22 Temmuz 2024

CHP: TÜRKİYE'NİN EN PAHALI HASTANESİ OLACAK

  • PDF

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu İl Başkanı Yusuf Furtun, Ordu Botanik Bahçe arazisi üzerine yapılması planlanan şehir hastanesine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Tv52 mikrofonlarına konuşan Furtun, "Şehir Hastaneleri ticarethaneye dönüştü" diyerek mevcut hastanelerin geliştirilmesinin daha mantıklı olacağını söyledi.

İl Başkanı Furtun, yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:

 
"Şehir Hastaneleri Türkiye'de son günlerde ticarethaneye dönüştü. Hasta garantili hastaneler oldu. Bu hastaneler kamu-özel bütçeden yapılıyordu ama aldığımız bilgilere göre Ordu'ya yapılması planlanan şehir hastanesi genel bütçeden yapılacak.
 
Yer olarak Ordu Şehir Hastanesi düşüncesi son derece yanlış. Türkiye'nin belki en pahalı hastanesi olacak. Altında 15 milyon liralık bir Botanik Bahçe yapıldı. Kullanılmadan bu milletin parası çöpe gitti. Ordu'nun gelişmesi için yapılması gereken tek şey Tıp Fakültesi Hastanesi yani Eğitim Araştırma Hastanesi. 
 
Bunun yanında mevcut hastanelerin iyileştirilmesi ve Fatsa Ünye Devlet Hastaneleri'ndeki yatak kapasitesinin artırılması gerekiyor. Hastanelerdeki yoğun bakım ünitelerinin geliştirilmesi gerekiyor. İnsanlar yoğun bakım ünitesi için başka illerde ailece perişanlık çekiyorlar.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde