22 Temmuz 2024

AK PARTİDE KOMİSYONLAR ÇALIŞIYOR

  • PDF
Fatsa Ziraat Odasının İlçe Milli eğitim Müdürlüğü il birlikte Yerli Malı Haftası nedeniyle düzenlemiş olduğu; “Tohumu Yerli Olanın Geleceği Milli Olur” etkinliğine Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ve AK Parti Fatsa İlçe Başkanı İsa Yüksel de katıldı. 
AK Parti Fatsa İlçe Teşkilatı Eğitim ve Kültür Komisyonunun da destek verdiği etkinlikte öğrencilere yerli tohumun önemi anlatılarak, saksı hediye edildi ve süs bitkileri dikimi yapıldı.
Fatsa Ziraat Odasının Çiftçi Eğitim Merkezinde yapılan etkinlik sonunda öğrencilere yöresel ürünler, atalık tohumlar ve konuyla ilgili broşürler dağıtıldı.
Konuyla ilgili açıklamalar yapan İsa Yüksel; “Atamız hitabesinde gençliğe seslenirken; ‘Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur’ diyor. İşte o asaleti korumak için ne yediğimize dikkat etmek zorundayız. Bugün yediğimiz birçok gıda, insan metabolizmasını zorlayarak hastalıklara kapı aralıyor. İşte bu açıdan yerli tohum, damarlarımızdaki asil kanın da teminatıdır. Yerli tohum sağlıklı nesil, sağlıklı nesil de güvenli gelecek demektir” dedi.
Açıklamalarını sürdüren Yüksel; “Hibrit tohumlar bilindiği gibi kısırlaştırılmış tohumlardır. Bu şekilde, tohumu kısırlaştırılan toplumların ve ondan beslenen tüm canlıların da kısırlaşması kaçınılmazlaşır. Diğer yandan; ürettiği üründen, tohumluğunu ayırıp onunla üretime devam edebilene ‘çiftçi’ denilir. Kendi ürettiği üründen tohumluğunu ayıramayıp, üretimine, şirketlerden satın aldığı tohumla devam edenlere ise ancak ‘tarla bekçisi’ denilebilir. Biz, kendi topraklarımızın bekçisi değil çiftçisiyiz. Fatsa Ziraat Odası’nın bu etkinliğini o nedenle çok önemli görüyorum ve kendilerine teşekkür ediyorum.  Bizim görevimiz hem çiftçilerimizi, hem gelecek nesillerimizi hem de sağlığımızı korumaktır. Tohum, Allah’ın, gelecek nesillere sapa sağlam teslim etmemiz için bir emanetidir. Bizim de gençlere bu bilinci aşılamamız gerekir” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde