14 Mayıs 2024

Karadeniz’in En Modern İtfaiye Araçları Fatsa Belediyesi Bünyesine Dahil Ediliyor

  • PDF

DSC 006612-6-2013Fatsa Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne, yeni 2 yangın söndürme aracı takviye etti. Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan’ın makamında yapılan imza töreniyle, resmi olarak yeni 2 hizmet aracı Fatsa Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne kazandırıldı. 

İmza töreni öncesinde bir konuşma yapan Başkan Anlayan, “Fatsa’mıza ve bölgemize, İtfaiyemizin mevcut bünyesinde bulunan araçlarla hizmet vermeye çalışıyoruz. Fatsa’mız gelişen, büyüyen ve şehirleşmenin çok hızlı devam ettiği için mevcut araçlarımıza ilave gerektiğini gördüğümüzden dolayı ve çok yüksek katlı binalara daha rahat ulaşabilecek bir yangın söndürme ve kurtarma müdahale aracı alma ihtiyacı oluştu. 
Bölgemizde ilk olacak bu araçların ihalesinde son aşamaya geldik. İhaleyi alan firmamızla sözleşme imzalıyoruz. Bu ihale kapsamında iki tane yangın söndürme aracı alacağız. Bir tanesi herkesin her zaman gördüğü, bildiği bir itfaiye arabasıdır. Bu aracımızı 281 milyar lira olmakla beraber, en fazla 6 ay içerisinde teslim edilecektir. Bir tane de, en önemlisi hem yangın söndürme işlemi görüp yangına müdahale edebilecek hem de 15. kata kadar çıkarak kurtarma işlemi yapabilecek, 42 metre yüksekliğinde merdiveni olan bir itfaiye aracı.

Son teknoloji, çok donanımlı olan bu araçlar sıfırdan üretilecek. Bu aracımızın yapmış olduğumuz piyasa araştırmasındaki yaklaşık maliyeti 1 trilyon 888 milyar civarında. İhale rakamı ise, yaklaşık maliyetinin altında olan 1 trilyon 705 milyara ihale etmiş bulunuyoruz. Bu aracımız Türkiye’de her yerde olmayan, Büyükşehirlerde olan bir araçtır. Bu merdivenin tepe noktasına hep beraber çıkacağız. Ama şunu da özellikle belirtmek gerekirse, dileğimiz hiçbir zaman yangın olmaması ve bütün bunların tedbir amaçlı olmasıdır. İhtiyaç olduğu anda hazır kıta beklemek için bu araçlarımızı Fatsa Belediyesine inşallah kazandırmış olacağız. Yeni araçlarımız Fatsa’mıza ve halkımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.DLK 42 CS 12-6-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde