22 Temmuz 2024

“HATIRI SAYILIR FAKÜLDE NEDEN ILICA’DA OLMASIN”

  • PDF
Üniversiteler ülkemizin sosyal ve kültürel yaşamına büyük katkı sağladığına dikkat çeken Fatsa Dernekler Federasyonu (FADEF) Genel Başkanı Yakup YEŞİLTAŞ: "Üniversiteler sosyal dönüşüm projeleriyle, sosyal yaşamı komple yaşayan yerleşim birimlerinde, yaşama standardını yukarı seviyeye çıkarabilmektedir. Tür-kiye’de toplumsal yaşamın ileriye gitmesine üniversiteler özel bir anlam, özel bir katkı getirdiğini söyleyebiliriz’’ dedi. 
Yeşiltaş “Ülkemizde her bir ilde üniversite kurulma hedefinin arka planında, illerimizin refah seviyesinin bilgi temelli yükseltilmesi hedefi yatmaktadır. Ayrıca, bilginin üretildiği merkezler olmanın dışında onun paylaşıldığı ve halka ulaştırıldığı yerler olarak kabul edebiliriz.” Dedi.
 
Ordu Üniversitesine yeni atanan Rektör Sayın Ali AKDOĞAN’ı Federasyon yönetimi olarak ziyaretine gittiğimizde, Fatsa’ya hatırı sayılır bir fakültenin açılması gerektiği taleplerimiz karşısında; ‘’Rektör Akdoğan, Fatsa için en makul olanı ve Fatsa’nın hak ettiği en iyi fakültenin açılması için gerekli desteği vereceğini belirterek, Fatsalılarında taşın altına ellerini koymalarını; arsa, bina ve donanım konusunda da duyarlı olmaları gerektiğine vurgusunu’’ yapmıştır. Bu düşünceleri dikkate alan gerçek bir Fatsa sevdalısı olarak, imkânlarını, emeğini, gayretini, birikimini bu toplum için harcamaya çalışan biri olarak, yapmış olduğum araştırmalar sonucunda belleğimde aşağıdaki fikirler oluştu.” Diyen Yakup Yeşiltaş görüşlerini şöyle sıraladı.
-İhtiyaç planlaması yapılması durumunda;
-Fatsa, Ilıca Mahallemizde bulunan 8 yıllık ilköğretim okulunda hatırı sayılır bir fakültenin açılması isabetli bir karar olacağını düşünmeye başladım.
-7 dönüm arazi üzerinde, 3.500 M2 alana bina yapılmış olup, kullanım alanı metre kare olarak zemin kat dâhil dört kat olup yedi bin metre karedir. 
-Spor salonunda sahne ve tribünü bulunmakta olup basket ve voleybol oynanmaktadır.
- Devasa binada, sadece bir kısmında yaklaşık 120 civarında ilk ve ortaokul öğrenciler eğitim almaktadır.
- Bu öğrencilerimiz taşıma usulü ile Fatsa’da da eğitim aldırıla bilinir veya bir önceki ilkokul binasında da eğitim verile bilinir.
-Yedi bin metre kare kullanım alanı bulunan bu dört katlı bina, hatırı sayılır fakülteye tahsis edilmek suretiyle, bölgeye can vereceği gibi Fatsa’nın kalkınmasına da katkı sağlayacaktır.
-Ilıca’ya açılacak olan fakülte, bölgenin lokomotifi olacağı muhakkaktır. 
-Fatsa’ya yapılacak olan yatırımların sadece 3 veya 5 mahalleye sıkıştırılması diğer mahallelere yapılan en büyük haksızlık olacağı gibi Fatsa’nın da kalkınmasını olumsuz yönde etkileyeceği muhakkaktır. 
-Çünkü Fatsa’nın kalkınması mahalle ve bölgesel kalkınmaya bağlıdır. Mahalleler ve bölgeleri kalkınmadan Fatsa kalkınmış sayılmaz. 
-İşte bu noktada Fatsa Ilıca’ya hatırı sayılır bir fakültenin gelecek olması durumunda Fatsa’nın kalkınmaya etkisi ortaya çıkacağı gibi, akademik kadroları, öğrenci ve fiziki yapılarıyla Fatsa’nın katma değerini arttırılmasına vesile olacaktır diye düşünüyorum.
Yakup Yeşiltaş bu düşüncelerini gazetemiz aracılığı ile paylaşarak ilgililere ve kamuoyuna bir de çağrı yapmış oldu. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde