28 Nisan 2024

Avrupa Birliği Projesi Kabul Edildi

  • PDF

abp26-6-2013Avrupa Birliğinde Hayvan Yetiştiriciliği ve Hayvan Refahı Uygulamalarının İncelenmesi için hazırlanan proje kabul edildi.

Aybastı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü için hazırlanan proje, 2293 proje arasından Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajans tarafından seçildi.

Bu proje Aybastı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Müdürlük Personeli Engin Yılmaz Çalış ve aslen Aybastılı olup Bolu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde çalışan Özgür Fidan tarafından hazırlanmış ve yapılan değerlendirme sonucunda kabul edilmiştir.

Proje ile ilgili yapılan açıklamada Proje sahibi: Aybastı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü
Proje Konusu: Avrupa Birliğinde Hayvan Yetiştiriciliği ve Hayvan Refahı Uygulamalarının İncelenmesi
Kabul edilen katılımcı sayısı: 34+2 kişi (Belçika:18 kişi, Çek Cumhuriyeti: 18 kişi)
Proje bütçesi: 59040 € (Yaklaşık 150.000 TL) olarak açıklandı.

   Proje çerçevesinde, Hayvancılık Sektörüyle ilgili 36 bölge insanımız 15 günlüğüne yukarıda belirtilen ülkelerde konu ile alakalı incelemelerde bulunacak.

İlimiz Aybastı ilçesi hayvancılık dalında yoğun ilgi gördüğünden bu projenin Aybastı için hazırlanması doğru bir proje olarak algılanmakta.

Aynı zamanda bu projeye altı kuruluş ortaklık etmektedir. Bu kuruluşlar, Aybastı Ziraat Odası, Aybastı Süt Üreticileri Birliği, Kabataş Süt Üreticileri Birliği, Reşadiye Süt Üreticileri Birliği, Ordu Damızlık Sığır Yetiştiricileri birliği ve Ordu Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği.

Proje katılımcıları aynı zamanda gezi öncesi İngilizce öğrenmek için kursa katılacaklar.

Katılımcıların tüm masrafları Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından karşılanacak.

2013 yılı Hayat Boyu Öğrenme Programı LDV Hareketlilik Projeleri arasında Ordu ilinin kabul edilen tek projesi olmuştur.ab 26-6-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde