22 Temmuz 2024

“EVKAF PROJESİ FATSA TURİZMİNİ GELİŞTİRECEK”

  • PDF
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler; “Fatsa bizim için çok önemli ve çok sevdiğimiz bir ilçemizdir” dedi.
 
Geçen hafta Fatsa’da yayın yapan gazete sahipleriyle makamında bire bir görüşen Hilmi Güler, gazetemiz sahibi Yavuz Selim Eser’e “220 dönümlük Evkaf Mahallemizde, mandıra diye adlandırılan alana ciddi projeler hazırlıyoruz. Bu proje Fatsa’ya önemli turizm potansiyeli sağlayacak.” Açıklamasını yaptı. 
 
“OSKİ’nin Fatsa’ya gelmesi konusunda Fatsalılar çok memnun, bu konuda sizin de görüşlerinizi alabilir miyiz?” sorumuza 
 
“Fatsa bizim için çok önemli, çok sevdiğimiz bir ilçemiz ve çok kişiliklide bir ilçe olduğu için halkını da çok seviyoruz ve çok güzel çalışmalar yapıyoruz. ‘Fatsa ile ilgili önce bir adalet sağlansın, yeni yerel yönetimi de başarılı yapalım’ diye OSKİ yi Fatsa’ya taşıdık. Bu Fatsa için çok önemli bir gelişme, Fatsa’nın içme suyunda ileriye dönük büyük sorunlar olabilir. Hatta Kumru’da, Korgan’da da su sıkıntıları olduğunu biliyoruz.  Fatsa havzasının içme suyuna büyük önem veriyoruz. Buraya 50 trilyonluk bir yatırım projesi gerekli. Bu projeye “Bolaman Vadisi” projesi diyoruz. Bu proje süper bir proje olacak. Bolaman Projesini gerçekleştiriyoruz, proje hayata geçtiğinde 6 ilçe abat olacak. Yani bu son derece önemli çok yönlü bir proje. Bolaman projesi çevre ve suyla ilgili olacak. Aynı zamanda turizmle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bunun dışında proje kapsamı içine yol da girecek, enerjide girecek dev bir proje olacak. Türkiye’de sayılı projelerden bir tanesi, bunu biz Fatsa’ya yapıyoruz, dolayısıyla bunun dışında 220 dönümlük Evkaf bölgesinin çalışmalarını Fatsa belediyesiyle birlikte yapıyoruz. Geçen gün Etem beylerle geniş katılımlı çok önemli bir toplantı yaptık. Limanın da geliştirilmesi var orası büyük bir çekim merkezi olacak. Evkaf projesi liman projesiyle birlikte yürütülecek.
Şuanda kendinize şunu sorun; ‘Fatsa’ya turist niye gelir?’
Turistin gelmesi için Evkaf projesi çok önemli. Bir çekim merkezi olması lazım buranın. Alışveriş merkezi dahil olmak üzere proje bittiğinde Fatsa’yı tanıyamayacaksınız. O derece güzel bir şekle getirmeye çalışıyoruz Evkaf Mahallesini. Bu alanda daha önce planlanan projeleri askıya alıyoruz. 
Tarımla ilgili, hayvancılıkla ilgili çalışmalar turizmi destekleyecek. Sanayi ile ilgili çalışmalarda oluşturuyoruz. Fatsa’nın geleceğini dörtlü bir sac ayak üzerine koyuyoruz. Birincisi; ileri teknoloji, ikincisi; nitelikli tarım, üçüncüsü sanayi yatırımları, dördüncüsü ise çağdaş turizm anlayışıyla oluşturuyoruz. 
Başından beri söylüyorum düşünen Ordu, üreten Ordu, yarışan Ordu yaklaşımımız Fatsa için de geçerli. Düşünen Fatsa, üreten Fatsa, yarışan Fatsa olacak. Dolayısıyla ilimizin tamamı için güzel bir gelecek oluşturmaya çalışıyoruz. Aslında Karadeniz üç aylık bir bölge değil, yazın fındığını toplayan gidiyor. Ama kışında güzel Fatsa, dolayısıyla kış ile ilgili çalışmalarımız var ve 12 ay Fatsa çekici bir merkez olacak. O halde 3 ay değil 12 ay Ordu olacak. Ordu’yu dört mevsim yaşayacağız. Yazıyla, kışıyla, baharıyla turizm merkezi olacağız.” Dedi.
 
Başkan Hilmi Güler Fatsa Belediye Başkanı Etem Kibar ile çok uyumlu bir çalışma yaptıklarını dile getirirken; Etem Kibar’dan da övgüyle bahsetti. Birlikte Fatsa için güzel hizmetler yapacaklarını belirtti. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde