14 Mayıs 2024

Fındık Rekolte Tahmin Çalışmaları Çift Koldan Sürüyor

  • PDF

re26-6-2013Türkiye’nin vazgeçilmez tarım ürünlerinden bir tanesi olan fındık sezonu öncesinde rekolte tespit çalışmaları çift koldan sürüyor.

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Ordu Ziraat Odası tarafından oluşturulan ekipler, fındık bahçelerinde rekolte tespit çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, Ordu’da rekolte tespit çalışmalarını sürdürürken, Ordu Ziraat Odası ekipleri 14 ilde çalışma yürütüyor.

Ordu Ziraat Odası tarafından kurulan rekolte tespit çalışmalarını yürüten ekibin başkanlığını yapan Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, rekoltenin yüksek olmadığını belirterek, çalışmalarını 29 Haziran tarihinde tamamlayacaklarını söyledi.

Karadeniz, yaptığı değerlendirmede, “Biz 14 ilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 29 Haziran gibi Ziraat Odası İl Koordinasyon Kurulu Başkanlığı'na raporumuzu yani bu yılki fındık rekoltesinin ne olacağı konusunda tahmini rekolteyi teslim edeceğiz. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki sahil ve üst kollarda Türkiye genelinde fındığın çok fazla olmadığını, çeşitlere göre değiştiğini çok yüksek bir rekoltenin gözükmediğini ifade ediyoruz. Buna rakamsal bir değer koymamız için 29 Haziran’ı beklememiz gerekiyor” dedi.

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü'nde ziraat teknikeri olarak görev yapan Coşkun Öztürk, FİSKOBİRLİK, Ordu Ticaret Borsası, Ordu Ziraat Odası, Fındık Araştırma İstasyon Müdürlüğü, Fındık İhracatçılar Birliği'nin temsilcileriyle Ordu’nun ilçe ve köylerinde rekolte tespit çalışmalarının devam ettiğini, fındıkta bir sorun gözükmediğini kaydetti.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde