22 Temmuz 2024

FATSA AGD’DEN MEKKE’NİN FETHİ PROGRAMI

  • PDF

Anadolu Gençlik Derneği tarafından Mekke’nin Fethi programı düzenlendi. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımının gösterisini sundu. Mehteran takımının ardından Orta Büyük Cami Müezzin Kayyımı Ahmet Çeşme kuran tilaveti gerçekleştirdi. Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Şuayip Çalışkancı’nın selamlama konuşmasından sonra kürsüye gelen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar yaptığı konuşmada;
“BİZLERDE GÖNÜLLERİ FETHETME ŞEREFİNE NAİL OLMAK ADINA EKİBİMİZLE BİR YOLA ÇIKTIK”
“Mekke, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz S.A.V.’in dünyaya teşrif buyurdukları, çocukluk ve gençlik yıllarını geçirdiği, Kâbe’nin içinde yer aldığı , Müslümanların kıblesi olan şehir. İslam’daki fetih anlayışının özünü oluşturan Mekke’nin fethi sadece askeri bir harekat olmayıp aynı zamanda gönüllere de yapılan bir harekattır. Rasulullah efendimizden sonraki dönemlerde tarih sahnesinde kurulan İslam devletlerindeki fetih anlayışı; sadece toprak parçası kazanmak veya bir şehre hakim olma anlayışı olmayıp, kalpleri fethetme temeli üzerine kurulmuş bir anlayıştır. İstanbul’un fethinden önce Bizans halkının ’Konstantin’de Latin şapkası görmektense Osmanlı sarığı görmeyi yeğlerim’ anlayışı Mekke’nin fethinde uygulanan gönülleri fethetme anlayışının bir sonucudur. Bizlerde gönülleri fethetme şerefine nail olmak adına ekibimizle bir yola çıktık. Rabbim şahsıma ve çalışma arkadaşlarıma, gururun ve onurun en büyüğünü bahşederek bizi vatandaşlarımıza hizmet etme fırsatı verdi. Bu asil ve yüce görevi layığı ile yerine getirmeyi ve hak ile adaletli olmayı inşallah Rabbim bizlere nasip eylesin. Gönül evimiz Fatsa’nın geleceğinin mimarı olma yolunda verdiğimiz bu mücadelenin ne denli önemli ve ayrıcalıklı olduğu bilincinden hareketle, Hak için adaleti, vatandaşlarımız için hizmetin en iyisini diliyoruz.” dedi.
Gecede Semazen gösterisi beğeniyle izlendi. Liseli öğrenciler arasında yapılan Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye girenlerden erkek ve kız öğrencilerde birinciler çeyrek ikinci ve üçüncüler gram altın ile ödüllendirildi. Mekke’nin Fethi gecesi yapılan dua ile sona erdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde