29 Nisan 2024

Tarihin En Büyük Sel Fekaleti Yaşandı

  • PDF

sel-26-6-2013Eski İçişleri Bakanı ve Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin ve AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener selden zarar gören ilçeleri birlikte ziyaret etti. Şener, Aybastı, Kabataş, Çatalpınar, Çamaş, Korgan, Gölköy, Fatsa ilçelerinde selden zarar gören vatandaşlara acil olarak Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından 500 bin lira gönderildiğini yardımın süreceğini söyledi.

Selden büyük yara alan Aybastı, Çatalpınar ve Kabataş ilçelerinde incelemelerde bulunarak vatandaşlar ile sohbet eden Şener, "Bu ilçelerimiz tarihin en büyük felaketi ile karşılaştılar. 1 vatandaşımız üzülerek söylüyorum ki hayatını kaybetti. Maddi olarak hem vatandaşımız hem de belediyelerimiz ciddi zarara uğradılar. Devletimiz yaraları sarmaya başlamıştır."dedi.

Sel felaketinin yaşanması ve hasar tespitine başlanmadan önce Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından acil ihtiyaçlar için kullanılmak için 500 bin lira Ordu'ya aktarıldığını ifade eden Şener, "Vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarını karşılayarak mağdur olmalarını engellemek için her birimimiz gece-gündüz demeden çalışıyor. Aybastı, Kabataş, Çatalpınar, Çamaş, Korgan, Gölköy, Fatsa ilçelerimizin uzun emekler vererek yaptığı bazı tesisleri ciddi yaralar aldı. Bunların yeniden ayağa kalkması için elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Maddi kayba uğrayan vatandaşlarımızın hasar tespiti başladı Kısa süre içerisinde Valiliğimiz öncülüğünde Kaymakamlıklarımız tarafından hasar tespiti yapılarak yaralar sarılacaktır."diye söyledi.sel26-6-2013

Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar ve Kabataş İlçe Belediye Başkanı Yakup Yılmaz, selden büyük zarar görüldüğünü anlatarak, "Hasar tespitini gerçekleştiriyoruz. Son bir kaç yılda yaptığımız hizmetler selle büyük zarara uğradılar. Sizlerin desteği ve yardımı ile yaralarımızı kısa süre içerisinde saracağımızı biliyoruz."

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde