14 Mayıs 2024

Şener, Tunus’ta Fındığı Anlattı

  • PDF

tunu12-6-2013AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ında yer aldığı Cezayir, Fas, Tunus gezisinde yer aldı.

Tunus'un en büyük şehirlerinden olan Tunus, Hammamet ve Monastri'yi ziyaret Şener, burada Vali ve belediye başkanları başta olmak üzere işadamlarına Ordu'dan götürdüğü fındığı hediye etti. Şener, Karadeniz fındığının Tunus'a daha fazla pazarlanması için yetkililerden destek istedi ve olumlu cevap aldı.

AK Parti Ordu Milletvekili ve Türkiye-Tunus Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Genel Sekreteri İhsan Şener, Tunus'ta daha çok fındık ihracatı ile ilgili görüşmelerde bulundu. Tunus aynı zamanda Arap ülkelerinin de ticaret kapısı görevini yapıyor.

Fındık pazarını arttırmamız gerekiyor diyen Şener, "Şuanda Tunus'a yılda 1 milyon kilogram gibi bir rakam fındık ihracatı gerçekleştirerek, 8 milyon dolar gelir elde ediyoruz. Bu rakamı arttırmamız gerekiyor. Öncelikli olarak Fındık ihracatı yapan işadamlarımızla görüşerek, Tunus'tan da bir işadamı heyeti bir araya getirerek bu rakamı nasıl yukarılara çıkartırız bunun çalışmasını yapmamız gerekiyor. Tunus'ta fındık için ciddi bir pazar oluşturmamız gerekiyor. Tunus aynı zamanda Arap ülkeleri ile de ticaret olarak bir giriş kapısı görevi yapıyor. Türk fındığını Arap ülkelerine pazarlamak için çalışmalar yapacağız. İhracatçılarımızla ile görüşerek önümüzdeki günlerde bir toplantı gerçekleştirerek çalışmalara başlayacağız."

Tunus'taki temaslarda Libya pazarı içinde görüşmeler yaptıklarını söyleyen Şener, "Libya pazarında da fındığa talep var. Arap ülkelerinin genelinde ülkemize karşı yakın ilgi ve sevgi ürünlerimizi pazarlama konusunda büyük destek olacaktır."diye konuştu.tunus12-6-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde