14 Mayıs 2024

Sahil Yeşile Büründü

  • PDF

men12-6-2013Fatsa Belediyesi sahil karayolunda yaptığı yeşillendirme çalışmasıyla, Karadeniz’de bir ilki gerçekleştirdi.
Son yıllarda sahil karayolu orta refüjü ve yürüyüş yollarında yapılan yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmaları ile sahil tekrar yıllar öncesi gibi yeşile büründü. Yapılan bu uygulamanın Karadeniz’de pek olmadığı dikkatlerden kaçmadı.

Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, park bahçeler ekipleri kendi seralarında yetiştirdikleri birçok bitkiyi sahil düzenlemesinde kullandı. Fatsa’nın adı geçmişten günümüze “Yeşil Fatsa” diye adlandırılıyordu. Bu bitkiler sayesinde Fatsa Yeşil Fatsa adını tekrar gündeme getirdi. Geçtiğimiz yıllarda sahile dikilen 1000 adet top akasyalar büyümeye başladı, sahilde yeşillik ön plana çıktı. Çevre ilçelerden Fatsa’ya gezmeye gelen vatandaşlar “Fatsa sahili yeşillendikçe ilçeye daha bir güzellik gelmeye başladı. Fatsa gerçekten bölgemizin incisi gibi. Bu çalışmayı yapan Belediye ekiplerini kutluyoruz” dediler. Ayrıca yeni dikilen Hercai Menekşelerde büyüyünce Fatsa’nın güzelliği daha da ortaya çıkmış oldu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde