinden fındık ve fındık fiyatlarına dair açıklamalarda bulunan-ların fındığa zarar verdiğini vurgulayan Başkan Ali Feyzi : ''Fındık bölgesindeki bütün siyasetçileri önümüzdeki hafta tarım bakanlığının masasında görmek istiyoruz'' dedi.  
2019 yılı fındık sezonunun fındığın tüm taraflarına hayırlı olması temennisiyle sözlerine başlayan başkan Ali FEYZİ : ''2019 yılı mahsülü son yıllarda bölgemizde en çok görünen rekoltedir. Fındık fiyatları arz - talep  ilişkisine ve rekolteye göre şekillenir. 2018 sezonunda hükümetimiz fındıktan toprak mahsulleri ofisi üzerinden geç bir alım kararı ve fiyat açıklamıştı. Fındık yokken 14 lira fiyat açıklanmıştır. Fındığın 15 TL.’den alınması serbest piyasada herkesi rahatlatacak bir rakamdır. Yani 2019 yılı fındık sezonunda fındık 15 liranın altına düşmediği takdirde tüm kesimler memnun kalacaktır. Fındık fiyatının 15 liranın altına düşmemesi siyasi iradenin elindedir. Siyasetçilerin fındık fiyatlarını açıklayacağı mecra sosyal medya değildir. Fındık siyasi bir malzeme haline getirilmemelidir. Siyasetçi açıklamayı Tarım Bakanlığına yaptırmalıdır. Toprak Mahsülleri Ofisinin (TMO) görevi de fındık almak değil fındık fiyatlarını düşürmemek olmalıdır. Fındık bölgesindeki bütün siyasetçiler fındığa kısa bir süre kala fındığı alet ederek sosyal medyalarında siyaset yapmaktalar. Popüler olmak için açıklanan yüksek fiyat beklentileri fındığın geleceğine zarar vermektedir. Yüksek fiyat açıklamaları üreticimizin menfaatlerine hizmet etmez. Fındık bölgesindeki bütün siyasetçileri önümüzdeki hafta tarım bakanlığının masasında görmek istiyoruz '' dedi.
Vergi mükellefi işletme sahiplerinin iadeyi itibara ihtiyaçları vardır" diyen FATBO Başkanı Ali Feyzi, "Devletin kurumlarında çalışan memurların iş dünyası ve esnaf kardeşlerimize bakış açısında tutum ve davranış açısından kendilerini düzeltmesi gerekiyor. Gerek bir cezai işlem uygulamasında bile kamu çalışanlarının vatan-daşlara üslup ve davranışlarında itibar suikastı vardır. Biz bu duruma en üst düzeyde ilgili yetkililerle görüşüp bu sorunun çözümlenmesi için elimizden geleni yapacağız. İş dünyasında en önemli sorunların başında kamu çalışanlarının davranışları ciddi bir sorun haline gelmiştir. Kamu çalışanlarına vatandaşlara nasıl davranılır, nasıl hizmet verilir seminerleri verilmelidir. Kamu personeli görevini yapmasın demiyoruz fakat karşısında ki vatandaş da onun marabası değildir. Ticaretini yapan, ekonomiye katkı sağlayan esnaflarımız başımızın tacıdır. Bu tür sıkıntılar iş dünyasının sorunu olmamalıdır. Herkesi düzenli bir şekilde görev yapmaya davet ediyorum. Her gün bizlere gelen şikayetler gösteriyor ki bu konunun ciddi anlamda ele alınması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
YENİHABER
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde