28 Nisan 2024

Başkan Anlayan Ilıca Beldesi’nde Büyükşehir Yasasını Anlattı

  • PDF

seh26-6-2013Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Yücetepe, Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Sözen, Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Fatsa Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti Gençlik Kolları ile beraber Ilıca Beldesi’ni ziyaret ettiler. Başkan Anlayan’ı Ilıca Belediye Başkanı Ahmet Altuntaş, Ilıca Ak Parti Belde Başkanı Yönetim Kurulu Üyeleri, Belde Belediye Meclis Üyeleri, Belde Mahalle Muhtarları ve yoğun bir kalabalık karşıladı.

Cuma namazını IIlıca’da kılan Başkan Anlayan, Namaz çıkışı esnafı ziyaret etti. Başkan Anlayan daha sonra Ilıca Belediye Merkez Parkında vatandaşlar ile bir araya gelerek çay ve sohbet eşliğinde Büyükşehir Yasasının amacını, sağlayacağı imkanları ve yasanın getireceği yeniliklere ve yasayla ilgili birkaç konuya da değinerek Ilıcalıları Büyükşehir yasası hakkında bilgilendirdi.

"Ilıca Beldesi, Fatsa Belediyesi'nden ve Büyükşehir Belediyesi'nden hizmet almaya devam edecek"

Ordu'nun Büyükşehir olmasıyla ilgili konuşma yapan Başkan Anlayan; "Fatsa'da hep beraber yaşıyoruz. Fatsa'nın Beldesi olmakla beraber yine iç içeyiz. Hepimiz birbirimizi tanıyan kişileriz ama bu yeni yasayla tabi ki yeni bir süreç başladı. Artık Ordu Büyükşehir oluyor, bu kapsamda da ilçelerin sınırları belli oluyor ve Ordu Büyükşehir olarak da bütün vilayet sınırlarını kapsayan bir şekle büründü. Artık beldelerimizde köylerimizde ilçelerin ve Büyükşehir'in bir mahallesi olacak. Ilıca da bu bağlamda önümüzdeki seçimle beraber Fatsa’mızın Mahallesi olacak ve belediye olarak gerek Fatsa Belediyesi'nden gerekse Büyükşehir'den hizmet almaya devam edecek" dedi.

"Büyükşehir Yasasıyla Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesi daha fazla olacak"

Vatandaşların Beldelerin kapanmasıyla ilgili tedirginlikleri olduğunu ifade eden Başkan Anlayan; "Beldeler kapatılıyor köye dönüştürülüyor diye bir algı oluşsun istemiyoruz çünkü beldeler kapatılmıyor bu çok önemli, özellikle biz burada Belde Belediye sınırları içerisinde olduğumuz için Büyükşehir yasası kapsamında her taraf Büyükşehir'e bağlı oluyor. Bu kapsamda artık belde ve köy diye bir şey kalmayacak, İlçe Belediyeler olacak ve bunun başında Büyükşehir Belediyesi olacak. İlçe Belediyelerde imkanları Belde Belediyeleri imkanlarıyla kıyaslanamayacak kadar çok olan Belediyeler. Tabi buda hizmetin daha çok yapılacağı anlamına geliyor. Zaten Hükümetimizin bu yasayı çıkarmakla ilgili gayesi bu . Büyükşehir yasasıyla Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesi daha fazla olacak ve her taraftan hem İlçe Belediyesi'nden hem de Büyükşehir Belediyesi'nden hizmet gidecek."

"Büyükşehir Belediyesi'nin görevleri bellidir, İlçe Belediyesi'nin görevleri bellidir"

Belde Belediyesi Statüsü ‘nün sona erdiğini ifade eden Başkan Anlayan;" Ilıca Belediyesi diye bir şey olmayacak ama artık burası Fatsa'nın mahallesi olacak ve şuanda hizmeti nasıl alıyorsanız o zamanda Belde Belediyesi'nden değil de İlçe Belediyesi'nden bu hizmeti alacaksınız ve talep edeceksiniz. Aynı zamanda da Büyükşehir Belediye Başkanından bu hizmeti alacak ve talep edeceksiniz. Peki ilçe Belediyesi ne yapacak?, Büyükşehir Belediyesi ne yapacak? Her ikisinin de sorumluluk alanı farklı yani ikisi de aynı anda aynı işi yapmayacak, birbirleriyle çekişmeyecek. Büyükşehir Belediyesinin görevleri bellidir, İlçe Belediyesinin görevleri bellidir."

"Büyükşehir olunca ekstra katkılar oluyor ve bütçe artıyor"

İller Bankasından kaynakları nüfusa göre aldıklarını belirten Başkan Anlayan;" Beldelerin nüfusu da az olduğu için buralar hizmet yapmaya yetmiyor. Peki, nüfusa göre verilmesin ekstra paralar verilsin denildiği zaman nüfusu az olan diğer yerlerde diyecek ki benim payım düşüyor benim payımı düşürme diyecek. Bu sebeple ana kriter nüfustur. Büyükşehir olunca ekstra katkılar oluyor ve bütçe artıyor. Beldelerimiz nüfusu az olunca ona göre de pay aldıkları için hizmet yapamıyorlar. Burada asla Belde Belediye Başkanına bir mazeret bulmuyoruz çünkü tüm Belde Belediye Başkanlarımız bir yokluk içinde hizmet vermeye çalışıyor bu bakımdan onları kutlamak lazım" dedi.

Ilıca Belde halkı Büyükşehir konusunda kendilerini bilgilendiren Başkan Anlayan’a teşekkür ederek görevinde başarılar dilediler.sehi26-6-2013sehir26-6-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde