22 Temmuz 2024

KAPIDAKİ TEHLİKE!

  • PDF

2016 YILINDA BOLAMAN LALELİ’DE OLUŞAN HEYELAN TEKRAR ALARM VERİYOR!

İlçemiz Bolaman mahahallesi Laleli Kuzköy semtinde 2016 yılında meydana gelen toprak kayması sonucu bazı meskenlerde ağır hasar oluşmuştu. Meskenlerin yaraları AFAD tarafından sarılmışsa da tehlikenin devam ettiği semt sakinlerince vurgulandı.

Semt sakinlerinden Mustafa Göksu’ya ait konuta 50m. mesafede 2016 yılında meydana gelen heyelandan dolayı duvar yapılmasına karar verildiği halde halen yapılmamış olması düşündürücüdür denildi. Bu ihmalin nedenini sorgulayan semt sakinleri; ‘konutlarımızı olası bir heyelanın tekrarında kaybedebiliriz, can ve mal güvenliğimiz tehlikede’ şeklinde beyanda bulunarak şöyle devam ettiler; ‘ heyelanın meydana geldiği yamaçta 40x3m boyunda taş duvar ile desteklenmesi gerektiğini, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü 17.01.2019 tarihinde OBB Ulaştırma Dairesi Başkanlığına göndermişse de geçen sürede duvar yapımını gerçek-leştirmediler. 
Olası heyelanın tekrarında bu bedeli kim ödeyecek.’ Kar yağışının ardından toprağın iyice yumuşayacağını belirten sakinler, tehliken kapıda olduğunu iddia ettiler.
Haber: Yücel Yüksel

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde