23 Temmuz 2024

“HEDEFİMİZ AŞEVİ, MARKET VE BUTİK AÇMAK”

  • PDF
Türk Kızılay Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Erdoğan Kısacak gazetemize özel bilgiler verdi.
Gazetemizi ziyaret eden Kısacık; “Fatsa’ya aş evi, sosyal market açalım diyoruz, ayrıca birde butik. Giyim ve gıda ihtiyacı olan insanlar gelsinler neye ihtiyacı varsa onu alsınlar.” Dedi. 
Fatsa’ya aş evi, market ve giyim için butik açacaklarını açıklayan Erdoğan Kısacık; bunun için Kızılay’ın mülklerinin olduğunu, bu mülklerin kira sürelerinin dolduğunu, kiracıların boşaltması durumunda da hedefledikleri hizmetlerin girişimlerini yapacaklarını vurguladı. 
Kızılay’ın şu anki pozisyonu ile ilgili bilgiler veren Kısacak; “Ben 98 yılından beri kızılayın içerisindeyim, bu süreç uzun zamandır Kızılay şube başkanlığı yaparak geçti. Son 3 yıldır Ankara’da Kızılay sosyal hizmetler komisyon başkan yardımcısıydım. 2019 Nisan ayından itibaren de Türk Kızılayında genel merkez denetim kurulu üyesi olarak seçildim ve çalışıyorum. Ordu’da 3 şubemiz var. Ordu, Fatsa ve Ünye şubemiz var. İki yerde de temsilcimiz var. Şuan aktif olarak Aybastı ve Kumru da temsilcilerimiz var. Temsilcilerimiz olmayan ilçelerde de temsilcilik açacağız.  Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Şuandaki şubelerimiz hızlı bir şekilde çalışıyorlar. Fatsa şubemiz şubat ayında yeni yönetim göreve geldi. Daha önceki şube başkanımız da çok faaliyeti vardı ancak 3 dönem  tüzüğümüzdeki  3 dönem kuralına takılması  nedeniyle  görevi bırakmak zorunda kaldı. Bunu akabinde yeni arkadaşlarımız göreve geldi. Tabi genel merkez olarak desteklerimiz var. Fatsa’da şuanda mevcut bir kiralık alanda faaliyetlerini sürdürüyorlar, küçük bir büroda faaliyetlerini sunuyorlar. Ama bizim Fatsa’da iki tane gayri menkulümüz var,  bu mülkler kirada. Düğün salonu olarak kullanılan alanın eylül ayı sonu itibariyle kirası bitti. Bir diğeri de etüt merkezi olarak devam ediyor. 
Şubemiz orayı sosyal market ve aş evi yapacak. Projeleri var, boşalması anından itibaren yeni bir çalışma yapılacak. Fatsa’ya bir sosyal market açalım diyoruz, ayrıca birde butik. Giyim ve gıda ihtiyacı olan insanlar gelsinler neye ihtiyacı varsa onu alsınlar. Yani gelen vatandaşa sen şunu al git demeyeceğiz. Neye ihtiyacı varsa onu alacak. Giyime girdiğinde ihtiyacı olanı, markete girdiğinde de gıdasını alacak.  
Al sana 3 parça ürünü git demeyeceğiz, gelen vatandaş içeri girsin içeri girdiğinde istediğini alsın. Bununla ilgili çalışmalar var, ciddi yol kat ediyoruz. 
Fatsa Kızılay şubesine bir araç tahsis ettik. Vosvogen marka minibüs. Araç geldi ve hizmet vermeye başladı. Fatsa Şubemiz 150 kişilik bir ekip ile çalışıyor. Ramazanda 3 yerde çadır kurdular her gün 600 kişiye iftar yemeği verdiler. Her hafta sonu cumartesi günü köylere çıkıyorlar ve muhtarlarla birlikte tespit yapıyorlar. Gerçekten ihtiyaç sahibiyse onlara gıdalarını ihtiyaçlarını götürüyorlar. Bunun akabinde de kan bağışlarına devam ediyorlar. Ekim ayının 25 ve 26’sında büyük bir kan bağışı organizasyonunu adliye önünde başlatacağız. Bu kampanyamız iki gün sürecek. Hem de son 1 yıldır madalya almaya hak kazanan kan bağışlarına da madalyalar takdim edilecek. Böyle bir program hazırladı Fatsa şubemiz. Ünye şubemizde çalışmalarına aynı hızla devam ediyor. Ünye’de belediyenin bize tahsis ettiği Ünye kilisesi diye bir yer var, burada ilk etkinliğimiz yaptık geçen günlerde. Türk sanat müziği samsun devlet operasından gelen Türk sanat müziği ekibi geldi Ünye’ye. 
Kumru’da 4 sınıflı bir anaokulu yapacağız. Milli eğitim müdürlüğü yer tahsis ediyoruz buraya bir anaokulu yapar mısınız dediler. İlk defa Türkiye’de Kızılayın kendi öz bütçesiyle bir anaokulu yaptıracağız Kumru’ya. Yönetimden geçti. Kızılayın inşaat birimi ile milli eğitim arasında ki gerekli çalışmalar yapılıp ihaleye, ihalenin neticesinde inşaat başlayacak.
Fatsa da yaşadığımız en büyük sıkıntımız yer sıkıntısıdır. Fatsa bize 3 dönüm 4 dönümlük bir yer tahsis etse kan bağış merkezimizi ve bölge müdürlüğü kurabiliriz. Kan bağışı merkezimiz Ordu’da, bunu Fatsa’ya alabiliriz. Tabii ki yer bağışı yapılırsa. Ayrıca Fatsa’ya bir afet deposu da kurabiliriz.  Karadeniz de 2 tane afet deposu var, bir tanede Fatsa’da kurabiliriz. Ama bunun için de arsa bulmamız gerekiyor. Yer sıkıntısını da yerel yönetim çözebilir. Gel kardeşim sana 3 dönüm yer verdim burayı Kızılayla ilgili birim yapın veya değerlendirin derlerse çalışma yaparız. Bu sadece bir kişinin çalışmasıyla olacak bir iş değil. Milletvekillerimiz zaten her türlü desteği veriyorlar. Cumhurbaşkanlığı devlet denetleme kurulu başkanımız sayın Yunus Arıncı o da gerçekten müthiş şekilde destek veriyor, Şenel bey destek veriyor, Metin bey destek veriyor. Destek konusunda bir sıkıntımız yok. Ama sıkıntımız burada yer sıkıntısı. Bunun akabinde taleplerde geliyor şubelerimize. Engelli arabası, kıyafet gibi talepler. Bizim üst yönetimde olmamız burada ki şubelerimize de yansıyor. Hızlı çalıştıkları takdirde bizde yukardan desteklerimizi sonuna kadar gerçekleştiriyoruz. “
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde